Onno Kiviet | 25 juni 2014 |  <   > |
TAGS: Nieuws |

Russel K., Hét nieuwe luidsprekermerk

Bij Hear Everything Audio Import waren we niet op zoek naar een nieuw speakermerk ... maar toen we de Russell K. Red 100's hoorden, hadden we plotseling wel gevonden. Daar konden we niet omheen. De geestelijk vader van dit hagelnieuwe Britse speakermerk is Russel Kauffman, een bekende in de high end audiowereld. Meer dan 30 jaar ontwikkelde en bouwde hij luidsprekers voor grote audiomerken als Wharfedale, Monitor Audio, B&W en Morel. Zijn ervaring en passie voor geluidsreproductie zijn nu samengebundeld in zijn eigen speakermerk. Kauffman baseerde zich op de vruchten van jarenlange akoestische research van de BBC en combineerde die met zelf ontwikkelde technologie.

Eigenzinnig

De eerste Russell K. is de Red 100, een monitor die een zeer precies en realistisch geluidsbeeld neerzet. Dat heeft alles te maken met het eigenzinnige design: een lichte behuizing, verstevigd met ademende tussenschotten, zònder dempingsmateriaal. Het maakt de speaker snel en accuraat. De twee drivers werken zeer nauw samen met het zorgvuldig getunede cross over filter. Het resultaat is  een speaker die klinkt als 'the real thing' en gemakkelijk is aan te sturen, ook met een buizenversterker.

Betaalbaar

De voordeligste Red 100 en standaardversie is afgewerkt met grijs kunststof en een rode baffle. Hekel aan rood? Kies een zwarte baffle, mat of glanzend. Afwerkingen met verschillende soorten fineer en ook high gloss lak zijn mogelijk tegen meerprijs. Dat geldt ook voor de grille die niet standaard wordt meegeleverd. Bij Russel K. ligt de focus voor 100% op performance, wie genoegen neemt met een eenvoudiger finish, bespaart enorm.

Op de site van de producent kun je je eigen Russel K. Red 100 samenstellen en het effect van je keuze direct zien: www.russellk.co.uk.

Prijzen

De Russel K. Red 100 in standaard versie  € 1.295,00,  in fineer versies  € 1.795,00, in high gloss piano versie € 2.095,00.

Laatste nieuws

Multifoon in Rotterdam is per direct dealer geworden van Russell K.

Meer weten?

Bel met Hear Everything Audio Import, +31 (0)6 246 13 402