Onno Kiviet | 23 juni 2014 |  <   > |
TAGS: Nieuws |

The ‘M Project’ - Magico’s grensverleggende jubileumluidspreker

Als eerbetoon aan alles wat Magico in de afgelopen 10 jaar heeft opgebouwd en bereikt, zijn wij bijzonder trots en verheugd u voor te stellen aan het gloednieuwe, grensverleggende en werkelijk bijzondere M Project luidsprekersysteem. Een weergever die geheel in lijn van de nieuwste Magico denkbeelden en inzichten is ontworpen en de nieuwste state-of-the-art technologie weet te koppelen aan een prachtig vloeiende vormgeving met een bijzonder luxueuze uitstraling. Mede door de gelimiteerde oplage van in totaal slechts 50 paar, zal het M project een unieke positie als hoeksteen voor enkel de meest hoog oplossende en veeleisende muzieksystemen kunnen gaan vormen.

Het M Project is een gesloten vloerstaand 3-weg luidsprekersysteem waarbij van vijf units gebruik wordt gemaakt en vertrouwde parameters en eigenschappen van zowel de Q-serie, de originele Mini, als de nieuwe S-serie terug kunnen worden gevonden. Het ontwerp bevat een compleet nieuw ontworpen afgeronde behuizing welke niet alleen interne resonanties en reflecties minimaliseert, maar ook nog maar een minimum aan inwendige dempingsmaterialen nodig heeft. Om zowel het onder- als bovenpanelen zonder weergave verstorende randen naadloos in het geheel te kunnen integreren, is ook de rest van de behuizingsdelen volledig onderhanden genomen. Aanvullend zijn daarbij ook de aluminium skelettopologie en het akoestisch geoptimaliseerde frontpaneel aan deze bouwwijze aangepast en worden nieuw voor Magico, voor beiden zijden koolstofvezelpanelen toegepast.   

In een state-of-the-art behuizing horen natuurlijk ook grensverleggende luidsprekerunits en hoewel Magico ook op dit terrein inmiddels al vele jaren bij de absolute koplopers behoort, zijn voor dit 10-jarig jubileumproject opnieuw de grenzen van het maximaal haalbare weer verder opgerekt. Zo is de tweeter compleet nieuw vanaf de grond ontworpen, waarbij voor het eerst voor deze Amerikaanse high-end onderneming als conusmateriaal van diamant gecoat Berillium in een geoptimaliseerde geometrie gebruik is gemaakt. Door tijdens de ontwerpfase aanvullend van finite elementanalyse ontwerpprogramma’s gebruik te maken, is de ‘perfecte’ hoog reproductie hierdoor wederom een stap dichterbij gekomen. 

Beide bas en middentoon units bevatten een reeks aan innovatieve technieken die zorgen voor superieure eigenschappen aangaande gecontroleerde conusgeometrie bij verschillende parameters. Dit om optimale gedragingen binnen het door de luidspreker weergegeven frequentiebereik te bewerkstelligen en niet pistonische gedragingen zoveel mogelijk te reduceren. De middentoon unit die direct van de Q7 is afgeleid, is een 15,24 cm groot exemplaar, voorzien van een 55 mm spreekspoel welke is gekoppeld aan een nieuwe Magico Nano-Tec conus. Mede door een super krachtig magnetisch veld van de over gedimensioneerde Neodymium magneet (Ø 120 mm en 10 mm hoogte), een gecontroleerde uitslag van ±6 mm en de zeer hoge gevoeligheid, is zelfs een vervormingsarme, extreemluide 120 dB (op 1 meter) mogelijk in alleen al het middengebied!

De nieuw ontwikkelde 25,4 cm nieuwe woofer maakt eveneens gebruik van de nieuwe Magico Nano-Tec conus en is samen met het nieuwe magneetsysteem in staat tot 1,25 cm lineaire beweging met wederom een onvervormde geluidsdruk van maximaal 120 dB (50 Hz op 1 meter).

Tot slot zijn alle vijf de units prachtig geïntegreerd door gebruikmaking van Magico’s exclusieve filtertopologie. Dit resulteert bij het M Project niet alleen in de best mogelijke integraties van lage frequenties in een willekeurige ruimte, maar zorgt tevens voor de laagste, luidste en meest schone weergave in combinatie met een groot aansturingsgemak ongeacht de gebruikte versterker.      

Specificaties

1 x 2,54 cm MBD28 Tweeter

1 x 15,24 cm MP6004 Nano-Tec midden unit

3 x 25,40 cm MP1005 Nano-Tec woofer

Rendement: 91dB

Impedantie: 4 Ohms

Frequentie bereik: 20 Hz – 50 kHz

Aanbevolen versterkervermogen: 50 – 1.000 Watt

Afmetingen: 145 cm hoog x 57 cm breed x 37 cm diep)

Gewicht: 180 kg

Verkoopprijs

vanaf € 155.000,- per paar, afhankelijk van de uitvoering.

Informatie

Symphony Audio Import

W: www.symphonyaudioimport.com