Onno Kiviet | 11 september 2014 |  <   > |
TAGS: Nieuws |

Burmester 101/102

Nieuw in het programma van het sinds 1977 in Berlijn gevestigde Burmester Audiosysteme zijn de 101 Integrated Versterker (5950 euro)en de 102 CD/DAC combinatie.(4950 euro)

De versterker die in Class-D werkt en wordt gevoed door een zware overgedimensioneerde Analoge voeding, is een volledig eigen ontwerp van Burmester die na een ontwikkelingstijd van 3 jaar in productie is genomen.

Alle Class-D ontwerpen van diverse andere merken zijn zonder uitzondering ‘off the shelf’constructies van enkele grote halfgeleider fabrikanten ,doch deze vonden geen enkele muzikale genade bij Dieter Burmester en zijn ontwerpteam zodat het ontwerp van de 101 een volledige Burmester eigenontwikkeling is geworden met,het merk eigen,superieure geluidskwaliteit.

De 101 heeft 3 symmetrische ingangen voor CD,Tuner en Aux en nog 2 asymmetrische ingangen voor TV en Aux. Tevens is een extra bruikbare Symmetrische Voorversterker uitgang aanwezig voor aansturing van een eindversterker of aktieve luidsprekersystemen.Ook ontbreekt een zeer hoogwaardige hoofdtelefoon aansluiting niet.Alle functies zijn natuurlijk via de afstandsbediening te sturen,terwijl het zeer stabiele uitgangsvermogen van 2 x 120 W en een dynamische demping van groter dan 250 zorgt voor een perfecte aansturing en controle van nagenoeg alle luidsprekersystemen.

Dat de inspanning niet voor niets geweest is bleek na onmiddelijke toekenning van de PlusXAward voor de Burmester 101 in de categorie Innovation,High Quality and Design en de onderscheiding Best Product of the Year 2014!

Een perfecte partner voor de 101 is natuurlijk de 102 CD speler/DAC combinatie,opgebouwd rond een professioneel CD loopwerk in een stabiele ,resonantiewerende zware aluminium constructie.

De ingebouwde 24 bit D/A converter is via de meegeleverde multifunctionele afstandsbediening omschakelbaar van 96 naar 192 kHz.Deze D/A converter is via de verschillende digitale ingangen op de 102 ook extern bruikbaar .

Als gebruikelijk bij alle Burmester apparatuur is ook de 102 volledig DC gekoppelt,dus klankverstorende condensatoren zijn volledig uit de signaalweg verbannen,en is het apparaat voorzien van Asymmetrische Cinch en Symmetrische XLR uitgangen.

Informatie

Sound Design
W: www.sounddesign.nl

burmester, burmester 101 versterker, puresound