Onno Kiviet | 04 juli 2015 |  <   > |
TAGS: Nieuws |

X-fi show: Chord

Chord Electronics is a class-leading manufacturer of high-performance audio products and is a world leader in digital audio.   Since 1989, Chord has been creating some of the planet’s finest hi-fi. Technology-driven innovators, Chord Electronics delivers excellence through exemplary audio engineering.

De Engelse professionele audio fabrikant Chord heeft afgelopen mei, op de High End show in München, hun topmodel DAC -(Digital to Analogue Veritas in Extremis (kortweg DAVE) ) gelanceerd. Deze State of the art DAC heeft een totaal nieuwe WTA met 164.000 taps. Geen enkele DAC heeft dat ooit weten te presteren. Het leidt tot ongekende rust en muzikaliteit en zet een nieuwe norm op het gebied van live weergave. Het analoge signaal wordt daarmee uitermate nauwkeurig en muzikaal neergezet. De DAC zal rond de € 9000,- gaan kosten en is vanaf september leverbaar.

Met directe ingang zal X-fi Audio Import, de distributie van dit nieuwe product op de consumentenmarkt in Nederland en Luxemburg op zich nemen. Chord Electronics heeft voor X-fi gekozen vanwege hun expertise en aanzienlijke netwerk in de High End consumentenmarkt.

Chord Electronics is marktleider in de vervaardiging van eerste klas Audio apparatuur die zowel precies is als muzikaal klinkt. Chord heeft dat afgelopen decennia bewezen door wereldwijd duizenden muziekliefhebbers aan zich te binden en studio's te voorzien van apparatuur.

Kom toch vooral kijken en luisteren naar de Choral serie, de populaire Hugo's en Hugo' TT en wij hopen ook de nieuwe DAVE te kunnen laten horen.