Onno Kiviet | 13 april 2016 |  <   > |
TAGS: Nieuws |

Nieuw bij Simply Audio: LinnenberG

Simply Audio distributeur van o.a. Remton tube phono stages wordt vaak gezien als een exclusieve aanhanger van analoge en buizen weergave. Uiteraard is dat waar en dat is ook niet voor niks zo. Dat wil echter niet zeggen dat wij digitale weergave maar links laten liggen. Onze ervaringen zijn dat digitaal erg goed kan klinken mits men hierin investeert.

De hoge resolutie formaten van tegenwoordig kunnen immers een mooie aanvulling zijn op de reeds bestaande muziekcollectie maar een dacje van rond de 800 euro brengt ons niet op het zelfde puntje van de stoel als analoge weergave dat vaak wel kan doen en dat is natuurlijk zonde.

Gelukkig maakten wij onlangs kennis met een digitaal product dat ons wel op het puntje van de stoel kreeg. En dit niet alleen met DSD / DXD formaten maar ook met 44.1 Khz PCM ofwel good old CD weergave.

LinnenberG

Daarom introduceert Simply Audio het merk LinnenberG, (dat overigens al 20 jaar bestaat) in de Benelux. De Vivace DAC van LinnenberG ondersteund middels 4 gebalanceerde 32 bit ES9018 ESS Sabre DAC’s per kanaal alle huidige DSD / DXD formaten alsmede PCM. De DAC is voorzien van een galvanisch geïsoleerde a-synchrone USB interface ingang, 2x Coax S/PDIF en 1x AES/EBU. Analoge uitgangen zijn er in de vorm van RCA & XLR. Deze uitgangen zijn regelbaar middels de hybride (zowel in het analoge als het digitale domein) volumeregeling welke ook met een Apple AB bediend kan worden. De Vivace kan hierdoor ook als voorversterker gebruikt worden voor digitale bronnen.

De DAC is tevens voorzien van een Femto superclock waardoor jitter waarden onder de 0.1 ps gehaald kunnen worden. De Vivace wordt gevoed door een externe voeding. U kunt hierbij kiezen voor de Legato of de Unisono voeding.

Prijs

Prijs van deze geweldenaar is 2699,= euro, inclusief de Legato voeding.

Meer info

Dit is te vinden op www.simplyaudio.nl of www.linnenberg-audio.de

Vivace DAC

Vivace DAC front

Vivace DAC rear

Legato power supply