nieuwsredactie | 12 september 2016 |  <   > |
TAGS: Nieuws |

Introductie McIntosh C2600, MP100 en MVP901

C2600 Tube Preamplifier

McIntosh is met name bekend om haar iconische blauwe Power Output Meters op de machtige eindversterkers waarbij de naald graag naar de rechterhoek swingt. Maar het onuitputtelijke vermogen van de eindversterkers dient gevoed te worden. Daarbij heeft de voorversterker een cruciale, klank bepalende rol. Kenners roemen McIntosh daarom net zo goed om haar fenomenale voorversterkers waarbij de C2200 gevolgd door de C2300 en C2500 een speciaal plekje verdienen. De nieuwe C2600 bouwt verder op die kwaliteiten met een aantal zeer interessante toevoegingen.

Net als zijn voorgangers is de C2600 opgebouwd rond een versterkerschakeling met vacuümbuizen. Het engineering team van McIntosh heeft daarbij kans gezien een aantal verbeteringen geleerd uit de C1100 voorversterker door te laten vloeien in de C2600 voor een nog rijkere, diepe en open weergave. Het analoge circuit is overigens volledig gescheiden van het digitale circuit dankzij McIntosh’ Two Layer Chassis. Digitaal is de C2600 groots opgewaardeerd met een nieuwe DAC waarbij hij via de USB verbinding nu toegang biedt tot muziek in de allerhoogste resolutie: PCM 32bit/384kHz, DSD256 en DxD tot en met 384kHz. Voor de liefhebber van de betere hoofdtelefoon stelt de C2600 dankzij de unieke McIntosh Headphone Crossfeed Director (HXD®) haar muzieksignaal in optima forma beschikbaar via de 6.3mm hoofdtelefoon jack op het front.

De C2600 is vanaf oktober leverbaar met een advies verkoopprijs van €9.999.

MP100 Phono Preamplifier

Naast de C2600 introduceert McIntosh haar eerste dedicated Phono Voorversterker. Ontworpen voor zowel de doorgewinterde vinyl gebruiker als de nieuwe enthousiasteling die maximaal plezier willen beleven van hun geliefde vinyl. Geschikt voor zowel Moving Coil (MC) als Moving Magnet (MM) elementen waarbij de loading perfect af te stemmen is middels 6 settings. Het nauwkeurig versterkte signaal vindt via een gebalanceerde (XLR) of single-ended (RCA) uitgang een weg naar de rest van het systeem.

Naast de analoge uitgangen staat het van de naald afkomstige muzieksignaal via de MP100 ook digitaal ter beschikking dankzij een interne analoog naar digitaal omzetter. De optische, coaxiaal en USB digitale uitgang stellen je zo in staat om een perfecte digitale kopie van je album te maken. Met de 24bit/96kHz converter ben je verzekerd van een “rip” met volle dynamiek. Hiervoor is vanzelfsprekend wel een computer en conversie programma nodig. Ondergebracht in McIntosh’ smalle chassis meet de MP100 zo’n 29cm breed waarmee hij zijn muzikale rol bescheiden in daad omzet.

De MP100 is vanaf oktober leverbaar met een advies verkoopprijs van €2.799.

MVP901 Audio Video Player

Een echte liefhebber heeft zijn film nog altijd het liefst fysiek in handen. Bij voorkeur natuurlijk op Blu-Ray. De nieuwe McIntosh MVP901 is ontworpen om elk audiovisueel detail van de disc optimaal tot leven te brengen. 1080P HD beelden worden geconverteerd naar 4K Ultra HD beeldresolutie waarmee de MVP901 nog meer leven blaast in iedere film. De krachtige processor zorgt er met zijn snelle laadtijd voor dat de kijker nooit lang op het spektakel hoeft te wachten.

Maar de kwaliteiten van de MVP901 zijn niet gelimiteerd tot filmweergave. Een ingebouwde 32bit/192kHz DAC in stereo quad balanced mode houdt de ruisvloer extreem laag en daarmee de dynamiek hoog waardoor CDs, SACDs en DVD-Audio discs in al haar kracht weergegeven worden. Drie USB poorten staan beschikbaar voor weergave van audio en video files vanaf externe Hard Drives terwijl een ethernet connectie de weg naar streaming audio en video opent, inclusief BD-Live.

De MVP901 is vanaf oktober leverbaar met een advies verkoopprijs van €7.699.

Informatie
Audiac
Web: www.audiac.nl