17 oktober 2017 |  <   > |
TAGS: Nieuws |

AURALiC Polaris in prijs verlaagd

Dynaudio Benelux kondigt aan dat de AURALiC Polaris geïntegreerde versterker/streamer per direct in prijs is verlaagd. De Polaris staat sinds 1 Oktober j.l. voor €2.999 in de prijslijst (was €3.999). De AURALiC Polaris is de ideale oplossing voor muziekliefhebbers die hun muziek in echte hifi-kwaliteit willen beluisteren, toegang willen hebben tot haast alle mogelijke muziekbronnen maar geen enorme stapel hifi-apparatuur in de woonkamer willen plaatsen.

De Polaris staat voor alles wat het merk AURALiC zo uniek maakt: innovatieve technologie, een geweldige geluidskwaliteit en een zeer gebruiksvriendelijke en overzichtelijke Lightning DS app. De Polaris is met recht een multifunctioneel apparaat. Het is een (draadloze) streamer, een muziekserver, DAC en stereoversterker ineen! Daarmee ben je in een klap verlost van al die losse componenten en interlinks. 

Op de Polaris kun je bijvoorbeeld een TV aansluiten via de optische of coaxiale aansluiting. De twee sets analoge ingangen kunnen bijvoorbeeld gebruikt worden voor een draaitafel of - ze schijnen weer in de mode te raken - een analoog cassettedeck. 

De interne DAC beschikt over AURALiC instelbare filters en de Femto Master Clock. Verder ondersteunt de Polaris Quad-Rate DSD en PCM tot 32Bit/384K. De stereo-eindversterker levert 120 watt per kanaal aan 8 Ohm en 180 Watt aan 4 Ohm.

De Polaris maakt gebruik van de Lightning DS-software en de bijbehorende Lightning DS App (uitsluitend voor iOS devices), die Gapless Playback, geheugen-caching, on-device playlists en multiroom-weergave ondersteunt. Met de Lightning DS App kun je al je favoriete muziek bedienen, of die nu op je eigen harde schijf of NAS staat of afkomstig is van online muziekdiensten als Tidal, Qobuz of Internetradio. De zoekfunctie in de Lightning App zoekt niet alleen naar muziek in je eigen bibliotheek, maar tegelijkertijd ook in de bibliotheek van online muziekdiensten waar de gebruiker een abonnement op heeft. Hierdoor maakt het niet uit waar je muziek opgeslagen is, de Lightning App toont altijd het meest relevante resultaat. Unieke functies als zoeken op Sampling Rate, File Type, Last Import Date en Release Date maken de Lightning App tot een van de meest veelzijdige en uitgebreide streaming App’s op de markt. 

AURALiC apparaten ondersteunen AirPlay, OpenHome, UPnP/DLNA, Bluetooth, SongCast en zijn bovendien RoonReady, waardoor AURALiC streamers ook als Roon Endpoint ingezet kunnen worden.

De aanbevolen verkoopprijs voor de AURALiC Polaris bedraagt €2.999

Informatie

Web: http://auralic.nl/