nieuwsredactie | 12 oktober 2017 |  <   > |
TAGS: Nieuws |

Zaterdag 28 oktober Naim show bij Hifi Limburg

Op zaterdag 28 oktober houden we weer een audioshow. Deze dag zal Rowan Dernee van importeur Latham Audio de nieuwe lijn Uniti modellen van NAIM demonstreren en technisch uitleg geven.

NAIM

NAIM is een kwaliteitsmerk uit Engeland dat sinds 48 jaar hoogstaande hifi apparatuur ontwerpt en handmatig samenstelt in Salisbury (nabij Stonehenge). Zij zijn bekend voor hun uitstekende versterkers, cd-speler en streamers. Sinds 2010 maken ook compacte alles-in-een versterkers/streamers en dat zeer succesvol. Deze serie heet Uniti en is sinds dit jaar volledig verbeterd en gemoderniseerd. Dat resulteert in een betere klank en meer mogelijkheden. Alles wat tegenwoordig mogelijk is zit erin en dat maakt de apparaten toekomstzeker. Ook het uiterlijk is revolutionair te noemen want het ziet er strak en modern uit en past in elk interieur. De eerste testen zijn lovend over de mogelijkheden, daar zijn we blij mee.

Uniti Atom

De Uniti serie start met de kleinste telg genaamd Atom. Deze compacte Streamer/tuner/dac/versterker heeft 2 x 40W aan boord. En nu hoor ik je al denken maar 40W? Maar diegene die NAIM kennen weten dat dit merk alleen maar de echte watt's aangeeft waarbij geen vervorming optreedt. De Atom kan via de toetsen en de prachtige volumeknop of afstandsbediening bediend worden maar de gratis app werkt prima op een tablet of smartphone. Ook heeft de Atom alle mogelijkheden die de digitale wereld vandaag de dag te bieden heeft. Airplay2, Chromecast Build-in, Roon ready zijn enkele moderne mogelijkheden.

Uniti Core

De Core is de tweede uit de reeks. Het is een ripper/server/cd-speler/streamer in een. Dit apparaat is in staat om al je cd's snel en nauwkeurig (bitperfect) te rippen op zijn ingebouwde harde of SSD schijf (zelf te kiezen en plaatsen). Vervolgens kun je de muziek afspelen via de mooi en goede app. Daarvoor moet je de digitale uitgang aansluiten op een dac of receiver. Tevens kan dit apparaat ook cd's afspelen.

Uniti Star

Dan volgt de Uniti Star. Dit een stevig apparaat dat de Core combineert met een 2x70W (echte watt's) versterker en tuner. Dus cd's afspelen, internetradio afspelen, cd's rippen, muziek streamen vanuit je netwerk, streamingdiensten (zoals Spotify en Tidal), airplay, bluetooth...kortom alles wat vandaag de dag mogelijk is kan hij aan. Van mp3 (raden we niet aan) tot hires 32bit/384kHz en DSD geen probleem. De Star heeft veel aansluitingen waaronder ook HDMI.

Uniti Nova

Last but no least het vlaggeschip de Nova. Deze beresterke versterker en high end streamer heeft 2 x 80W aan boord en streamt alles in de hoogst mogelijke kwaliteit. Met dit beest kun je alle speakers aansturen en is geen ruimte te groot voor hem.

Showtijd en aanmelding

We starten vanaf 12 uur. Meld je svp aan voor deze show door een email ye sturen naar : jack@hifilimburg.nl

Voor een drankje en hapje wordt gezorgd. Je bent welkom!

Adres

Hifi Limburg
Markt 17 (zijstraat marktplein naar kerk)
6191 JH  Beek (nabij vliegveld Maastricht)
Nederland
www.hifiimburg.nl 
Gratis parkeren (3 uur met parkeerschijf) voor de deur!