nieuwsredactie | 26 september 2017 |  <   > |
TAGS: Nieuws |

Bergmann Galder en Magne op X-Fi

Op de aankomende X-Fi Audioshow op 30 september en 1 oktober aanstaande zullen zowel de Bergmann Galder als Magne draaitafels te beluisteren zijn.

Bergmann Galder

De Galder is het nieuwste model van het merk en heeft een aantal unieke eigenschappen… Zo is deze – zoals alle Bergmann modellen – luchtgelagerd wat betreft zijn plateau en (in dit geval) de toonarm. Ook heeft de Galder een systeem dat de plaat met behulp van gaatjes in het plateau vacuüm trekt voor optimaal contact over het gehele oppervlak. Verder is het mogelijk op het loopwerk tot maar liefst vier toonarmen te monteren! Het ontwerp is werkelijk een schoonheid om te zien en in vergelijking met veel andere draaitafels voor wat betreft zijn prestaties bijna ‘goedkoop’ te noemen!

Op X-Fi zal het Galder loopwerk worden voorzien van de luchtgelagerde tangentiële Bergmann Magne toonarm.

De Galder zal worden gedemonstreerd in kamer 57 van R.T.F.S. Acoustics / Chattelin Audio Systems / Harmony Audio Systems.

Bergmann Magne

De Magne is het ‘instapmodel’ van Bergmann, met de meeste unieke eigenschappen die het merk zoal biedt: een luchtgelagerde tangentiële arm, een luchtgelagerd plateau en een opzienbarende geluidskwaliteit. Ook het uiterlijk van de Magne draaitafel is van een tijdloze schoonheid. Wat de Magne neerzet voor zijn prijs is ongelooflijk en moet gehoord worden om te geloven!

De Magne zal worden gedemonstreerd in kamer 31 van Grimm Audio.

Bergmann Galder

Bergmann Mange