nieuwsredactie | 28 september 2017 |  <   > |
TAGS: Nieuws |

Dynaudio introduceert Music – zijn eerste draadloze multiroom audiosysteem

Een intelligent draadloos multiroom-audiosysteem dat zich automatisch aanpast aan jouw smaak, jouw omgeving en jouw levensstijl

Dynaudio introduceert Music – een familie van vier intelligente draadloze luidsprekers.

Dynaudio Music biedt de eenvoud van bediening met één druk op een knop. Het systeem kan zich naadloos (en automatisch) aanpassen aan iedere ruimte of positie en zelfs op omgevingsgeluiden, waardoor de muziek altijd op z’n allerbest klinkt. Met de Music Now functie biedt het zelfs gepersonaliseerde playlists met daarin uitsluitend de favoriete muziek van de gebruiker. En dat alles met één druk op de knop.

Intelligente playlists

De gratis iOS en Android app maakt gebruik van Dynaudio’s geavanceerde Music Now algoritme om de muzikale smaak van de gebruiker te leren kennen, zodat volledig automatisch gegenereerde playlists met een druk op de knop afgespeeld kunnen worden.

Dat betekent dat je niet door eindeloze lijsten met playlists hoeft te scrollen om je favoriete muziek te vinden. Het werkt als een soort persoonlijk radiostation – het station dat gegarandeerd de muziek draait waarnaar jij wilt luisteren (met als voordeel dat je die irritante DJ niet aan hoeft te horen). 

De Music luidspreker kan verbonden worden met populaire onlinemuziekdiensten als TIDAL en Spotify. Iedere Music luidspreker heeft bovendien vijf voorkeuzetoetsen. Deze kunnen gevuld worden met alles dat je via de app kunt afspelen: de slimme Music Now-playlists (van meerdere gebruikers), internet radiostations, TIDAL-albums, artiesten, Spotify-playlists en nog veel meer. Muziek binnen TIDAL kan rechtstreeks via de app benaderd worden, terwijl Spotify aan de voorkeuzetoetsen toegevoegd kan worden vanuit het ‘Now Playing’ scherm. 

Intelligente DSP

De ingebouwde RoomAdapt technologie detecteert hoe de luidspreker is gepositioneerd (in een hoek, tegen de muur of juist vrijstaand) en optimaliseert de weergave om zodoende altijd de best mogelijke geluidskwaliteit te kunnen leveren. Je hoort dat het best aan de accurate weergave van de bassen en het schone middengebied. Essentiele muzikale details zullen altijd duidelijk worden weergegeven dankzij NoiseAdapt – zelfs als er veel omgevingsgeluid is en het volume van de luidspreker laag staat. Je hoeft het volume niet open te draaien om je muziek goed te kunnen horen als de conversatie luider wordt, en er is ook geen reden om de toonregeling te gebruiken.

Deze technologieën vinden hun oorsprong in Dynaudio’s expertise op het gebied van DSP (digital signal processing), verkregen tijdens het ontwikkelen en ontwerpen van high-end actieve luidsprekers, professionele studiomonitoren en geavanceerde car hi-fi systemen.

Intelligente mogelijkheden

De Music-familie bestaat uit vier modellen. Ze zijn allemaal actief (iedere luidspreker-unit heeft zijn eigen topklasse, en specifiek voor die unit ontworpen klasse-D versterker), en bieden allemaal net iets verschillende mogelijkheden waardoor ze nog meer toegespitst zijn op een specifieke toepassing of levensstijl. 

Alle luidsprekers gebruiken Dynaudio’s eigen MSP-conusmateriaal voor hun woofers en midrange-units (ditzelfde materiaal wordt gebruikt in alle Dynaudio luidsprekers tot en met de absolute topmodellen in het Dynaudio assortiment: de Evidence series). Ook de softdome tweeters zijn gebaseerd op die van de high-end Dynaudio luidsprekers, en zijn ontworpen door hetzelfde team dat ook werkt aan de Dynaudio money-no-object hifi-luidsprekers en de compromisloze professionele studiomonitoren.

Music 1 (€499) kan zowel via de ingebouwde oplaadbare batterij als via het netsnoer van stroom voorzien worden. Hij heeft een 4 inch woofer en een 1 inch softdome tweeter. Het totale muziekvermogen bedraagt 80W (iedere drive-unit heeft zijn eigen 40W versterker), en met een volle accu kun je ruim acht uur naar muziek luisteren. 

Music 3 (€649) kan zowel via de ingebouwde oplaadbare batterij als via het netsnoer van stroom voorzien worden. Hij heeft een 5 inch woofer en twee 1inch softdome tweeters. Het totale muziekvermogen bedraagt 120W (iedere drive-unit heeft zijn eigen 40W versterker), en met een volle accu kun je ruim acht uur naar muziek luisteren. De Music 3 wordt geleverd met een afstandsbediening.

Music 5 (€799) wordt via een netsnoer van stroom voorzien. Hij heeft een 5 inch woofer, twee 3 inch midrange drivers en twee 1 inch softdome tweeters. Het totale muziekvermogen bedraagt 250W (iedere drive-unit heeft zijn eigen 50W versterker). De Music 5 wordt geleverd met een afstandsbediening.

Music 7 (€999) wordt via een netsnoer van stroom voorzien. Hij heeft twee 5 inch woofer, twee 3 inch midrange drivers en twee 1 inch softdome tweeters. Het totale muziekvermogen bedraagt 300W (iedere drive-unit heeft zijn eigen 50W versterker). De Music 7 wordt geleverd met een afstandsbediening.

Alle Music luidsprekers kunnen muziek streamen via Wi-Fi, Spotify Connect, aptX Bluetooth en Apple AirPlay. Ze kunnen ook UPnP/DLNA gecertificeerde apparaten benaderen die zich in het thuisnetwerk bevinden. Ze hebben allemaal een USB-ingang voor iOS audio, een 3,5mm analoge ingang en kunnen daarnaast ook je iOS apparaat opladen. De Music 5 en Music 7 voegen daar een optische ingang aan toe (beide ondersteunen resoluties tot 24-bit/96kHz), en de Music 7 heeft bovendien ook nog een HDMI-aansluiting met Audio Return Channel (ARC), zodat je hem in een soundbar kunt omtoveren.

Tot maximaal zes luidsprekers kunnen tegelijkertijd verbonden worden en als multiroom-groep ingesteld worden, maar ze kunnen ook individueel via de app bediend worden. 

Traditioneel Dynaudio vakmanschap

Ieder model is leverbaar in een Light Grey, Dark Grey, Red en Blue afwerking, waarbij het doek speciaal voor Dynaudio door het beroemde Deense textielbedrijf Gabriel is ontwikkeld. De Music systemen zijn gemaakt met eerlijke, topkwaliteit materialen – waaronder een geborstelde aluminium rand op de Music 5 en Music 7. Music is duurzaam – zowel op het gebied van styling als in bouwkwaliteit. De grilles van de Music 5 en Music 7 kunnen bovendien eenvoudig vervangen worden, zodat je het uiterlijk steeds aan je aan verandering onderhevige smaak, of de actuele styling trend kunt blijven aanpassen. Zowel de Music 5 als de Music 7 kunnen met de speciaal ontworpen muurbeugel eventueel ook aan een wand gemonteerd worden.

En het design? Dat is typisch Deens; hoogstand en innovatief – precies zoals je verwacht van Dynaudio. En we hebben wat inspiratie opgedaan bij Origami, traditionele Chinese zeilboten…en zelfs stealth straaljagers.

 

Tijdens de introductie worden alle Music systemen geleverd met een gratis 90-dagen TIDAL trial-versie, zodat je meteen aan de slag kunt met je favoriete muziek.

Alle persmaterialen, inclusief high-res product- en lifestyle afbeeldingen kunnen vanaf donderdag 28 Oktober (vanaf 16.00 uur) gedownload worden mediakit.dynaudio.com

Informatie

Benelux contactpersoon

Marc Brekelmans

Dynaudio Benelux BV

marc.brekelmans@dynaudio.com 

+31 (0)85 877 24 39

About Dynaudio

Dynaudio was founded in 1977 in Skanderborg, Denmark. Today, Dynaudio is recognised as one of the leading manufacturers of high quality audio systems and one of the world’s most distinguished high-end audio companies. Dynaudio develops and manufactures dedicated audio systems for the professional markets as well as car audio and home audio consumer loudspeaker products at the company’s state-of-the-art facility in Denmark. Dynaudio is particularly recognised for its advanced driver technology designed, engineered, and continuously developed in-house, and its furniture-grade, handcrafted Danish cabinetry.

Music 1

Music 7