08 september 2017 |  <   > |
TAGS: Nieuws |

DYNAUDIO INTRODUCEERT TIJDENS CEDIA TWEE NIEUWE SUBWOOFERS

Intelligente DSP en componenten op Contour-niveau garanderen een High-End low end

Dynaudio heeft tijdens de CEDIA in San Diego twee nieuwe subwoofers geïntroduceerd. De Sub 3 en Sub 6 vervangen per direct de huidige Sub 250 en Sub 600 modellen, maar voegen daarnaast ook de nodige intelligente technologie toe.

Sub 3: nieuwe woofer en maximale kracht in een compacte behuizing

De compacte 300W Sub 3 is ontworpen om een voor de afmetingen ongekende kracht, autoriteit, impact en dynamiek te kunnen leveren. De Sub 3 kan de indrukwekkende soundtracks van films weergeven, maar is tegelijkertijd ook subtiel, snel en gedetailleerd, waardoor muziekweergave net dat extra zetje krijgt. De Sub 3 is daarmee de ideale aanvulling voor ieder hoogwaardig audiosysteem.

Door zijn constructie en componenten op Contour-niveau, het maar liefst 37mm dubbele-dikte frontpaneel en zijn gloednieuwe 24cm woofer, is de Sub 3 de ideale aanvulling op ieder stereo- of meerkanaals systeem. Hij kan met iedere AV-receiver of stereo-voorversterker verbonden worden, en gebruikers kunnen bovendien met het ingebouwde high-pass filter de wisselfrequentie (flat, 60Hz of 80Hz) naar satelliet-luidsprekers instellen, waardoor een naadloze overgang met de rest van de apparatuur wordt gegarandeerd. Dubbele RCA in- en uitgangen maken het mogelijk om het signaal naar de Sub 3 zelf door te lussen. 

De Dynaudio ontwerpers hebben er alles aan gedaan om de mogelijkheden van de huidige Sub 600 in een kast van de Sub 250 te laten passen - en er bovendien nog een compleet nieuwe woofer in weten te stoppen - maar de prijs precies tussen die van de oude Sub 250 en Sub 600 te laten vallen.

Sub 6: intelligente, toekomstbestendige DSP en nieuwe MSP+ Hybrid Drive units.

De grotere, 500W sterke Sub 6 is ontworpen om naadloos gecombineerd te worden met Dynaudio luidsprekers. Hij heeft daarvoor een intelligente DSP (digitale signaalverwerking) aan boord, die de prestaties van de Sub 6 perfect afstemt op specifieke luidsprekers uit de Contour, Confidence (en hogere) series. 

De Dynaudio ontwerpers hebben er veel energie ingestoken om de akoestische eigenschappen van haar meest populaire luidsprekers in kaart te brengen, om daarmee de optimale instellingen voor de subwoofer te kunnen bepalen. Daarmee kunnen 2-weg systemen eenvoudig omgetoverd worden in heuse 3-weg systemen. Deze geoptimaliseerde instellingen worden in de Sub bewaard, waardoor je met behulp van het display en het menu de optimale instellingen voor gebruikte luidsprekers kunt selecteren. De Sub 6 zal de overgang tussen beide perfect afstemmen.

Wanneer Dynaudio in de toekomst nieuwe luidsprekers introduceert zullen er firmware updates voor de Sub 6 beschikbaar komen, waardoor ook deze nieuwe luidsprekers aan de DSP toegevoegd worden. Hierdoor is de Sub 6 niet alleen geschikt voor bestaande Dynaudio modellen, hij is ook voorbereid op de toekomst.

Om de prestaties nog verder te optimaliseren kun je op de Sub 6 ook de tijdsvertraging instellen, zodat de Sub 6 en de gekoppelde luidsprekers altijd perfect synchroon hun werk zullen doen. Het enige dat je als gebruiker hoeft te doen is de afstand tussen de subwoofer en de luidsprekers in te voeren en de Sub 6 zal automatisch de optimale tijdvertraging en fase instellen. De Sub 6 beschikt ook over een parametrische equalizer met drie filters. Hiermee kan het effect van de ruimte geminimaliseerd worden en zijn de best mogelijke prestaties gegarandeerd. 

De punch van de Sub 6 wordt geleverd door twee gloednieuwe MSP+ Hybrid Drive woofers: een combinatie van Dynaudio’s eigen Magnesium Silicaat Polymeer (MSP) met een geoptimaliseerde aluminium en papier constructie voor het dempen van ongewenste resonanties. De MSP+ Hybrid drivers zijn speciaal ontwikkeld voor gebruik in subwoofers. Deze nieuwe units zijn aan de beide uiteinden van de gesloten behuizing gepositioneerd. De behuizing is daardoor breder dan diep, wat helpt om de subwoofer discreet tegen een muur te kunnen plaatsen. 

Otto Jørgensen, Product Manager: “We’re really excited about these new subwoofers. Being able to achieve a true Contour-level experience from package as small as the Sub 3 is remarkable, and the flexibility offered by the Sub 6 is fantastic. Our engineers have been so meticulous with everything from designing the new drivers, to constructing the Sub 3’s curved design, to ensuring the Sub 6’s unique presets match seamlessly with our speakers.” 

De Sub 3 en Sub 6 zijn beide leverbaar in zwart zijdelak (Black Satin) en wit zijdelak (White Satin) afwerking. De Sub 3 heeft een advies verkoopprijs van €1500, en de Sub 6 heeft een advies verkoopprijs van €2500. 

Informatie

https://www.dynaudio.com/

 

 

Sub 6