nieuwsredactie | 01 september 2017 |  <   > |
TAGS: Nieuws |

ELAC MIRACORD 90 ANNIVERSARY DRAAITAFEL

Bij ELAC zeggen we: negentig is het nieuwe dertig! Wij vieren het negentigjarig bestaan van ELAC door een hommage te brengen aan de eerste decennia van ELAC’s geschiedenis, toen onze platenspelers de markt beheersten. De herinneringen aan die tijd bestaan niet alleen binnen de fabrieksmuren in Kiel. ELAC-dealers en klanten vragen continu, wanneer de ELAC luidsprekerfamilie zal worden uitgebreid met een draaitafel. Vinyl is populair bij audiofielen en ELAC Miracord is nog steeds een iconische naam uit de gouden jaren van de LP.

ELAC Miracord 90 Anniversary

De ELAC Miracord 90 Anniversary bouwt voort op deze erfenis en voldoet aan de hoogste eisen op het gebied van geluidskwaliteit, vakmanschap en mechanische precisie. De Miracord 90 Anniversary is ontworpen om dezelfde gebruikerservaring te bieden als onze luidsprekers. Deze draaitafel is een zorgvuldig doordacht en systematisch uitgevoerd concept waarin een superieure constructie, uitstekend vakmanschap en premium materialen worden gecombineerd.

Het 5,5 kilo zware MDF chassis rust op speciaal ontwikkelde siliconen voeten die de draaitafel geheel ontkoppelen van de ondergrond. Het aluminium draaiplateau weegt 6,5 kilo en ligt op een sub-plateau met een as van gehard staal, die op een kogel van robijn draait om de wrijving tot een minimum te beperken. De as is in een hoogwaardige lagerbus van gesinterd brons geplaatst.

De motor is tweevoudig ontkoppeld van het chassis en dus ook van de toonarm. Voor de ophanging die hier wordt toegepast, worden naast de rubber demping ook materialen gebruikt die zich hebben bewezen in de luidsprekers van ELAC. De Miracord 90 Anniversary is voorzien van een separate voeding.

Toonarm

De nieuw ontwikkelde toonarm, die is gemaakt van koolstofvezel, vormt een perfecte eenheid met het aandrijfmechanisme. Het element, dat standaard wordt meegeleverd, is speciaal voor ELAC ontwikkeld in samenwerking met Audio Technica. Als basis is genomen de AT 440 welke is voorzien van een MicroLine naald. De arm is in hoogte verstelbaar. De Miracord 90 verlaat de fabriek met een gemonteerd element en een perfect afgeregelde element/arm combinatie.

De Miracord 90 Anniversary bewijst niet alleen dat de draaitafel-knowhow nog steeds actueel is in Kiel (geholpen door de vakkennis van ontwikkelaars uit het gouden tijdperk van de Miracord), maar ook dat wij de behoeftes van de vinyl-fans begrijpen. Door dit legendarische hoofdstuk uit de geschiedenis van ELAC opnieuw te openen, geven wij een duidelijk signaal aan de markt over hetgeen in de nabije toekomst uit Kiel verwacht kan worden: een uitbreiding van het producten-aanbod en boven alles een fascinerende toevoeging aan het merk ELAC.

Leverbaar in wit (met zwarte zijkanten), zwart (met zilver zijkanten), noten geolied (met zwarte zijkanten) en noten hoogglans (met zwarte zijkanten). 

Eigenschappen

Toonarm van koolstofvezel

Tweevoudig ontkoppelde motor

Separate voeding met Lumberg connector

Pitch control +/- 5%

Robijn lagering van het plateau

Levering incl. element (gemodificeerde Audio Technica AT440)

Element Elac D90E18 met MicroLine naald

Arm in hoogte verstelbaar

Zwaar MDF chassis 5,3 kg

Aluminium draaiplateau 6,1 kg

Gangbare winkelprijs

€ 2499,-

Informatie

Servi-Q 

W: www.servi-q.nl