nieuwsredactie | 01 september 2017 |  <   > |
TAGS: Nieuws |

Introductie van de CocktailAudio X35, het compleetste All-in-One audiosysteem

We durven het hardop te zeggen; de CocktailAudio X35 is het meest complete en geavanceerde All-in-One audiosysteem in zijn klasse met een wel zeer aansprekend prijskaartje. De X35 slaat een brug tussen de digitale- en analoge muziekbronnen, van streamen tot platen draaien. De enorme functionaliteit, de veelzijdige aansluitmogelijkheden, de hoeveelheid features en het unieke bedieningsconcept, de krachtige versterker en de solide behuizing maken de X35 tot een onweerstaanbaar concept.

Wat kan de X35 allemaal

Allereerst is de X35 een “normale” versterker waar je ook nog andere geluidsbronnen op kunt aansluiten, zoals een platenspeler, Tv, etc. Daarnaast is het een netwerkserver. Op de harde schijf opgeslagen muziek functioneert als een centrale muziekbibliotheek die je via het thuisnetwerk overal in huis kunt benaderen met andere netwerkproducten. Natuurlijk kun je gebruikmaken van de ondersteunde streamingdiensten zoals Spotify Connect, Tidal, Qobuz en Deezer. Voor radio kun je kiezen uit internet-, FM en DAB+. Vanaf radio en andere aangesloten bronnen kun je ook opnames maken die op de harde schijf worden opgenomen. Cd’s kun je afspelen, maar ook rippen, zodat je je eigen collectie op de (optionele) harde schijf kunt zetten en daarvan kun je zelfs weer Cd's branden. Via Airplay en Shareplay kun je ook vanaf je tablet of smartphone muziek naar de X35 streamen.

Krachtige digitale versterker

De X35 is voorzien van genoeg vermogen. Elk kanaal heeft een afzonderlijke digitale versterker van 100 Watt aan 8 Ohm. Daar stuur je zonder problemen elke luidspreker mee aan. Om het audiofiele karakter te onderstrepen is de analoge sectie voorzien van een stevige ringkerntransformator die mechanische brom, magnetische strooivelden en elektronische standby-ruis verregaand elimineert. De digitale sectie beschikt over een 500W geschakelde voeding en ook zijn er audiofiele TCXO-oscillators ingezet. Het analoge- en digitale circuit zijn volledig van elkaar gescheiden.

Ondersteuning van de hoogste audio resoluties

Om de X35 een audiofiele geluidskwaliteit te geven, is gekozen voor een echte High End oplossing: een 32Bit/384kHz ESS ES9018K2M Sabre 32 Reference DAC met de gepatenteerde Hyperstream DAC. Met deze zwaargewichten aan boord is de X35 toekomstbestendig, want hij is in staat om alle soorten High Resolution muziekbestanden weer te geven, waarbij niet alleen PCM tot 32Bit/384 kHz kan worden gedecodeerd, maar ook DSD, DSD 256 (Direct Stream Digital) en DXD (Digital eXtreme Definition)!

Krachtig en snel platform

Om alle functies zoals dataprocessing, kopiëren, het maken van een backup en het afspelen vanaf de interne harde schijven (optie) snel te kunnen realiseren, is de X35 voorzien van een krachtige Dual Core ARM Cortex A9 processor (1.0GHz), een snel DDR-1066 2 x1 GB intern geheugen en een 8GB NAND flash-geheugen.

Praktische netwerkserver

Met de X35 heb je geen externe harde schijf, zoals een NAS, PC of portable harde schijf, meer nodig voor muziekopslag. De X35 biedt zelf namelijk ruimte aan een optionele interne harde schijf (3.5”, 2.5” SATA harddisk of SSD), met op dit moment een gigantische opslagcapaciteit tot 8 TB. Maximaal goed voor 10.400 Cd’s in ongecomprimeerd WAV-formaat tot wel 48.000 Cd’s in de beste 320K MP3 kwaliteit.

De X35 kan in je thuisnetwerk dienstdoen als muziekserver (met ingebouwde harddisk) die via uw thuisnetwerk andere netwerkspelers van CocktailAudio, maar ook die van bijvoorbeeld Elac Discovery, Sonos, Heos of Bluesound, van muziek voorzien. Ook een externe NAS of portable harde schijf kan aangesloten worden.

De X35 heeft geen hinderlijk zoemende ventilator en is bij het kiezen van een hoogwaardige harde schijf muisstil.

Eenvoudig Cd’s rippen

Je wilt eigenlijk geen Cd’s meer afspelen, maar deze digitaal opslaan op de interne harde? De X35 maakt het mogelijk.

Het rippen van uw Cd-collectie is met de X35 eenvoudiger dan ooit. Je hebt de keuze: snel rippen kost ongeveer 1/3 van de speeltijd van de Cd, maar betekent een lagere kwaliteit. Rippen met de hoogste afleeskwaliteit duurt 1,5 maal de speeltijd van de Cd.

Gegevens als albumcover, artiest, genre, jaar etc. kunnen automatisch uit de FreeDB of via de professionele service Gracenote worden toegevoegd. Ook kun je via de internetbrowser data op het internet zoeken en toevoegen. Verder kun je kiezen uit zes (6!) opslagformaten: WAV, FLAC, ALAC, AIFF, MP3 of OGG Vorbis.

Ook kunnen meerdere Cd’s tot één album worden samengevoegd. Voor het eenvoudiger kunnen “taggen” van metadate is het mogelijk om via de USB -ingangen een toetsenbord aan te sluiten.

En tenslotte is het ook mogelijk om “gewoon” Cd’s af te spelen.

CD’s branden

Het is mogelijk om titels te selecteren en deze op een CD-R te branden.

Muziekdiensten en services

De X35 ondersteunt de muziekdiensten Tidal, Qobuz, Deezer en Spotify Connect. Daarnaast wordt internetradio ondersteund via Airable (TuneIn). Er kan ook naar de X35 worden gestreamd vanaf een iOS of Android apparaat. Hiertoe beschikt de X35 over Airplay en Google Cast (de laatste via een toekomstige firmware update).

RoonReady

Mocht je gebruikmaken van Roon streaming sofware op een computer of de Elac Discovery, dan kun je de X35 gebruiken als afspeelapparaat (oftewel eindpunt).

Muziek converteren naar andere formaten

Je kunt grote muziekformaten als WAV, FLAC en ALAC converteren naar kleinere formaten voor gebruik op een MP3-speler, USB stick of gebruik in de auto.

Opnamefunctie

Je kunt muziek opnemen op de interne harde schijf (optie) vanaf FM-, DAB+, en internetradio, maar ook van externe bronnen zoals een platenspeler (via de Phono ingang), analoge bron aangesloten op de AUX (3,5mm jack) of analoge ingang (RCA L/R) en digitale bronnen aangesloten AES/EBU, Coaxiaal of Toslink. Opnemen gaat zelfs tot resoluties van 24bit/192kHz.

Met de slimme automatische of handmatige snijfunctie kun je zelf opgenomen muziek, bijv. opnames met meerdere titels, bewerken en zo je eigen muziekcollectie perfectioneren naar eigen wens.

Eenvoudige en multifunctionele bediening

Je kunt de de X35 bedienen met slechts een paar knoppen op het apparaat zelf of met de meegeleverde infrarood afstandsbediening. Moderner is dit te doen via PC/Mac, tablet of smartphone.

Via uw browser (Internet Explorer, FireFox, Chrome en Safari) kun je de X35 bedienen via de CocktailAudio webinterface (GUI) die ook via HDMI met uw TV of monitor kan worden verbonden. Met de dedicated CocktailAudio app MusicX (Novatron), gratis of betaalde universele UPnP apps kan dit optimaal via je tablet of smartphone. 

Aansluitmogelijkheden

Los van alle functionaliteit die standaard in de X35 is “ingebakken” kun je ook nog andere externe bronnen aansluiten. Denk hierbij aan een platenspeler, tv tot zelfs een cassettedeck (om oude banden te digitaliseren bijv.) maar via USB ook een externe harddisk of computer. Het volumeniveau van de bronnen kan geregeld worden (20dB) zodat ze aan de X35 kunnen worden aangepast. Mocht je de X35 willen gebruiken als bron op een ander audiosysteem (DAC en/of versterker) dan kan dit via de digitale uitgangen (regelbare output) en via de analoge uitgang (vaste output).

Ook heeft de X35 een HDMI uitgang voor een extra groot beeldscherm aan te sluiten.

Gangbare winkelprijs

€ 1.749,-  

Informatie

Servi-Q

De Wel 32

3871 MV Hoevelaken

T: 033-2537193

W: www.servi-q.nl