nieuwsredactie | 06 september 2017 |  <   > |
TAGS: Nieuws |

Soulution 330 Integrated Amplifier

Het uit Zwitserland afkomstige ultra high-end audiomerk Soulution, grossiert al sinds haar oprichting in 2005 wereldwijd in superlatieven. Startend met de eveneens ultra kostbare nog immer top-of-the-line 7 serie, is het in 2010 de beurt aan de wat minder extreem geprijsde maar nog steeds in superlatieven presterende 5 serie.

Maar doordat ook de prijsstelling van deze meer ‘modale’ 5 serie door alle Soulution typische heroïsche technische en constructieve maatregelen voor velen nog steeds onbereikbaar is gebleken. Heeft het ontwerpteam zich grote inspanningen getroost om te onderzoeken hoe ver ze konden down graden zonder de zo gewaardeerde Soulution basiskwaliteiten aan te tasten.

Soulution 330

Het eindantwoord op deze intensieve zoektocht is de gloednieuwe Soulution 330 Integrated Amplifier. Niet alleen het eerste lid van de gloednieuwe 300 reeks (waarin binnenkort ook de 325 voor- en 311 stereo eindversterker zullen verschijnen), maar ook hét apparaat waardoor  Soulution kwaliteit ineens voor een grotere groep fanatieke muziekliefhebber binnen bereik komt.

Het mooie van dit alles is dat ook deze 330 nog steeds in ieder ontwerpfacet een echte Soulution is gebleven. Net als de typerende en zeer herkenbare aluminium behuizing met zijn zachte lijnenspel, volgt namelijk ook de 330 net als zijn grotere broers weer de compromisloze weg van een losse voor- en losse eindversterker. Maar dan wel ondergebracht in één enkele behuizing. 

De versterking is gebaseerd op de technologie zoals deze ook in de 5 serie is toegepast en werkt voor een groot deel in de door Soulution zelf geoptimaliseerde klasse A techniek. Dus alleen stroomafgifte wanneer er naar wordt gevraagd en anders niet. Het circuit werkt geheel buiten de signaalweg om en heeft als grote bonus dat de optimale geluidskwaliteit al direct na het inschakelen beschikbaar is.

De zes(!) verschillende voedingen zijn ieder voor hun eigen taak geoptimaliseerd, waarbij vier cutting edge schakelende voedingen gezamenlijk 1.200 VA voor de eindversterking leveren en daarbij in staat zijn om een veel stabielere stroomafgifte dan welke conventionele transformator oplossing dan ook te leveren. 

Uiteindelijk resulteert dit in een onvoorwaardelijk stabiel vermogen van 2 x 100 watt aan 8 Ohm, 2 x 200 watt aan 4 Ohm en zelfs 2 x 400 watt aan 2 Ohm.

Uiteraard is ook dit apparaat weer volledig gebalanceerd opgebouwd en dragen precisie metaalfilm weerstanden zorg voor een enorm goede en nauwkeurige balans- en volumeregeling. Dit indrukwekkende apparaat is binnenkort voor een prijs van € 17.000,- bij onderstaande dealers te vinden.

Dealers

Rhapsody Sound & Vision - Hilversum

Audiofile - ‘s Gravenmoer

Informatie

Symphony Audio Import

www.symphonyaudioimport.com

330