nieuwsredactie | 16 september 2017 |  <   > |
TAGS: Nieuws |

Zanden Audio terug in de Benelux!

De gloednieuwe importeur Harmony Audio Import heeft onlangs een exclusieve distributieovereenkomst voor de Benelux getekend met het fameuze Japanse merk Zanden Audio. Een besluit dat vanuit de overtuiging is ontstaan dat deze fantastische muzikale producten weer beschikbaar moeten komen voor de liefhebbers van fraaie muziek en high-end audio. De eerste dealer van dit mooie merk is Chattelin Audio Systems in Den Haag geworden en zal op termijn verder worden uitgebouwd naar maximaal vijf dealers in de Benelux. 

Zanden

Zanden is een heel bijzonder en in positieve zin afwijkend audiomerk wat aan de top staat op het gebied van buizenversterkers. Zo produceren hun versterkers zelfs vergeleken met livemuziek een natuurlijk geluid. Een kenmerkende signatuur waarbij luisteraars deze producten als ‘stil’ ervaren en het merk later er direct weer aan herkennen. Hoewel deze rust in eerste instantie door het ontbreken van elektronische artefacten ontstaat, wordt het ook waargenomen doordat het contrast tussen de gevarieerde muzikale elementen zo volstrekt natuurlijk aandoet. In plaats van muziek steeds bewust met je hersenen te analyseren, krijgt bij een Zanden al snel het gevoel de overhand. Daarbij hoort en voelt u muzikale informatie die u nooit eerder is opgevallen.

Een verklaring voor al deze bijzondere eigenschappen komt in eerste instantie door de enorme kennis en kunde van Zanden oprichter en hoofdontwerper Kazutoshi Yamada. Samen met een klein maar extreem getraind team, wordt op kundige wijze oude (o.a. de inzet van vacuümbuizen) en nieuwe technologieën juist op die plaatsen toegepast waar ze het meest positieve effect op de uiteindelijke weergave hebben. Deze onorthodoxe denk en werkwijze heeft inmiddels al veel toegekende patenten opgeleverd en zorgt er mede voor dat Zanden momenteel één van de voorhoedelopers op het gebied der realiteitsweergave is.

Chattelin Audio Systems

High-end audiowinkel Chattelin Audio Systems is een retailer die niet alleen zeer hoog scoort op het gebied van klanttevredenheid en het verzorgen van perfecte demo’s, maar die ook over het geduld, passie en de vereiste materie- en productkennis beschikt die hard nodig is om zo’n ‘boutique’ merk als Zanden tot een succes te maken.

Vooral omdat we oprecht geloven in de bizar goede kwaliteiten van dit Japanse elite merk, heeft Chattelin inmiddels besloten om alle modellen uit het gamma in zijn assortiment per direct op te nemen. Van de nog enkel in kleine oplagen vervaardigde inmiddels al legendarische 6000 geïntegreerde buizenversterker met passieve volumeregelaar, tot het ‘pièce de résistance’ in de vorm van de schitterende 9600 mk2 puur klasse A buizen eindversterker met 60 zeer stabiele watts in combinatie met de grensverleggende 3000 mk2 buizen voorversterker. 

Graag nodigen we iedere belangstellende dan ook graag uit om met eigen ogen en vooral oren te komen ervaren hoe bijzonder en uniek al deze ontwerpen zijn en vooral hoe veel verschil ze voor uw eigen muziekbeleving kunnen maken!

Informatie

CHATTELIN AUDIO SYSTEMS B.V.

Anna Paulownastraat 58

2518 BG  Den Haag

+31 70 363 20 50

www.chattelin.nl