Roeland Vereecken | 12 september 2008 |  <   > |
TAGS: Muziek |

Stan Getz met als gast Laurindo Almeida

Wanneer je deze Lp van Stan Getz op de draaitafel legt, waan je je direct in het hartje van de zomer en zal je ongetwijfeld nauwelijks stil kunnen blijven zitten. Want zodra Stan Getz en Laurindo Almeida beginnen met "Minina Moca" ("Jonge dame"), is het duidelijk dat het feest begonnen is.

Ondanks het feit dat de hele plaat getuigt van een bijzonder hoog niveau, zijn de twee jazzveteranen er niet op uit om indruk te maken. De muziek op deze plaat is van een grote schoonheid en straalt ontspanning uit.

Naast composities van Stan Getz, vind je ook composities van Almeida, zoals "Samba da Sahra" ("Sahra's Samba"), die typisch zijn voor de frisheid en het Braziliaanse gevoel dat Almeida in de jazz introduceerde met zijn gitaarspel.  Afsluiter is een gezamenlijke compositie, "Maracatu-Too," die je simpelweg naar meer doet verlangen. Zelf kan ik het nooit bij één draaibeurt laten als deze LP op de draaitafel ligt, 2, 3 en soms meer moet ik de LP horen en je wordt er dan helemaal vrolijk van! Deze zo goed als eerste vereniging van jazz met braziliaanse ritmes is zo goed dat het verslavend wordt. De persing en verpakking is eveneens van een zeer hoog niveau zoals we van Speakers Corner gewoon zijn.

Deze lp is te bestellen in de puresoundshop