Gerald Ruiter | 22 april 2012 |  <   > |
TAGS: Muziek |

Jeff Beck, Tim Bogert en Carmine Appice - Beck, Bogert & Appice

Speakers Corner brengt al een aantal jaren nieuwe remasters uit van albums, die inmiddels tot de klassieken behoren.

Dit trio wordt gevormd door de gitaarvirtuoos Jeff Beck (The Yardbirds, Jeff Beck group), de bassist Tim Bogert (Cactus) en de drummer Carmine Appice (Vanilla Fudge, Cactus). Het gelijknamige album is het eerste en enige album wat door ze is uitgebracht. 

Het idee voor deze samenwerking met Bogert en Appice ontstond al in 1970, maar door een ernstig auto-ongeluk, waarbij Beck 18 maanden lang geen gitaar kon spelen, werd het album pas in 1973 uitgebracht. Deze heruitgave uit Maart 2012 is verzorgd door het Duitse audiofiele vinyl label Speakerscorner

Ondanks het feit dat ik geen groot liefhebber ben van jaren ‘70 rock, maken de bluesinvloeden in bijvoorbeeld Black Cat Moan en het funky karakter van een aantal nummers zoals Lose Myself with You en Superstition het een fijn album om naar te luisteren. Superstition is een cover van het origineel van Stevie Wonder. De oorspronkelijk drum beat van Superstition is wel door Jeff Beck bedacht, terwijl hij met Stevie Wonder samenwerkte aan het album Talking Wonder.

Zoals we van Speakercorner zijn gewend is LP uitgebracht op 180 gram zwaar audiofiel vinyl en klinkt de opname goed en dynamisch. De strakke drumsolo’s en het supersnelle gitaarspel van Beck komen hier dan ook goed tot zijn recht.

Tracklist:

Kant A

1.  Cat Moan

2.  Lady

3.  Oh to Love You

4.  Superstition

Kant B

5.  Sweet Sweet Surrender

6.  Why Should I Care

7.  Lose Myself With You

8.  Livin' Alone

9.  I'm So Proud