John Koning | 24 oktober 2014 |  <   > |
TAGS: Muziek |

Santana & Buddy Miles - Live in the Diamond Head, Hawaii 1972

Gitarist Carlos Santana is het meest bekend van de band die zijn achternaam draagt “Santana”. Sinds de jaren ‘ 60 had de band wisselende successen en toerde over de wereldbol. Carlos Santana heeft ook een aantal solo albums op zijn naam staan en met heel veel grote namen samengewerkt.

Buddy Miles

Een van die grote namen is de drummer Buddy Miles, het beste bekend als de drummer van de Jimi Hendrix's Band van Gypsys. Verder heeft Buddy Miles een zeer indrukwekkende solocarrière op zijn naam staan waarin hij muziekstijlen zoals rock, blues, soul en funk in niet uit weg ging.

Van december 1971 tot april 1972, zijn Carlos Santana en enkele andere leden van de band Santana op tournee met de drummer/zanger Buddy Miles. Het resultaat, een “LIVE” album met grote hits zoals Santana hits ("Evil Ways") en Buddy Miles hits ("Changes"), plus een 25 minuten durende, plaat kant lange jam met de titel een adellijke titel "Free Form Funkafide Filth." Misschien niet het album waar vooral de fans van Santana op zaten te wachten. Vooral in 1972 was Santana zo verschrikkelijk populair dat Santana zelf met zijn band geen kwaad kon doen bij de fans. Het album werd een regelrechte top tien hit en er werden meer dan één miljoen exemplaren van verkocht.

Het is dan ook niet verwonderlijk dat dit schitterende album opnieuw is uitgebracht (juni 2013). Voor wie nog eens wil teruggaan in de tijd en het schitterende spel van Santana & Miles wil terughoren is dit album een echte aanrader.  Voor alle Santana fans die dit album ooit hebben gehad en alle Santana fans die dit album nog missen in hun collectie.

Nog steeds verkrijgbaar op het speakercorner label : Catalogus nummer 31308

Track Lijst  (Titel / Componist)

1 Marbles (John McLaughlin)

2 Lava (Buddy Miles)

3 Evil Ways (C. Henry / S. Henry / S. Henry / J. Oden)

4 Faith Interlude (Buddy Miles / Carlos Santana)

5 Free Form Funkafide Filth (Buddy Miles / Carlos Santana)

Opgenomen

Januari 1972 live in the Diamond Head Crater, Hawaii, USA, 

Productie

Carlos Santana & Buddy Miles

Label

 http://www.speakerscorner.de/