Onno Kiviet | 31 augustus 2014 |  <   > |
TAGS: Nieuws |

Gydotron Audio Analoge Show 13 en 14 september

Vinyl kent de laatste jaren een behoorlijke opleving en dit zowel bij jonge mensen als mensen die hun collectie terug ontdekken. Alleen al in België brengen veel artiesten hun muziek uit op vinyl! Is het verder ook niet leuk om op een 2de hands beurs te snollen en oud goud te vinden ? Natuurlijk zijn er momenteel ook heel wat nieuwe releases verkrijgbaar. Vaak zijn dit hoge kwaliteit persingen. Nutters Audio zal weer aanwezig zijn met veel vinyl van onder andere Speakers Corner, Mobile Fidelity Sound Lab, Reference Recording en Stockfish.

Tijdens onze analoge show willen wij jullie graag laten proeven van de kwaliteiten van vinyl. Ons aanbod is behoorlijk gegroeid en jullie zullen er kennis kunnen maken met o.a. Nottingham Analogue, Kuzma, Transrotor en Acoustic Solid draaitafels. 

We stellen ook nog andere primeurs voor, zoals Vitus electronica. De ontwerper/fabrikant, Hans-Ole Vitus,  van Vitus Audio zal aanwezig zijn op onze show.

Verder zal ook Mola Mola te beluisteren zijn. Bruno Putzeys, bekend van UcD en Ncore versterkers, is de ontwerper van Mola Mola.

De Mola-Mola voorversterker is een vrij traditioneel apparaat met vijf ingangen die allemaal gebalanceerd of ongebalanceerd gebruikt kunnen worden. Verder is er ruimte voor een phonotrap of DAC.  Tijdens de show zal deze voorversterker voorzien zijn van de hoogwaardige phono-module. De  eindversterkers zijn van het type klasse D, nml een doorontwikkeling van de N-Core versterkers.

Raidho speakers zijn afkomstig van Denemarken en ontwikkeld door Michael Børresen. De uniek bandtweeter die een zeer hoog oplossend vermogen heeft net zoals de bas-mid drivers. De conussen zijn extreem hard en gelaagd opgebouwd. Maar ook de magneetstructuur is uniek. Men maakt gebruik van neodymium magneten en de korf achteraan is zeer open, op die manier word compressie zoveel mogelijk vermeden.  Het aluminium front is in één met de unit. Frontpaneel resonanties worden op die manier tot een minimum herleid. Maar het belangrijkste is dat deze speakers in staat zijn om een erg open en realistische projectie neer te zetten van de muziek !

Verder zullen volgende merken muziek maken, Marten, Magico, Diapason, Harbeth, VPI, Grimm en Raidho speakers maar ook de prachtige electronica van ASR Emitter, Jeff Rowland, Ayre, Vitus en Mola Mola. 

Puresound zal aanwezig zijn met hun eigen standje en waar men het inmiddels bekende boekje 'PureNotes' uitgave 6 gratis kan ophalen.

Wanneer

Iedereen is welkom tijdens het weekend van 13 en 14 september vanaf 10 tot 18 h.  
Wij bieden u graag een drankje aan.

Adres

Sint-Martinuspastorij 

Berckhovenstraat 11 

Malle