Onno Kiviet | 04 oktober 2014 |  <   > |
TAGS: Nieuws |

Epos K2 luidspreker

Een nieuw tijdperk is er voor Epos aangebroken door de lancering van de geheel nieuwe K-serie. Ontworpen door Luke Creek, is de K2-vloerstaande luidspreker, momenteel het grootste model in deze nieuwe reeks.

De K-serie is voorzien van een voor Epos ongebruikelijke basreflexpoort in de vorm van een rechthoekkige pijp en deze bevind zich aan de voorkant van de luidspreker. Het nieuwe K-serie kastontwerp bevat interne verstevigingen om kastkleuring te minimaliseren en het eerder genoemde naar voren gerichte reflexsleuf poorttechnologie, is speciaal voor de K-serie ontworpen om vershillende redenen. Ten eerste is het mogelijk grote hoeveelheden lucht te laten passeren zonder enige vervelende hoorbare typische basreflexpoortruis, dit in tegenstelling tot de meeste conventionele ronde buis poorten. Ten tweede heeft Epos de realisering van deze rechthoekkige sleuf poort in staat gesteld de lage frequentie-weergave te verbeteren. Ten derde, kan je hierdoor de luidsprekers ook dichter bij de achterwand plaatsen. Ze hebben een zeer mooi en professioneel gespoten finish, maar de K-serie is niet alleen strak en stijlvol, maar heeft ook een aantal slimme trucs ingebouwd.

De K-serie is verkrijgbaar in twee elegante afwerkingen: satijn mat zwart of satijn mat wit. Beide afwerkingen bieden een zeer mooie luxe look en feel. Voor een meer gedistingeerd uiterlijk kan er gekozen worden om de optioneel verkrijgbare magnetische fronten te monteren. Men plaatst deze dicht bij de voorkant en het front zal automatisch op zijn plek gaan zitten, als bescherming van de drivers tegen vingers van kinderen of poten van uw huisdieren.

Tweeter

Door gebruik te maken van moderne CAD-ontwerp, een simulatie-instrument, heeft Epos zeer hoge technische prestaties bereikt en een schoon, open en gedetailleerd geluid in deze tweeter weten te ontwerpen. Deze tweeter heeft een lage resonantiefrequentie, een hoge gevoeligheid en een uitgebreide grote bandbreedte. Met een 25mm stof-dome, korte hoorn, hoge-temperatuur-ferro-fluid gekoelde spreekspoel en neodymium magneet, is de tweeter geschikt voor het afspelen op de hoogste geluidsniveaus en dat voor langere tijd zonder dat het de geluidskwaliteit verminderd.

Mid-Bass Driver

Het Epos K2 mid-bass drivers produceren een gelijkmatig frequentierespons met een natuurlijke roll-off. De Epos 156mm mid-bass driver heeft een hoge-kwaliteit polypropyleen conus en een kogelvormige stofkap. Deze componenten vormen een stijve, maar buigzame, goed gedempte structuur die zijn vorm behoudt, zelfs onder hoge belasting. De K2 mid-bass driver profiteert ook van een bucking-magnet systeem, dat zorgt ervoor dat alle magnetische kracht is geconcentreerd rond de spreekspoel. Dit resulteert in een lage vervorming en een hoog rendement.

Crossover

In echte Epos traditie is de K-serie teruggekeerd naar een eenvoudiger passief scheidingfilteronwerp. Een eerste orde crossover is gebruikt om de Epos tweeter een groot dynamisch bereik te geven met bijzonder lage vervorming. De mid-bass crossover maakt gebruik van een 2e orde filter dat ervoor zorgt dat de K2 een gemakkelijk aan te sturen luidspreker is voor elke versterker.

Active-K

Wordt verwacht ... De Active-K module zet deze reeks luidsprekers los van de rest van het veld. Hetzij van nieuwe of als een mogelijke upgrade, kan de Active-K module het achterpaneel van de K2 vervangen worden, wat een aantal voordelen oplevert. De Active-K module is een eindversterkermodule met een hoge kwaliteit multi-input DAC, asynchrone USB- en Bluetooth-ontvanger ingebouwd. De Active-K zal ook een analoge ingang herbergen voor degenen die een draaitafel of een andere vorm van analoge bron wensen te gebruiken. De Active-K vervangt de passieve crossover door een actieve versie, waardoor superieure driverintegratie en nog breder dynamisch bereik wordt behaald, door gebruik te maken van EQ (equalizing) onder de poortresonantie.

De Active-K module kunnen ingangen worden geselecteerd en het volume aangepast worden via een afstandsbediening. Door een intuïtieve bediening is de Active-K eenvoudig te bedienen, ondanks het ontbreken van een display.

Technische specificaties

Vermogen: 150 Watt onvervormd spraak en muziek

Frequentiebereik: 41Hz - 30kHz

Impedantie: 4 Ohm

Gevoeligheid: 90dB - 2.83V @ 1m

Tweeter: 25mm soft dome, 25mm hoge temperatuur spreekspoel in een reservoir van ferro-fluid en aangedreven door een hoge kwaliteit neodymium magneetsysteem.

Woofer/middentoner: x2 150mm (300mm) polypropyleenconus met een 25mm hoge temperatuur spreekspoel en grote magneet.

Crossover: tweeter: 1e orde crossover bestaat uit een 2.2uF hoge kwaliteit polypropyleen condensator en metaaloxide weerstand. Bas/mid: 2e orde laagdoorlaat filter, met een grote ijzeren kern spoel en een hoge kwaliteit polypropyleen condensator.

De K2 crossover kan worden geconfigureerd in single- of bi-wire configuratie, via de 4mm biwire terminal.

Interne bedrading: 0,82mm2 OFC koper meeraderige kabel

Finish: Satin White of Satin Black

Grille: optionele snap on magnetisch front.

Maten: 875x185x250mm / 34,44 × 7,28 × 9,8 inch

Gewicht: 11kg per luidspreker (zonder verpakking)

Informatie

W: http://hifi.belram.be