Onno Kiviet | 25 januari 2015 |  <   > |
TAGS: Nieuws |

MUSICAL FIDELITY SPEELT IN OP TREND MET NIEUWE DRAAITAFEL

Na de recente introductie van het compacte Merlin hifisysteem, waarmee Musical Fidelity een statement maakte betreffende de verhouding tussen gemak, muzikaliteit en prijs, verbreedt het Britse hifihuis nu de doelgroep door de uitbreiding op het Merlin systeem met de Round Table.

Met de komst van deze analoge speler spreekt het systeem nu iedereen aan of ze nu met een smartphone of een elpee voor de set staan.

Round Table

Natuurlijk kan de Round Table op meer dan een Merlin set worden aangesloten. Sterker nog, de Round Table is een compleet oplossing als het om vinyl gaat. Je hoeft je niet te bekommeren om de toonarm of om het element, want deze zijn standaard gemonteerd in deze draaitafel. Behalve aan de hoogwaardige 9" toonarm en Audio Technica 95E moving magnet element, is veel aandacht besteed aan de balans van deze draaitafel. Dat wil zeggen enerzijds in muzikale zin, getuige de bouw van de arm, en anderzijds in letterlijke zin. Want het middelpunt van de speler ligt precies onder de middelste lager, die zich weer exact in het midden van de speler bevindt. De materialen die schuil gaan onder het prachtig gelakte oppervlak zijn extreem laagresonant, waardoor het chassis zo inert mogelijk wordt. De motor voor de riemaandrijving is zeer stil. Het plateau is van HDF, met voldoende massa en tevens zeer resonantie-arm.

De combinatie van deze componenten heeft geresulteerd in een draaitafel met een extreem goede balans. Veel beter dan zijn prijs doet vermoeden.

Uitvoeringen

De Round Table is leverbaar in een hooglans zwarte en een hoogglans rode uitvoering.

Prijzen

Musical Fidelity Round Table retail € 799,-. 

Musical Fidelity Merlin set retail € 999,-. 

Verkrijgbaar

Vanaf februari bij de betere hifi speciaalzaak

Specificaties:

33,3 en 45 tpm

Wow&Flutter ± 0,1%

SR verhouding -39dB

Drukbereik 0 - 25mN

Toonarm 9" aluminium

Geschikt voor elementen van 5 tot 13gr

Toonarm massa 14gr

Toonarm lengte 230mm

Totaal gewicht 6kg

Afmetingen (bxhxd) 482x100x342mm.

Meer informatie

W: www.viertron.nl

W: www.musicalfidelity.nl