Onno Kiviet | 24 maart 2015 |  <   > |
TAGS: Nieuws |

Nieuwe VPI Scout JR en Prime platenspelers en MW-1 Cyclone platenwasmachine

VPI Scout JR platenspeler

Met de nieuwe Scout JR instap platenspeler gaat het uitgebreide VPI programma meteen vol van start. In tegenstelling tot zijn duurdere (en nog geavanceerdere) broers, is deze Scout JR al volledig vooraf in de fabriek voor u ingesteld. Het enige wat u dus nog hoeft te doen, is alle onderdelen uit hun verpakking halen en de platenspeler op een stabiele en waterpas ingestelde ondergrond plaatsen. Daarna de losse motor tussen de uitsparing van het platenspeler chassis opstellen en deze vervolgens op het lichtnet aansluiten. Als volgende stap het plateau voorzichtig over het midden spindel laten zakken, de snaar om het plateau en de motorpoelie leggen en als laatste de analoge interconnects met de aanwezige uitgangsaansluitingen verbinden. Hierna kunt u meteen al uw eerste plaat gaan draaien!  

Om dit te bereiken is deze eenvoudige, maar tevens bijzonder hoogwaardige platenspeler met zijn door een mooie matte vinyl laag omsloten MDF chassis en 2,54 cm dikke gedempte aluminium plateau, standaard uitgerust met een uitstekend presterend Ortofon 2M Red mm element. De nieuwe arm is een 9 inch type die veel eigenschappen deelt met de duurdere VPI armen en gezamenlijk zorgt deze combinatie voor een heerlijk muzikale en aanstekelijke weergave die voor vele uren intens muziekplezier zal zorgen.

De prijs is € 2.100,-

VPI Prime platenspeler

De laatste 3 jaar heeft de focus van VPI als onderneming vooral gelegen bij het realiseren van nieuwe en betaalbare platenspelers. Ontwerpen die vooral de groep nieuwe startende muziekliefhebbers voor vinyl moest gaan interesseren. Met de nieuwe Prime keert VPI terug naar haar roots en biedt hiermee een reëel geprijsde high-end platenspeler, die bedoeld is voor zowel de bestaande en gevorderde vinyl enthousiast. Mede door de nieuwe en revolutionaire 10 inch 3D arm (een arm vervaardigd door een 3D printer en daardoor voorzien van nauwkeurig bepaalde eigenschappen, die met conventionele productiemethodes niet gerealiseerd kunnen worden), die revolutionaire klankmatige eigenschappen bezit en het bijzonder solide met een dikke staalplaat aan de onderzijde gedempte MDF chassis, is uiteindelijk een fantastisch klinkende platenspeler ontstaan. 

Naast op alle vier de hoeken van uit Delrin vervaardigde voeten, voor een verbeterde isolatie als mechanische aarding, bezit de speler een 10 kilo zwaar inwendig gedempt plateau wat wordt aangedreven door een nauwkeurig werkende en zeer krachtige 24 polige AC synchroonmotor. De aandrijving wordt tenslotte gecompleteerd door een hightech snaar met een werkelijk minimale tolerantie van slechts ± 0,0005 inch! Mede hierdoor kan onder alle omstandigheden een exacte gelijkloop en constant toerental worden gewaarborgd.

De prijs is € 5.250,-

VPI MW-1 Cyclone platenwasmachine 

Iedereen die vinyl een warm hart toedraagt, weet dat het goed onderhouden en reinigen van de kostbare platen van essentieel belang is voor zowel de levensduur als geluidskwaliteit. Met de MW-1 Cyclone platenwasmachine brengt VPI het volgens eigen zeggen enige apparaat op de markt dat in staat is vinylplaten zowel met de klok mee als tegen de klok in te reinigen. Hierdoor ontstaat een nog diepere reiniging en kan echt het laatste restje aan muzikale informatie uit de groeven worden bevrijd. De aanwezige motoren van deze MW-1 zijn naast bijzonder sterk, ook extreem langlevendig.

De behuizing van deze nieuwe MW-1 is nu in plaats van het gelamineerde MDF van zijn voorganger, in duurzaam aluminium uitgevoerd, terwijl een inwendig geplaatste, gelaste hoogwaardige RVS watertank, tenslotte zorgt voor de aanvoer, opslag en afvoer van de vloeistoffen. Zoals u van VPI producten gewend bent, is ook de onderdelenkwaliteit van deze MW-1 weer onberispelijk goed. Een bouwkwaliteit die garant staat voor vele tientallen jaren probleemloos gebruik en last but least, ook nog eens een stuk stiller is dan zijn 30 jaar oude oer voorbeeld, de VPI HW-16.5.  

De prijs is € 1.600,-

Informatie

Symphony Audio Import

W: www.symphonyaudioimport.com