Onno Kiviet | 03 september 2015 |  <   > |
TAGS: Nieuws |

XRCD2/24-distributie bij Daluso

Muziek op CD wordt nog altijd zeer gewaardeerd door grote groepen muziekliefhebbers. Geloof het of niet, daarvan zijn de XRCD2 en XRCD24 in de termen van muziekkwaliteit nog steeds de meest hoogwaardige van alle hedendaagse geluidsdragers en formaten.

XRCD

XRCD staat voor eXtended Resolution Compact Disc, oftewel hoge resolutie compact disc. Bij het hoogwaardige JVC K2 XRCD2 en XRCD24 mastering-proces blijft namelijk alle originele muziekinformatie behouden.  Vanaf de originele mastertape wordt de muziek hierdoor uiteindelijk in een perfect 16-bits redbook-formaat overgezet op compact disc. Het masteringproces is zodanig uitgekiend, geoptimaliseerd en uitgevoerd dat de originele mastertape en de afgeleide XRCD kwalitatief en gehoormatig exact met elkaar overeenkomen.

Door de superieure kwaliteiten van dit JVC K2-XRCD mastering-proces kennen XRCD2 en XRCD24 daarom in de digitale en analoge domeinen van muziekweergave geen gelijken.

Daluso: “De nieuwste digitale formaten en streamen zijn leuk ja, maar jammer genoeg gaat toch veel muziekinformatie verloren in de mastering- en productie-fase. Regelmatig krijgen we reacties van klanten die eigenlijk teleurgesteld zijn in al die hi-res en streamingkwaliteiten. Als we dan een goede opname op CD afspelen op een beetje fatsoenlijke CD-speler dan zijn ze aangenaam verrast door de muzikale kwaliteiten ervan. Het gaat toch om meer dan alleen maar digitale formaten, bitjes en klokfrequenties, en waar je alleen op moet vertrouwen zijn je eigen oren. De beste stuurlui staan aan wal."

Best Audiophile Voices VI en Blues Masters Vol.1 en Vol.2

De bekendste en zeer gewaardeerde XRCD2-serie is de Best Audiophile Voices I-V. Er zijn ook prachtige klassieke en jazz-opnames via het XRCD24-proces vastgelegd. Onlangs zijn daar de Blues Masters 1 en 2 en de Best Audiophile Voices VI bijgekomen. 

 

De twee laatste zijn verkrijgbaar vanaf 10 september. Je wordt keer op keer verrast met een heerlijke muzikale traktatie.

Daluso: “Ondanks dat de compact disc aan populariteit verliest breek ik nog steeds een lans voor dit medium als geluidsdrager. De nieuwe generaties leiden in het gebruik vaak te veel af van waar het eigelijk om gaat, en dat is met passie en aandacht naar muziek luisteren.  Her en der zie ik veel mensen met hun NAS's en streamers hiervan afdwalen: gemak gaat ten koste van kwaliteit. Ruim dertig jaar geleden hadden we dat ook aan de hand met de komst van de compact disc en het ‘afscheid’ van de elpee."

De compact disc als muziekdrager is nog steeds een heel mooi en betrouwbaar medium, als tenminste de originele opname, mastering en productie van goede kwaliteit zijn. Combak, de moederfirma van het bekende Harmonix en Reimyo, participeert in de hoogwaardige mastering en productie van deze XRCD2/24-muzieksoftware en verzorgt de wereldwijde distributie.

Onlangs heeft Combak de Europese XRCD2/24-distributie een nieuwe structuur gegeven, waardoor deze verzorgt gaat worden via de nationale Harmonix/Reimyo-distributeurs.

Informatie

Voor de Benelux is dat nu Daluso - www.daluso.nl

-----------------------------