redactie | 10 juni 2016 |  <   > |
TAGS: Nieuws |

Dynaudio Contour; legendarische luidspreker voor een legendarisch lage prijs.

De Dynaudio Contour is een legendarische luidspreker-serie binnen het Dynaudio assortiment. De Contour maakt al dertig jaar deel uit van het Dynaudio assortiment en heeft in al die jaren slechts drie updates gekregen. De originele Contour 1, Contour 2 en Contour 3 uit 1986 werden in 1991 opgevolgd door een reeks waarvan de inmiddels legendarische Contour 1.3 en Contour 2.8 deel uitmaakten, en in 2003 werd deze serie afgelost door een serie met de Contour S 1.4 en S 3.4 als speerpunten.

Contour LE-serie

De Contour serie uit 2003 werd twee jaar geleden flink opgewaardeerd door gebruik te maken van componenten en technologieën uit de duurdere Dynaudio Confidence en Evidence serie; Ceramische weerstanden, Black Kapton spreekspoelhouders, betere interne bekabeling en een tweeter met Precision Coating tilden de Contour serie naar een nóg hoger niveau. Ook de afwerking van de behuizingen kreeg met de LE-versie een flinke update, waarbij onder andere exotische houtfineersoorten zoals Bubinga in écht pianolak werden afgewerkt - de afwerking van de Contour LE-serie kent maar liefst zeven verschillende polijst- en lakgangen!

De Contour LE-serie wordt aan het einde van dit jaar opgevolgd door een volledig nieuwe Contour serie, die de audiofile lat zelfs nóg hoger weet te leggen maar daardoor wel een hoger prijskaartje heeft gekregen. Eigenlijk was er klankmatig nog weinig reden om de Contour serie te vernieuwen, de huidige Contour LE serie is al één van de - zo niet dé -best klinkende en mooist gebouwde luidsprekers in zijn klasse. De Contour S 1.4 LE ontving zelfs onlangs nog een zeer lovende review in Hifi Choice (5 sterren, en een beoordeling als “…a standmount loudspeaker of class-leading quality”). 

Dynaudio heeft besloten de huidige Contour LE-serie voorlopig in het programma te houden, maar de prijs nog véél aantrekkelijker te maken, waardoor zijn toch al bijzondere prijs/kwaliteit-verhouding nu zelfs nog veel gunstiger uitvalt.

De huidige Contour S 1.4 LE heeft per 1 juni 2016 een advies verkoopprijs van €2.399 (was €3.250) en de Contour S 3.4 LE heeft vanaf deze datum een advies verkoopprijs van €4.299 (was €5.750). Deze prijzen gelden voor alle afwerkingen van de Contour S 1.4 en S 3.4 LE: Piano Black, Bubinga, Mocca en Oiled Walnut. Kortom, wil je een stukje van de Contour-magie in huis halen voor een legendarisch lage prijs, ga dan snel naar je Dynaudio dealer voor een demonstratie.

Informatie

Dynaudio Benelux BV
W: www.dynaudio.com