Onno Kiviet | 30 juli 2012 |  <   > |
TAGS: Nieuws |

10 days of Ayon

Wat hebben de Gentse Feesten en Ayon gemeen? De 10 days of Ayon is een tiendaags festival voor de buizenliefhebber vlakbij Gent. Dit buizenfestival wordt georganiseerd door Klinkt Beter.

Voor wie nog niet bekend is met Ayon, het is een Oostenrijks high-end merk dat al meer dan 20 jaar high-end apparatuur bouwt waarbij buizen centraal staan. 

Hun topsysteem werd recent in The Absolute Sound omschreven als "The Bugatti of Audio”.

Het programma:

1. Ayon S-3 streamer

De S-3 is de eerste een high-end streamer met buizen, en combineert een streamer, d/a-omzetter en een buizenvoorversterker in één apparaat. Het toestel bouwt verder op de expertise van de Ayon DAC's, met de laatste nieuwe trend toegevoegd, namelijk de mogelijkheid tot streamen.

2. Ayon Skylla II DAC

De Skylla II is niet zomaar een DAC, maar een DAC met een ingebouwde voorversterker. Dat deze DAC niet de minste is, blijkt uit het feit dat Ayon gewoon de best klinkende batch van de beroemde TI PCM1704 heeft opgekocht, en er in de Skylla maar liefst 4 inzet.

3. Ayon CD-T CD-Transport

Op 6moons stelde men de vraag of de Ayon CD-5s de perfecte bron was. De CD-T is gebaseerd op het loopwerk wat in de beroemde CD-5s vervat zit: de alom bewezen en geprezen Philips PRO-2. Het Ayon CD-Transport is perfect te combineren met de Ayon S-3 Streamer, of de Ayon Skylla II DAC.

4. Ayon CD-1sc

De CD-1sc is de opvolger van de goed lopende CD-1s cd-speler, maar voegt nu XLR en USB toe aan de feature set. De CD-1sc heeft heel wat gelijkenissen met zijn groter broertje de CD-2s, maar is ontworpen om een zeer hoge prijs-kwaliteitverhouding te bieden.

5. Ayon Spark III

De Spark III is een integrated versterker op basis van 6C33 buizen. De 6C33 is een buis die ontworpen werd voor het Russisch leger om te gebruiken in de MIG gevechtsvliegtuigen. De Spark III is een single-ended ontwerp voor echte muziekliefhebbers met een bijzondere prijs-kwaliteitsverhouding voor een geïntegreerde versterker. Hij biedt een lage vervorming, zeer fraaie dynamiek en een holografisch geluidsbeeld. Nog meer details, hij is snel en precies in de lagere frekwenties. 

6. Ayon Spirit III

De nieuwe Ayon Spirit III buizenversterker is een volledig nieuw design t.o.v. Spirit

II met autobias, een volautomatisch tube testsysteem en een veel ruimere voeding. De versterker laat toe op eenvoudige wijze te schakelen tussen Triode of Pentode, waarbij in de Triode stand volledig in klasse-a wordt gedraaid. Als buis werd gekozen voor een Ayon KT88 die gebaseerd is op de KT88 Shuguang Black Treasure.

Naast deze nieuwtjes zullen toestellen uit de bestaande collectie alsook enkele uitloopmodellen aanwezig zijn.

Praktisch

Het “10 days of Ayon” festival start op vrijdag 10 augustus en loopt tot en met zondag 19 augustus.

Op volgende data bent u welkom zonder afspraak:

- vrijdag 10 augustus 18:00 tot en met 22:00

- zaterdag 11 augustus 13:00 tot en met 19:00

- zondag 12 augustus 13:00 tot en met 19:00

- vrijdag 17 augustus 18:00 tot en met 22:00

- zaterdag 18 augustus 13:00 tot en met 19:00

- zondag 19 augustus 13:00 tot en met 19:00

Op de tussenliggende dagen bent u welkom na afspraak.

Er zijn speciale acties voor snelle beslissers tijdens dit festival.

Informatie

Klinkt Beter
Blauwe Paal 45
9230 Wetteren
België
T: +32 473 79 36 91
W: www.klinktbeter.be
E: info@klinktbeter.be