Archief

Onno Kiviet | 22 oktober 2010 |  <   > |
TAGS: Nieuws |

BURMESTER

Sinds 1977 ontwikkelt en bouwt Burmester Art for The Ear vanuit Berlijn de meest hoogwaardige HiFi apparatuur, aan dit programma zijn sinds kort de volgende noviteiten toegevoegd;

Burmester Classic Line  099


De 099 Voorversterker / DAC is een digitaal aansluit en schakelcentrum wat aansluit op de groeiende populariteit van digitale programmabronnen en de koppeling tussen beeld en geluid.

Uitgerust met 2 RCA Cinch,3 x TORX en 1 USB ingang is de 099 geschikt voor aansluiting van o.a. digitale satelliet ontvangers ,Gaming consoles en de Computer.

Wat de  sampling frequentie van de Digitaal/Analoog converter betreft kan worden omgeschakeld tussen 96 kHz/24 bit en 192 kHz/24 bit.

Externe digitale bronnen worden zo via de Award Winning Burmester D/A technologie opgewaardeerd en moeiteloos geïntegreerd  in een  High End Installatie.

De 099 is tevens voorzien van 3 gebalanceerde analoge inputs en inzetbaar als volwaardige standalone  voorversterker  of als DAC/voor-voorversterker om dan bij uitgeschakelde volumecontrol aangesloten te worden op een bestaande voorversterker.

Als alle Burmester ontwerpen is de 099 DC gekoppeld dus zonder condensatoren in de signaalweg wat resulteert in een basweergave van ongekende precisie en het ontbreken van fase verschuivingen in het totale hoorbare bereik.

De ingangen zijn van  -8 tot +8 dB aanpasbaar aan programmabronnen van wisselend uitgangsnivo.

Outputs  zijn beschikbaar via XLR balanced en RCA Cinch welke qua absolute fase omschakelbaar zijn.

Door het modulaire design van de 099 zijn updates naar toekomstige ontwikkelingen mogelijk terwijl in Standby mode het apparaat slechts 1 Watt verbruikt!

De 099 wordt geleverd met een multifunctionele afstandsbediening,weegt 8.5 kg en heeft een verkoopprijs van € 5995,=

Burmester Top Line 100


Een absoluut Highlight voor de meest kritische analoogliefhebber ,ultieme geluidskwaliteit gekoppeld aan nooit eerder geboden features als de mogelijkheid via een te plaatsen A/D Converter tot het professioneel digitaliseren van LP’s  in naar keuze 48,96 of 192 kHz /24 bit ,waarna het signaal in de hoogst mogelijke resolutie kan worden aangeboden aan een server,een harddisk of een CD recorder  ,en Auto Adjust voor compensatie van kanaalongelijkheid van het aangesloten MM of MC element.

Er zijn 2 gebalanceerde MC ,MM of een combinatie van beide inputs realiseerbaar ,terwijl een schakelbaar subsonisch filter aanwezig is.

De versterkingsfactor is in 6 standen instelbaar bij MM van 37 dB t/m 52 dB , en bij MC elementen van 57 t/m 72 dB.Voor impedantie aanpassing aan het gebruikte MC element is er  keuzemogelijkheid tussen  33 Ohm t/m 47 kOhm,terwijl eveneens 6 capaciteitswaarden t.b.v. MM elementen tussen 68 pf en 400 pf schakelbaar zijn.

De 100 kan via Volume control en de befaamde Burmester X-Amp2 modules rechtstreeks iedere eindversterker aansturen of als Phono versterker XLR balanced en RCA Cinch unbalanced aangesloten worden op een bestaande voorversterker.

De absolute fase is omschakelbaar terwijl het 10 kg zware apparaat is voorzien van speciale  Carbon fibre  voeten  voor optimale resonantie ontkoppeling.

Levering inclusief een multifunctionele afstandsbediening en prijs afhankelijk van versie en uitvoering  vanaf  € 9800,=

SoundDesign

T/F: +31 (0)516 577236 
E: info@sounddesign.nl
W: www.sounddesign.nl