Archief

Ingezonden bericht | 30 juli 2011 |  <   > |
TAGS: Nieuws |

Ultrasone’s Edition 10 ontvangt prestigieuze Red Dot Award

Een statement als het gaat om het combineren van Geluid en Design: De internationale vakjury verkoos de Ultrasone Edition 10 in de categorie “Honourable Mention.”

Het indrukwekkende ontwerp van de Ultrasone ontwerpers heeft de erkenning gekregen die het verdient met de officiële erkenning van één van de meest begeerde ontwerpprijzen ter wereld. Na de officiële Award ceremonie zal de Edition 10 worden tentoongesteld in het Red Dot Museum in Essen. 

De Red Dot Award is een van de meest prestigieuze Design Awards en geniet wereldwijde belangstelling. Ook dit jaar werd de uitreikingceremonie gehouden in het Aalto Theater in Essen (D). Onder de aanwezigen waren naast de leden van de pers, uiteraard vertegenwoordigers van de vele mooie ontwerpen die hoopte op het ontvangen van de Award.

Het meesterwerk van de Beierse hoofdtelefoonfabrikant Ultrasone werd verkozen in de categorie “Honourable Mention” voor zijn indrukwekkende ontwerp. De vakjury was erg te spreken over de dynamische lijnen en het gebruik van bijzondere materialen voor deze hoofdtelefoon. De oorschelpen zijn gecoat met Ruthenium, een materiaal dat extreem zeldzaam en lichtgewicht is en toebehoort aan de Platina familie.

De Zebrano houtinleg onderstreept de premium uitstraling van de Edition 10. Zebrano wordt vaak gebruikt als materiaal voor de fabricage van muziekinstrumenten, de unieke houttekening zorgt ervoor dat elke ED10 uniek is. De oorkussens en hoofdband zijn gemaakt van zacht Ethiopisch schapenleer wat zorgt voor optimaal comfort, zelfs na uren van intensief gebruik.

Uiteraard imponeert de Edition 10 niet alleen op het gebied van levensechte geluidsweergave maar ook het op het gebied van afwerking. De Edition 10 wordt door vaklui handgemaakt in de fabriek in Tutzing.

Een statement als het gaat om het combineren van geluid en design

Ultrasone’s gepatenteerde S-Logic-Plus techniek met decentraal geplaatste drivers vormen de basis van de indrukwekkende geluidskwaliteit van de Edition 10. De techniek zorgt voor een onovertroffen accurate en gedetailleerde weergave van muziek. De Edition 10 is ontworpen als open hoofdtelefoon voor Hi-Fi geluidsweergave, ondanks het feit dat deze open is, geeft deze de diepte en precisie die normaal gezien alleen te verkrijgen is bij gesloten hoofdtelefoons.

Met een frequentiebereik van 5 hertz tot 45 kilohertz kan de Titanium gecoate driver het gehele gehoorspectrum bedienen. Deze driver met een doorsnede van 40 millimeter zorgt voor een indrukwekkende geluidsweergave.

“It is a tremendous honour for the Edition 10 to receive the Red Dot Award” aldus Michael Zirkel, COO of Ultrasone AG. “We are delighted that our open-back headphones – a true work of art – are now mentioned in the same breath as the most important German design classics. This award also acts as an incentive for us to continue to combine impressive design with excellent sound.

 

Tentoonstelling in het Red Dot Museum

Niet alleen de jury maar ook de bezoekers van het Red Dot Design Museum in Essen kunnen de Edtion 10 nu zelf bewonderen. Dit kunstwerk van de Ultrasone ontwerpafdeling is een van de meest aansprekende ontwerpen die hier zijn te bewonderen. Natuurlijk kunnen muziekliefhebbers ook thuis genieten van hun eigen Edition 10. De hoofdtelefoon is gelimiteerd tot een aantal van 2010 stuks (Het jaar waarin de fabricage begon). De hoofdtelefoon is verkrijgbaar bij uw Ultrasone dealer. De Adviesverkoopprijs is 2000 Euro incl. BTW.

 

Over Ultrasone

Ultrasone is een jong bedrijf dat opgestart is in 1991. Het bedrijf heeft zich ten doel gesteld Ultrasone te positioneren als hoogwaardige en innovatief merk voor consumenten die kiezen voor kwaliteit. Door onophoudelijk onderzoek heeft Ultrasone een aantal nieuwe baanbrekende technologieën ontwikkeld. Het bedrijf 60 patenten op haar naam staan.

Door het unieke ontwerp van Ultrasone hoofdtelefoons zijn zij in staat de luisteraar een veiligere luistersessie te ervaren. De techniek hierachter is door Ultrasone zelf ontworpen en heet S-Logic. Hierdoor kan de geluidsdruk op het trommelvlies met maar liefst 40% worden teruggedrongen terwijl toch hetzelfde geluidsniveau wordt ervaren. Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar de website van Ultrasone www.ultrasone.com

 

Media Contact

Voor meer informatie kunt u contact op nemen met Rowan Dernee, Latham Audio.
E: rowan@latham-ci.com