Archief

Ingezonden bericht | 02 maart 2011 |  <   > |
TAGS: Nieuws |

Lead Audio LA-100 en LA-200

AVtunes heeft sinds december vorig jaar de distributie verworven van het relatief jonge Deense merk Lead Audio.

Aan het roer van Lead Audio staat Soren McLarsen, die met zijn ruim 25 jaar engineering ervaring in de Hifi, zijn sporen wel heeft verdiend. Dhr. McLarsen heeft in het verleden oa. belangrijke bijdrages geleverd aan de ontwikkeling van zeer hoogwaardige Deense Cd-spelers, versterkers en DRC (Digital Room Compensation) units.

In het nieuwe tijdperk van muziek luisteren, waarbij streaming audio 1 van de toverwoorden is, mag een goede Digital to Analog Converter niet ontbreken. Dit is dan ook de basis van het Deense merk Lead Audio.


Door gebruik te maken van (industriële) hoogwaardige digitale componenten is het mogelijk een sample rate te creëren van 24 bit/216kHz (coaxiaal) en aanwezige jitter te verwijderen tot een ultra laag niveau. De LA-100 en LA-200 DAC’s zijn daarmee zeer innovatieve ontwerpen. Speciale aandacht is ook besteed aan de voeding, elektro magnetische velden en passieve output low pass filter, om tot het beste resultaat te komen.

De LA-100 is een DAC en en hoofdtelefoonversterker in 1! Zo heeft u uw hoofdtelefoon nog nooit horen klinken; rechtstreeks op de DAC met een volume regelaar. De LA-100 kenmerkt zich door een mooie drive en gewicht in de weergave.

Snel, rijk aan bass, goede drive, volwassen zijn woorden om het karakter van de Lead Audio DAC’s in het kort te beschrijven.

 
Plaats de Lead Audio DAC’s tussen uw digitale TV decoder en u verbetert het audio signaal met grote sprongen. De LA-100 kent een USB aansluiting, naast een optische en digitale coaxiale aansluiting. De input keuze wordt gemaakt aan de voorzijde, net als de keuze tussen lijn en hoofdtelefoon signaal.

De LA-200 heeft tevens een versterker van 2x 25W/8 Ohm en 14W/ 4 Ohm.

Bezoek www.AVtunes.nl en vind de winkelier het dichtst bij u in de buurt voor een demonstratie.

 

Prijzen:

LA-100 €349,-
LA-200 €599,-