Archief

Ingezonden bericht | 02 maart 2011 |  <   > |
TAGS: Nieuws |

Oppo BDP 93 NuForce Editie verkrijgbaar

Met enige vertraging introduceert Nuforce haar versies van de Oppo BDP-93: De Oppo BDP-93 NuForce Edition en de Oppo BDP-93 NuForce Extreme Edition.

Het verkrijgen van een hoogwaardig kwaliteit audio uit een Blu-ray speler is problematisch. Het audio en video HDMI signaal geeft bij het decoderen een jitter van wel 7nano-secondens (ter vergelijking een goede CD speler jitter zit in de picoseconden range). In de praktijk houdt dit in dat het moeilijk is om het HDMI audio signaal goed te decoderen zonder een complete ombouw van de circuitborden, wat uiteraard ook een gigantische prijsstijging van een goede HDMI  audio pre-processor tot gevolg zou hebben.

De meest logische manier om het analoge audio signaal te verbeteren is bij de bron.  Ter vervanging van de standaard Oppo analoge circuitborden, heeft NuForce complete nieuwe borden ontwikkeld en gebouwd voor de  Oppo BDP-93 Blu-ray speler. Net zoals bij de voorganger, de Oppo BDP-83, levert de NuForce editie een veel betere en rijkere audio ervaring.

Voor de bezitters van de standaard Oppo BDP-93 levert NuForce ook haar “NuForce Edition analoge boards” als losse upgrades, waarmee de standard Oppo omgebouwd kan worden tot NuForce Edition BDP-93NE of  BDP-93NXE.

 

BDP-93 NuForce Edition blu-ray speler (adviesverkoop € 1.199) en de 93NE upgrade board ( € 400) bieden:
-Alle 8-kanalen zijn compleet nieuw ingesteld voor een optimale weergave.
-Een hoogwaardig gereguleerde en gefilterde “onboard linear power supply”.
-De output stage is met zorg ontwikkeld om signaal-kwaliteits-verlies uit te sluiten.
-Geavanceerde analoge filters voorkomen fase verschuiving.
-Kwalitatief hoogstaande op-amps voor een warm, levendig en verleidelijk geluid

BDP-93 NuForce Extreme Edition blu-ray speler  (adviesverkoop € 1.499) en de 93NXE upgrade board  (€ 800) bieden alle voordelen van de BDP-93NE plus:
-Een geperfectioneerd systeem ter onderdrukking van de audio data jitters – inherent aan alle  video apparatuur – voor alle acht kanalen. De uiterst stabiele VCXO zorgt voor een audio clock welke compleet asynchroon is met de transport clock. Dit resulteert in een theoretische jitter van < 3ps (RMS) voor zowel de  PCM als DSD.

Naast Blu-ray (2D en 3D), cd’s, sacd’s, dvd-video en dvd-audio kan de Oppo BDP-93 NE en BDP-93 NXE overweg met AVCHD, MP4, DivX, MKV,Flac, Wav, HDCD en zelfs nog de Kodak Picture CD.

De Oppo BDP-93 heeft twee HDMI uitgangen – waarvan één HDMI 1.4, en één HDMI 1.3.

NuForce distributeur voor de Benelux
Robytone BV
W: www.robytone.com

 

info@robytone.com

 

+31 (0)493 744020