Archief

Durobblog Herman van den Dungen | 05 april 2012 |  <   > |
TAGS: Nieuws |

Het gemak dient de mens …

Aardbeien met Kerstmis? Geen probleem. Met Pasen? Geen probleem. Op elke andere dag in het jaar? Geen probleem. Op eender welke plaats in de (zogenaamde?) beschaafde wereld? Geen probleem. Idem voor asperges, kersen en muziek. Het muziek aanbod is zo maximaal dat het gek moet zijn als je het niet “ergens” legaal of illegaal kunt vinden. Één of hooguit een paar muisklikken van je vandaan. Is dat niet gemakkelijk? Ja, het is gemakkelijk.

En met dat “gemak” is tegelijkertijd ook een hoop van de lol, de charme, de spanning van het vinden, ontdekken van muziek verdwenen. Waar is de tijd dat je vol spanning over en in de platenbakken hing? Je kwam nog eens ergens! En je kwam gelijkgestemden of andersdenkenden tegen als je elkaar vertelde waar je naar op zoek was. Of vroeg of ze de laatste van die en die al gehoord hadden.

Ik wil hier niet de ouwe … uithangen, maar het vinden, verkrijgen, luisteren naar muziek is niet meer de ontdekkingsreis die het ooit was. Met één druk op de knop heb je “alles”. Misschien nog niet in de allerhoogste kwaliteit, maar dat komt ook nog wel (althans dat is tenminste iets dat je mag hopen, want ook zie je vaak dat met minder genoegen genomen wordt) en je kunt lekker ZAPPEN. VRESELIJK!!!! Het wordt al bijna net zo erg als de manier waarop ik sommige (veel?) mensen TV zie kijken. Misschien dat overdaad toch schaadt? Eigenlijk geloof ik daar wel in. Er is weinig of niets waar je een groot deel van de mensheid niet meer mee kunt verrassen. Op allerlei gebied. Ben je dan als mens(heid) daar mee “gediend”. Ik geloof er uiteindelijk geen fluit van …!

Wilt u reageren op dit blogbericht, dan kunt u dat hier doen : www.durobblog.com