Archief

Durobblog Herman van den Dungen | 01 mei 2012 |  <   > |
TAGS: Nieuws |

Sonus faber Guarneri voor ZKH De Koning!

De Sonus faber Guarneri is altijd een best verkopende luidspreker geweest. De verkoop ervan ging altijd zo goed (en nog) dat ik wel eens bang was dat de fabrikant er mee zou stoppen.

Ik heb op een gegeven moment dan ook de afspraak gemaakt met de Sonus faber manager van “toen”, Césare Bevilacqua, dat als ze plannen hadden om met het model te stoppen, ik de beschikking zou krijgen over de laatst te maken 100 paar. Ik dacht mijzelf op die manier te verzekeren van een nimmer opdrogende bron Guarneri luidsprekers.  . De oorspronkelijke Guarneri is uitgebracht in verschillende versies. De Homage, de Anniversario en nu de Evolution. De laatste is een super de luxe uitvoering, niet de goedkoopste, maar toch nog steeds een best verkopend model.

Deze week mochten wij het 6e paartje Guarneri Evolution afleveren in Luxemburg. Daarmee bedoel ik niet dat er tot nu toe pas 6 paartjes verkocht zouden zijn, nee, onze dealer aldaar, Audio Concept, kreeg zijn 6e paartje geleverd. Romain proficiat en onze hartelijke dank voor de support aan het merk Sonus faber.


Soms was het lastig om Guarneris geleverd te krijgen. Ondanks dat we altijd voorraad hielden (en houden) zaten we wel eens krap. Maar met wat creativiteit hebben we dat toch een keer heel snel opgelost: “Césare, ik moet binnen 3 dagen een paartje hebben (als je verkocht hebt, wil je ook graag uitleveren) want onze Koning heeft een paartje besteld!” “Franco, Franco, ascolta, ascolta, il re comprato un Guarneri. Non è forse fantastico? Dobbiamo produrremolto velocemente!” Dit Google Italiaans betekent dat Césare erg enthousiast naar Franco riep dat de Koning een Guarneri besteld had. Is dat niet fantastisch? We moeten snel, snel leveren! En zo kreeg ik ondanks de krappe productie, toch snel mijn Guarneris geleverd  . Ik heb Césare achteraf wel verteld dat dit een leugentje voor bestwil was én dat we helemaal geen Koning hadden! Anders hadden we op 30 April immers geen Koninginnedag maar een Koningsdag. Klinkt vreemd trouwens.