Archief

Onno Kiviet | 12 november 2012 |  <   > |
TAGS: Nieuws |

Akiko Audio introduceert de Powercord Aerostar

Sinds kort is er een nieuwe kabelfabrikant in Nederland namelijk Akiko Audio; ook bekend van hun audio accessoires op basis van edelstenen en goud, die inmiddels een plekje in de audiowereld veroverd hebben.

<xml></xml>Heeft het zin, om in deze drukke markt een nieuw model te introduceren ? Natuurlijk ! Als maar aan één voorwaarde voldaan wordt; de kabel moet érg goed zijn ! 

De kabel is een eigen ontwerp en wordt volledig met de hand opgebouwd uit negen zwaar verzilverde koperen aders, met als isolatiemateriaal uitsluitend zuiver P.T.F.E. en lucht.

Zoals U wellicht weet is lucht de beste elektrische isolator, vandaar dat we veel tijd en energie gestoken hebben in het ontwikkelen van een uniek ‘Dual Tube Fillament’™ (D.T.F. ™) procedé, waarbij de geleiders ‘zwevend’ opgehangen worden en daardoor bijna uitsluitend met lucht in aanraking komen.

Hierdoor is de capaciteit bijzonder laag evenals de weerstand, zodat kabelverliezen te verwaarlozen zijn. Het is een zeer snelle kabel. 

De connectoren zijn van Furutech en Neotech, die beide cryogeen behandeld zijn.

De afwerking bestaat uit een buitenmantel van het extreem sterke materiaal Kevlar® dat in de audiowereld vooral gebruikt wordt als conusmateriaal. Het materiaal ziet er niet alleen prachtig uit, maar zorgt ook voor bescherming en stabiliteit.

Het eindresultaat; een bijzonder snelle kabel, met een open karakter, waarbij de natuurlijke weergave, het stevige laag en de fenomenale ruimtelijkheid, opvallende eigenschappen zijn. De Powercord Aerostar kan zich meten met topkabels die het drievoudige kosten.

Dat is niet zomaar een bewering: geïnteresseerde klanten kunnen de Aerostar Powercord vergelijken met aanwezige topkabels van bekende merken.

De Akiko Audio Aerostar is te koop in hun webshop en zal binnenkort ook verkocht gaan worden bij geselecteerde dealers. De introductieprijs bedraagt € 1195,00 inclusief BTW.

Meer informatie, foto’s en de specificaties van de Akiko Audio Aerostar Powercord zijn te vinden op:

www.akikoaudio.com