Archief

Onno Kiviet | 23 augustus 2013 |  <   > |
TAGS: Nieuws |

Zanden 3100. Een nieuwe ziel voor high end.

Iedereen met een hart voor Hifi kijkt altijd uit naar de lancering van een nieuw product van Zanden. Al sinds de oprichting van het bedrijf in 1980 blijft stichter en bezieler Kazutoshi Yamada ons verbazen. Vandaag blaast hij ons van onze stoel met de model 3100

De Zanden 3100 is een subliem staaltje van techniek en eenvoud. Zoals steeds bij Zanden werkt deze nieuwe voorversterker met buizen. Zanden toont zo al tientallen jaren de weg hoe je oudere technieken kunt laten samensmelten met de nieuwste technologie tot een unieke symbiose. Behouden wat goed is doet Zanden niet uit nostalgie en het is zeker geen marketingstrategie. Integendeel. Het merk doet dit met één doel voor ogen: opgenomen muziek een live sensatie geven. Bij Zanden kent men de kunst en heeft men het hoofd om producten te creëren die mensen kunnen verbluffen. Met de Zanden 3100 zetten ze alweer een grote stap voorwaarts. De Zanden 3100 is ontegensprekelijk een meerwaarde in een high end Hifi installatie. 

Zanden onderscheidt zich ook esthetisch. De 3100 is een oogstrelend apparaat dat opvalt door zijn prachtige eenvoud in design. De Japanse superioriteit schuilt niet alleen vanbinnen. De perfectie en fijn oog voor detail uit zich ook langs de buitenkant. Het allerbeste nieuws over de Zanden 3100 moet nog komen. De prijs. Voor het oudere broertje van de 3100, de Zanden 3000, tel je ruim 20.000 euro neer. Zijn opvolger klinkt niet alleen beter maar is bovendien een stuk goedkoper. Met een aanbevolen winkelprijs van 13.750 euro is zoveel kwaliteit bij Zanden nog nooit zo betaalbaar geweest. Hoor en voel het zelf. 

Technische specificaties.

Single-ended design 

NO-NFB circuit 

True balanced XLR input & output met transformator 

Volledig functionele afstandsbediening 

Stroomvoorziening met een gelijkricht buis 

Aanbevolen winkelprijs: 13.750 euro

Informatie

Symphony Audio Import
E: info@symphonyaudioimport.com
W: www.symphonyaudioimport.com