Archief

Onno Kiviet | 09 december 2013 |  <   > |
TAGS: Nieuws |

De nieuwe discOveryOne, Keith Monks kwaliteit aan een budgetvriendelijke prijs.

De uitvinder van de originele 'Record Cleaning Machine', brengt dé platenwasser, waarvan de kwaliteit zo gewaardeerd wordt door onder andere de BBC, het Amerikaanse Library of Congress en de British National Library Sound Archive in een nieuw, leuk, eenvoudiger en betaalbaar pakket.

De timing van de lancering is ideaal: de verkoop van Vinyl zit wereldwijd in de lift. Steeds meer enthousiastelingen, samen met jongere mensen herontdekken de kwaliteiten van vinyl platen als drager van muziek en emotie, die andere mediasystemen als de CD lijken te hebben gemist.

Tweedehands platen zijn een fantastische bron van muziek aan vaak zeer aantrekkelijke prijzen en net hier is een uitstekende platenwasser van levensbelang voor het herstellen van de best mogelijke prestaties. 

Een platenwasser kan ook aanzienlijk de prestaties verbeteren van nieuwe platen door alleen al de vinylresten en residuen van oplosmiddelen (gebruikt bij de persing) te verwijderen. 


(Keith Monks discOveryOne, De basis, manuele versie, vereist dat u zelf de reinigingsvloeistof aanbrengt op de plaat en manueel de borstel gebruikt voor het begin van het vacuum proces. Deze versie kan achteraf uitgerust worden met de pomp en borstel unit)

Over platenwassers

Keith en Jon waren het duidelijk eens op twee belangrijke punten aangaande het wassen van platen:

1. De plaat moet efficiënt worden gereinigd, waarbij het overmatig strippen van de natuurlijke weekmakers van het vinyl vermeden moet worden.

2. Het wassen van een plaat moet een aangename ervaring blijven, zonder geluidsoverlast (waar de meeste platenwassers duidelijk last van hebben) en anderzijds moet de ervaring plezierig zijn.


(Keith Monks discOveryOne Classic, de  discOveryOne Classic heeft een vloeistofreservoir bediend door de Mini Cooper sproeierpomp en het klassieke Keith Monks precisie was systeem, die de reinigingsvloeistof aanlevert op een identieke wijze als diegene die wordt gebruikt op de duurdere, professionele Keith Monks machines).

Met dit nieuwe design blijft Jon trouw aan deze originele, vitale concepten. Vinyl wassen is een eenvoudig proces door het toepassen van reinigingsvloeistof met een manuele borstel in het geval van het standaardmodel of met behulp van de Mini Cooper sproeierpomp en het klassieke Keith Monks precisie was systeem in de discOveryOne Classic.

In beide gevallen moet de reinigingsvloeistof vers zijn, niet eerder gebruikt en het contact met de plaat tijdens het precisie stofzuigproces moet gebeuren door een maagdelijke draad zodat er geen kruisverontreiniging van vorige platen optreedt.

De platenwasser moet stil genoeg zijn om ondertussen te kunnen genieten van het luisteren naar een plaat, terwijl een andere gewassen wordt. Zonder deze eenvoudige en voor de hand liggende functies, wordt het wassen van platen een hele klus en er zullen automatisch minder platen worden gereinigd.

De discOveryOne is de stilste elektrische platenreiniger ooit (37dB/1 meter). 

- Compact ~ licht ~ fluister stil ~ eenvoudig in gebruik ~ fun ! 

- Keith Monks kwaliteit - betaalbaar en super eenvoudig! 

- Beproefde techniek van de grondleggers van elektrische platenwassers 

- De stilste elektrische platenreiniger ooit (37dB/1 meter) 

- Semi automatiche versie van de wereldberoemde enige échte originele platenwasser 

- Originele Keith Monks precisie vacuümsysteem op één punt met draad 

- Automatische draadspoel 

- Iedere druppel vocht verwijderd door de krachtige vacuüm arm 

- Fluisterstille zuigpomp - een compacte versie van de BBC-specificatie vacuümpomp 

- Keith Monks precisie was systeem met Mini Cooper vloeistofpomp (discOveryOne Classic) 

- Vers, ongebruikt, niet-verontreinigde reinigingsvloeistof voor elke plaat 

- Super stille professionele direct drive draaitafel 

- Automatische functies zoals automatisch uitschakelen bij volle avalbak 

- Precisie engineering voor betrouwbaarheid en een lange levensduur 

- Enkel professionele, industriële en medische kwaliteits onderdelen 

- Mooi design dat in elke huiskamer past

Eindelijk de kans om uw dierbare vinyl op een betaalbare en professionele wijze te reinigen zodat u ten volle kan genieten van uw geliefkoosd vinyl als nooit tevoren.

De discOveryOne en de discOveryOne Classic zijn exclusief verkrijgbaar bij Aspera Audio voor respectievelijk 2495,- en 2995,- euro.

De voor de hand liggende vraag is: als deze machine alle kenmerken en voordelen heeft van de aanzienlijk duurdere professionele versie waarom zal iemand dan nog de pro-versie kopen? 

Het antwoord is simpel: Duty Cycle en snelheid. De professionele versies zijn sneller en ontworpen en gebouwd om de hele dag te kunnen worden gebruikt en dit elke dag opnieuw indien nodig.

De discOveryOne wordt misschien nog het best omschreven als een high-end consumentenproduct: ontworpen voor uren van dagelijks thuis gebruik, de ingebouwde beschermingssystemen voorkomen problemen bij overmatig gebruik. 

Meer informatie op de nieuwe Nederlandstalige discOveryOne website: Keith Monks platenwassers