Archief

Onno Kiviet | 11 februari 2013 |  <   > |
TAGS: Nieuws |

Ayre Acoustics AX-5: de nieuwe maatstaf voor een geintegreerde versterker

Het Amerikaanse Ayre Acoustics is één van de meest vooruitstrevende High End audiofabrikanten. Hoogwaardige producten die zich onderscheiden door de toepassing van werkelijk nieuwe oplossingen en inventieve benaderingen. Hierbij blijven de meest unieke ontwikkelingen niet uitsluitend behouden voor de referentie modellen maar vloeien door in een brede productrange om ze voor elke muziekliefhebber toegankelijk te maken.

De samensmelting van Ayre Acoustics kennis en innovatieve kracht heeft de AX-5 voort gebracht. Een revolutionaire versterker die breekt met alle standaarden en tradities.

Normaliter spreken we bij een versterker die de inputselectie, volumeregeling en vermogensversterking onderbrengt in een enkele behuizing van een geïntegreerde versterker. De Ayre Acoustics AX-5 is echter veel meer dan dat. Kort samengevat is de AX-5 een nieuw ontwikkelde vermogensversterker waarbij de unieke Variable Gain Technology volumeregeling uit de Referentie KX-R voorversterker direct in de versterkerschakeling opgenomen is. Een kortere signaalweg is onmogelijk. Ook de Diamond Buffer versterkerschakeling zelf is uniek. Voor het eerst weet Ayre Acoustics deze techniek, die tot nog toe vooral geliefd was bij hoofdtelefoonversterkers, toe te passen als ultieme stroombron voor de luidspreker. In combinatie met Ayre Acoustics consequent doorgevoerde gebalanceerde, discrete en global feedback vrije opbouw realiseert de AX-5 een kracht, dynamiek en resolutie die je normaal gesproken alleen van een topklasse voor- eindversterker combinatie zou verwachten.

Functioneel gezien is de AX-5 Ayre Acoustics’ beste geïntegreerde versterker ooit. Technisch omschrijven wij hem liever als de meest innovatieve en dynamische eindversterker van dit moment die dankzij de integratie van de Variable Gain Technology volumeregeling in alle opzichten revolutionair is.

De Ayre Acoustics AX-5 is per direct verkrijgbaar in zwart en zilver met een verkoopadviesprijs van  €11.490 voor de zilveren uitvoering en en een meerprijs van €300 voor zwart.

www.audiac.nl