Archief

Duroblog Herman van den Dungen | 19 februari 2013 |  <   > |
TAGS: Nieuws |

Durobblog: Puresound over Sonus faber Venere

De afgelopen dagen hebben we U een beetje laten horen wat de eerste Venere ervaringen van verschillende dealers zijn geweest, nu willen we twee schrijvende leden van onze Nederlandse audio community aan het woord laten. Eerst Onno Kiviet’s eerste indrukken, daarna die van Werner Ero.

Onno Kiviet van Puresound :
De kleine Venere 2.5 telg uit de familie liet een drive en energie horen die mij wederom in vervoering bracht. Mijn conclusie is dan ook dat Sonus faber in deze prijsklasse een nieuw statement heeft neergezet, waar andere luidsprekerfabrikanten zich de tanden op stuk zullen gaan bijten. Want ga d’r maar eens aan staan om het mogelijk te maken voor de consument om een paartje luidsprekers van € 2550,- te kunnen kopen met zo’n hoge afwerkingsgraad en geluidskwaliteit. Met een diepe buiging neem ik mijn petje af voor deze jongste telg van de familie!!


(Sonus faber Venere show bij Rhapsody Hilversum)

Gisteren ben ik trouwens even bij Rhapsody gaan luisteren naar de Sonus faber Venere en Amati Futura. Prachtige luidsprekers en klank. Goed te horen is de nieuwe klanksignatuur in alle modellen van de toplijn (Aida, Amati Futura, Guarneri Evolution). De Venere 1.5 monitoren zijn echt een “bargain” in prestatie en prijsverhouding. Wat een goed geluid voor zulke kleine monitoren. Sonus faber is duidelijk weer op weg naar een stapje hoger en brengt een nieuwe  schok teweeg in hifiland.  Ikzelf ben ook erg benieuwd naar de grotere monitor, de Venere 2.0.