Archief

Onno Kiviet | 15 februari 2013 |  <   > |
TAGS: Nieuws |

Streaming Audio voor gevorderden met Weiss MAN301 bij Audio-Life

De komende maanden kun je bij Audio-Life terecht voor verschillende High-End Streaming Audio shows. Op verschillende data worden diverse bijzondere apparaten gepresenteerd én de uitleg gegeven die je nodig hebt. De eerste show vindt plaats op zaterdag 2 maart en richt zich met name op de Weiss MAN301 Music Server.

Show 1: Weiss MAN301 in de spotlight

Tijdens de eerste Streaming Audio show, op zaterdag 2 maart, staat de Weiss MAN301 centraal. Dit is een uniek apparaat dat de volgende functies combineert: Wireless Streaming Audio, CD-ripping (naar een NAS), CD-weergave en D/A conversie (in de luxe versie).

Er zijn digitale uitgangen in de vorm van AES/EBU, S/PDIF (RCA en Toslink), USB en Firewire. De luxe versie heeft bovendien een ingebouwde D/A converter (met RCA/XLR en Toslink ingangen) van de hoge kwaliteit uit de DAC202 waarmee Weiss bekend is geworden.

Voor gevorderden

De show van 2 maart heeft een insteek voor ‘gevorderden’. Op de eerste plaats natuurlijk door de inzet van de High-End Weiss MAN301, waarschijnlijk een van de beste streamers die er is. Daarnaast zal in een presentatie worden ingezoomd op wat meer complexe onderwerpen, zoals goed klinkende installaties van ripping software, de vergelijking van diverse audioformaten (bijvoorbeeld WAV, ALAC) en meer.

De 2de show die z’n spotlight richt op Streaming Audio zal plaats vinden op 20 april.
Meer informatie hierover volgt tegen die tijd.

Aanmelden

I.v.m. verwachtte drukte wordt aanmelden op prijs gesteld.
Doe dat via audio-life.nl/show.

Alvast bedankt voor je medewerking!

Show-gegevens

Datum: zaterdag 2 maart

Plaats: Hulsterstraat 26a, Buren

Tijd: 11.00 – 17.00 uur