Archief

Onno Kiviet | 18 maart 2013 |  <   > |
TAGS: Nieuws |

TW-Acustic Raven 10.5 toonarm nu ook in de Benelux

Thomas Woschnik’s producten worden handgebouwd in Duitsland volgens de hoogste standaarden en de kleinste toleranties, alles wat ook maar meer dan 1/100 van een mm afwijkt, vliegt er onherroepelijk uit. Zelfs de gebruikte polymeren zijn in huis ontwikkeld, geen enkel commercieel product kon eantwoorden aan de standaarden die Thomas stelde qua densiteit. Een ander aspect waaraan enorm veel aandacht werd besteed, namelijk de perfecte rotatie, draagt ontegensprekelijk bij tot de ongelooflijke muzikaliteit van zijn draaitafels. Kortom, vakmanschap van de hoogste graad, dat zelfs in Duitsland heel zeldzaam geworden is, staat borg voor een absolute topkwaliteit.

De Raven 10.5 toonarm is ontwikkeld in samenwerking met burgerlijk ingenieur Michael Wiedemann Dipl. Ing, die zich gedurende meer dan drie jaar heeft beziggehouden met het ontwerp van deze arm. Het resultaat is een toonarm die dezelfde filosofie als de TW-Acustic draaitafels weerspiegelt: eenvoud degelijkheid, perfectie, en gebruiksvriendelijkheid.

Van bij het begin werd geopteerd voor een rechte, pivot-type arm. De streng geselecteerde precisie lagers zijn ultra-precies aangepast tijdens het productieproces om eventuele storingen te elimineren. Om de effectieve massa tot een minimum te beperken, wordt de toonarm hoofdzakelijk opgebouwd uit een speciaal zwart geanodiseerd aluminium dat intrinsiek zorgt voor de nodige torsiestijfheid. De effectieve massa is ongeveer 14g, waardoor de arm perfect samengaat met de meeste momenteel beschikbare MC en MM cartridges. Deze universele compatibiliteit wordt verder onderstreept door de opname van drie verschillende, gepolijste roestvrij stalen contragewichten als standaard, waardoor cartridges met een operationeel gewicht tussen 5g en 20g perfect worden gecompenseerd.

Natuurlijk kan de 10.5 toonarm perfect gebruikt worden in combinatie met draaitafels van andere merken. 

Toonarm hoogte is verstelbaar met de zero-float VTA adjuster. Deze VTA adjuster, afgeleid van die op ons vlaggenschip, de Raven Black Night draaitafel laat een 'on-the-fly' correctie van 10 mm toe. De headshell is niet afneembaar, maar heeft desalniettemin azimuth correctie. Dit betekent dat elk element kan worden aangepast voor elke parameter! 

De integrale uit een stuk geoptimaliseerde koperen toonarmkabel (van het element tot de phono pluggen) zorgt ervoor dat de delicate signalen zuiver en storingsvrij terecht komen op uw phonotrap. 

Wij zijn ervan overtuigd dat de TW-Acustic Raven 10,5 toonarm in grote mate zal bijdragen tot 

een herontdekking van uw complete vinyl collectie! 

Specificaties

Effectieve lengte: 267mm (10.5 inch) 

Mounting distance: 251.2mm 

Overhang: 15.8mm 

Offset angle: 20.5 graden 

Geometrie: Lofgren B rawn on IEC radii 

Nullpoints: 70 mm (inner) en 117mm (outer) 

Effectieve massa: 14gr 

Lagering: Dual pivoted type - maak gebruik van hoge precisie lagering 

Materiaal: zwart geadoniseerd aluminium 

Contergewicht: roestvrij staal 

VTA regeling: via VTA adjuster (+/- 5mm) 

Azimuth instelling: via rotatie van de headshell 

Overhang instelling: via plaatsing van het element in de headshell slots 

Antiskating: magnetische antiskate regelaar

W: www.aspera-audio.com

W: www.tw-acustic.de