Archief

Onno Kiviet | 21 mei 2013 |  <   > |
TAGS: Nieuws |

Nieuw van Marten.... de Marten Django L

De luidsprekerfabrikant Marten uit Zweden heeft onlangs een model uitgebracht voor een dusdanige prijs zodat meer muziekliefhebbers kunnen genieten van prachtig geluid. Het gaat om de Marten Django L, de kleinere, maar zeker geen kleine, broer van de Django XL die al voor een prijsdoorbraak gezorgd heeft.

De Django L is een luidspreker die een groot en muzikaal geluidsbeeld neerzet dat vrijwel uniek is in deze prijsklasse. 

De Django L is een elegant ogende 2-weg vloerstaander en is opgebouwd uit 2 speciaal geselecteerde 20cm aluminium/ceramische bas units van Seas. De hogetonen speaker is een ceramische 3cm versie van het befaamde Accuton. Interne bekabeling is zoals gebruikelijk bij Marten van het merk Jorma Design. De toegepaste connectoren zijn van WBT en er is ook niet bezuinigd op de poten waar ze op rusten; dit zijn zelfontworpen cones van het materiaal delrin.  

Het blijkt maar weer dat Marten het niet hoog op heeft met het doen van compromissen m.b.t. afwerking, bouwkwaliteit en materiaalkeuze.  Zoals alle andere Marten luidsprekers is ook de Django L ontworpen om in normale huiskamers maximaal te presteren.  

De Django L is te verkrijgen in 2 kleuren: Piano Black en Silver Gray.  

De introductieprijs is 6690,- euro per paar. Na 1 juli wordt dit 6900,- euro.

Deze luidsprekers zijn nu al te bewonderen bij Chattelin Audio in Den Haag en ook in BelgiĆ« bij Gydotron Audio in Schilde en Colab in Meise.