Archief

Onno Kiviet | 27 november 2013 |  <   > |
TAGS: Nieuws |

Het Noorse ELECTROCOMPANIET is veertig jaar oud. Het begon allemaal met een ‘simpele’ versterker.

ELECTROCOMPANIET is een Noorse fabrikant van high end audio producten dat tot stand kwam nadat de Noorse producer en audio liefhebber Svein Erik Borja werd geïnspireerd door een lezing gegeven door Dr. Matti Otala in 1973. Otala was van mening dat voorbijgaande intermodulatievervorming (TID) een van de grootste barrières was voor high fidelity versterkers. Borja paste deze theorie toe op ELECTROCOMPANIET en het resultaat was stimulerend genoeg om na een paar prototypes een 25 watt versterker in productie te brengen met de naam "The 2 Channel Audio Amplifier" (aka The Otala Amplifier).

Maar Svein Erik Borja, zijnde de perfectionist die hij was, vond dat het ontwerp een groter potentieel had. In de jaren die volgden is dit design verfijnd en verbeterd en men realiseerde zich dat het terugbrengen van TID niet het complete verhaal was, 3 jaren gingen naar onderzoek om het ontwerp te verbeteren. De definitieve goedkeuring kwam in 1976 toen de Amerikaanse "bijbel" - The Audio Critic magazine- de versterker testte en schreef: "Audio freaks-eat your hearts out. This is the world's best sounding amplifier". Vanaf toen zijn de ontwerpen van ELECTROCOMPANIET voortdurend verbeterd en het assortiment is gestaag gegroeid.

Vandaag is het merk vertegenwoordigd in meer dan 40 landen wereldwijd en de producten worden beschouwd als een van de beste in de audio-industrie.

Op 14 en 15 december wordt tussen 13.00 en 18.00 uur gespeeld met een set waarvan de basis wordt gevormd door 2 AW 400 MONOBLOKKEN -Class A Reference Amplifier- in combinatie met de EC 4.8 DUAL MONO PRE AMPLIFIER. Als bron wordt de EMC 1 UP  24 BIT/192 KHZ CD PLAYER gebruikt. De referentieluidspreker is de met EISA award bekroonde DALI Epicon 6.

Wij hebben deze Scandinavische combinatie samengesteld met de grootste zorgvuldigheid om u de pure emotie van muziek te laten ervaren.

About the DALI Epicon 6 by hifichoice magazine

"The DALI Epicon 6 is a very impressive and musically revealing loudspeaker that is finished to a standard that even in the high end is above and beyond  the call. The motor system technology that DALI has developed gives this speaker clear ability and puts the compagnie in contention with the biggest names in the business. It's expensive and it's need the right amplifier to sing. The point is that when you get the system sorted, this becomes a remarkable loudspeaker."

That's exactly what we tried to do with this audio show...

Informatie

Limadi

Lemméstraat 25

2018 Antwerpen

België

T: +32 (0)471 22 48 20     

W: www.limadi.be