Archief

Onno Kiviet | 23 november 2013 |  <   > |
TAGS: Nieuws |

Magico introduceert zijn nieuwste S serie luidspreker, de S3

Magico is als één van ’s werelds leidende luidsprekerfabrikanten, bijzonder trots om de nieuwste uitbreiding van haar inmiddels veelvuldig bekroonde S serie in de vorm van de S3 aan te kondigen. Dit nieuwe vloerstaande full range luidsprekersysteem weet wederom grensverleggende technologie te koppelen aan ongeëvenaarde prestaties die uniek zijn binnen zijn prijsklasse.

Volgens Magico’s eigenaar en hoofdontwerper Alon Wolf is het merk door een alsmaar verdere evolutie van haar kernwaarden, inzichten en eigen productiemethoden, steeds beter in staat om luidsprekers te vervaardigen die zowel beter presteren, als een verhoudingsgewijs uitermate goede prijs/prestatie verhouding bezitten. Zelfs in die mate dat de S3 een nieuw ijkpunt in zijn prijsklasse zal gaan vormen.

De S3 deelt hetzelfde technisch erfgoed als zijn twee voorgangers; de qua vormgeving ranke maar ook zeer volwassen presterende S1 en de rondborstige, groots spelende en verrassend gemakkelijk aanstuurbare S5. Het nieuwe model ligt daarbij zowel qua uiterlijk als techniek, grofweg tussen beide anderen in en past mede daardoor ook nog steeds goed in veel Nederlandse huiskamers. Zoals bij alle Magico luidsprekers, wordt ook in de S3 gebruik gemaakt van een gesloten behuizing. Nieuw is echter een speciaal voor dit model ontworpen sub-behuizing voor de middenunit. Deze uit polycarbonaat vervaardigde ruimte is vervaardigd uit een combinatie van geavanceerde materialen en bezit een specifiek voor dit doel ontwikkelde vorm. Samen met het gesloten kast principe en de geëxtrudeerde, gebogen behuizingswand, (de grootste monocoque behuizing bij deze diameter en wanddikte ter wereld!) is een totaalgeheel ontstaan wat zijn weerga niet kent.

Voorzien van een tour-de-force aan nieuwe technologieën, maakt de S3 gebruik van dezelfde geavanceerde MB30 Berillium tweeter en MB390 midwoofer, die Magico ook in de duurdere S5 gebruikt. De configuratie wordt tenslotte gecomplementeerd met twee nieuw ontwikkelde 20,3 cm woofers. Units die samen met deze nieuwe ontwikkelingen, bijdragen aan de opmerkelijke prestaties van de S3 bij het leveren van zowel het laagste octaaf, als de zo vaak gewenste combinatie van snelheid en nauwkeurigheid. Eigenschappen waar alle modellen van deze Amerikaanse fabrikant sinds jaar en dag zo om bekend staan.

Bij eigenlijk ieder nieuw Magico model is het verwachtingspatroon hooggespannen en het moge duidelijk zijn dat ook de midden in de S serie gepositioneerde S3, hier zeker niet teleur zal stellen. Want ook deze nieuweling bevat weer een geraffineerde mix aan kwaliteitsingrediënten, state of the art luidsprekerunits, de meest mechanisch solide en stijve behuizingen en de meest geavanceerde scheidingsfilter techniek. De elegante S3 is daarbij een begenadigd precisie-instrument, dat naast een meer dan een dozijn verschillende afwerkingsvarianten, ook in staat is zijn prestaties met overtuigingskracht over te brengen en esthetisch naadloos in elke omgeving op te gaan.

Specificaties:

luidsprekerbezetting:

1 x 2,54 cm MB30 Tweeter

1 x 15,24 cm M380 Midden unit

2 x 20,32 cm Hybride Nano-Tec/aluminium Woofer

Rendement: 88dB

Impedantie: 4 Ohms

Frequentie bereik: 26 Hz – 50 kHz

Aanbevolen versterkervermogen: 50 – 500 Watt

Afmetingen: 122cm hoog x 35cm breed x 30cm diep)

Gewicht: 68 kg

Verkoopprijs € 28.500,- per paar

Informatie

W: www.symphonyaudioimport.com