Archief

Onno Kiviet | 01 oktober 2013 |  <   > |
TAGS: Nieuws |

Linn viert 40-jarig bestaan met bijzondere producten

Naar aanleiding van haar 40-jarige bestaan organiseerde Linn een conferentie waar zij een aantal zeer bijzondere producten introduceerden. Zo is er een '40th Anniversary Limited Edition Sondek LP12' uitgebracht met een plint gemaakt van 'Highland Park' whisky-vaten, werd Linn 'Exakt' gepresenteerd en waren er een tweetal nieuwe Sondek LP12 subchassis te bewonderen.

Limited Edition Sondek LP12

Om haar 40ste verjaardag goed te vieren, bundelde Linn haar krachten met Highland Park – bekend van 's werelds beste destillaat – om een unieke samenwerking vorm te geven die zowel de muziek als whisky-liefhebber zal aanspreken: de muzikaalste draaitafel op de markt in een solide eikenhouten plint gemaakt van de vaten waar Highland Park whisky in wordt gerijpt.

Bij de draaitafel zal een tot 40 stuks gelimiteerde 40 jaar oude Highland Park whisky worden bijgeleverd met een 'nosing glass' voorzien van Linn logo.

Uitgerust met werkelijk alle opties en beperkt tot 40 stuks, zal dit zonder meer een verzamelobject worden voor de echte liefhebber.

Linn Exakt – “De bron is in de Speaker”

Linn introduceert een nieuwe hifi revolutie – Exakt. Door de integratie van 'Source First', Aktiv  (actieve aansturing) en DS (streaming) in een enkele nieuwe technologie, heeft Linn met Exakt de luidspreker omgetoverd tot een intelligent, verbonden en software-upgradeable product.

Exakt elimineert de verliezen die worden veroorzaakt door analoge wisselfilters, corrigeert voor variaties in luidsprekereenheden en optimaliseert de prestaties van de luidsprekers in de specifieke kamer van de klant met een door de Linn specialist uitgevoerde installatie.

'De bron is in de Speaker

Exakt gaat verder waar DS stopt: door de prestaties van muzieksystemen radicaal te verbeteren door het verliesvrije digitale pad door te trekken tot in de speaker, waardoor het muzieksignaal puur blijft en pas op het laatste moment wordt omgezet naar analoog.

Een grensverleggende innovatie

Exakt bestaat uit twee technologieën: Exakt Link en Exakt Engine.

Exakt Link zend digitale data van een Exact DSM naar een Exakt speaker. Dit verzekert optimale nauwkeurigheid, zonder vertraging en met extreem lage jitter voor een extreem precieze synchronisatie tussen de speakers.

De Exakt Engine binnen in de Exakt speaker is een digitaal platform dat een aantal audioverbeteringen in zich heeft die problemen die zich voordoen tijdens ontwerp, productie en gebruik thuis voorkomen:

De Exact Engine:

• Elimineert de amplitude- en fase-vervorming van analoge wisselfilters bij het ontwerp

• Corrigeert voor de toleranties van de individuele luidsprekereenheden bij de productie

• Optimaliseert het systeem van de klant in zijn kamer bij installatie

De volgende video's leggen uit wat Exakt precies doet en hoe:

Hoe Exakt werkt

Flash is required!

Wat Exakt kan doen

Flash is required!

Waaruit bestaat een Exakt systeem?

Een Linn Exakt systeem bestaat uit de Linn Exakt 350 speakers met de Klimax Exakt DSM als bron. Bestaande Klimax 350 en Artikulate eigenaars kunnen upgraden door een Klimax Exakt DSM te kopen, vervangende 3K arrays en Klimax Exakt versterkermodules. Een Klimax Exakt Tunebox zal later dit jaar (november) uit gaan komen voor eigenaars van External Aktiv 350, Linn Keltik en Komri. Nog later zal de Exakt technologie ook beschikbaar komen op Akurate en Majik niveau.

De prijs in Nederland voor het Linn Exakt systeem – bestaande uit de Linn Klimax Exakt DSM en Klimax Exakt 350 speakers – bedraagt 60,500 Euro.

Nieuwe LP12 subchassis – standaard en Kore

Naast de '40st Anniversary Limited Edition Sondek LP12', presenteerde Linn ook twee nieuwe subchassis: een 'standaard' subchassis dat het huidige model op Majik level vervangt (en vanaf heden in alle geleverde Sondeks standaard zal zijn geïnstalleerd) en een model onder de Keel: de Kore. Een upgrade naar het nieuwe standaard subchassis kost ongeveer 400 Euro excl. inbouwkosten, de Kore gaat rond de 900 Euro kosten. Er zijn dus nu op Majik, Akurate en Klimax niveau verschillende subchassis.


(standaard subchassis)

Het nieuwe standaard (Majik) subchassis heeft een veel bredere basis onder het armboard, die deze hierdoor volledig ondersteunt. Ook worden de bouten van de arm collar door het hout van het armboard en het aluminium van het subschassis geschroefd, waardoor arm en plateaulager een nauwkeurigere vaste afstand hebben en het armboard en subchassis een intiemere verbinding met elkaar aangaan. Verder is de eerdere verstevigingsrib vervangen door een volledige dubbele plaatconstructie voor nog meer stijfheid. Dit nieuwe product zal al een behoorlijke verbetering opleveren ten opzichte van het oude standaard subchassis.


(Kore subchassis)

De Kore mag worden gezien als een zeer prijsgunstig alternatief voor de Keel en wordt gepresenteerd als een 'Akurate' niveau subchassis. Ook bij dit model is het armboard één met de rest van het subchassis. De Kore bestaat uit 3 onderdelen die onderling verlijmd zijn. Een 'tik' tegen de Kore geeft eenzelfde klank als bij de Keel, dus ondanks dat deze niet bestaat uit één stuk, heeft deze wel veel van de eigenschappen die de Keel ook zo uniek maken.


(Kore subchassis onderzijde)

Zie hieronder voor een video waarin David Williamson - de 'mechanical engineer' van Linn Products - ons in het kort de historie vertelt over het huidige standaard subchassis, de verbeteringen die zijn gedaan om tot het nieuwe 2013 standaard (Majik) subchassis te komen en hoe de Kore (het nieuwe 'Akurate' subchassis) in elkaar zit en verschilt van de Keel en het standaard subchassis:

Flash is required!

Informatie

BeterBeeldenGeluid
1e oosterstraat 2
1211 LB Hilversum
T: 06 450 66 928
W: www.beterbeeldengeluid.nl