Archief

Durobblog Herman van den Dungen | 09 september 2013 |  <   > |
TAGS: Nieuws |

Oudste zakelijke brief van Anton Philips gevonden

Waar je ter wereld ook bent en je vertelt dat je uit Nederland komt, dan zijn er 2 plaatsen die iedereen kent. In de eerste plaats Amsterdam natuurlijk (en niet alleen vanwege de “Tulpen uit Amsterdam”) en dan Eindhoven, van Philips.

Philips maakt al heel veel NIET meer en daar valt volgens mij ook audio apparatuur onder, maar het is denk ik niet misplaatst om het bedrijf hier te noemen. Ook omdat ik net een berichtje las over de oudste zakelijke brief van Anton Philips.

Die brief is gevonden in Zuid Afrika (en gaat ook over die potentiële markt) en wordt binnenkort opgenomen in de tentoonstelling van het Philips Museum in Eindhoven. Dat Museum bevindt zich op de Emmasingel, op de plaats waar Philips in 1891 zijn eerste gloeilamp heeft geproduceerd.

  
(Anton Philips)                   (Frits Philips)

Anton Philips was de vader van de ons (en PSV fans) welbekende Frits Philips. Als ik aan hem denk dan denk ik bijna altijd aan het hilarische stukje TV programma met Willibrord Frequin, waarin de twee in een vliegtuigje een landing gaan maken op Eindhoven Airport. Frits die al heel slecht tot nauwelijks iets ziet, vraagt aan Willibrord Frequin of hij de landingsbaan goed ziet, want zelf ziet ie alleen maar wat witte vlekken … zegt hij lachend. Hij mocht dan ook geen auto meer rijden … maar vliegen was nog toegestaan …