Archief

Onno Kiviet | 13 september 2013 |  <   > |
TAGS: Nieuws |

Update X-fi show 12 september 2013

Hier kan men de laatste shownieuws updates vinden van de derde X-fi show, die gehouden wordt op 14 en 15 september 2013 in de Koningshof te Veldhoven. Het laatste shownieuws en updates staan steeds bovenaan met datum van publicatie. Veel leesplezier en voorpret en tot ziens op de X-fi show in Veldhoven.

Update 13 september 2013

Volledig actief luidspreker systeem van Triple M en Pink Faun

Actief systeem

Zoals eerder gemeld komt Triple M audio shop in samenwerking met Pink Faun met een volledig actief luidspreker systeem naar de X-fi show van 2013. De eerste luistersessies met dit systeem zijn achter de rug en hebben letterlijk en figuurlijk een diepe indruk achter gelaten. De autoriteit, kracht en dynamiek zijn van een ongekende klasse.

Euphrosyne

De specificaties van de Euphrosyne, zoals het systeem heet, zijn minstens zo indrukwekkend: totaal aantal van 12 versterkers met een gezamelijk vermogen van 2800 watt, één versterker voor iedere unit. Het frequentiebereik is lineair van 16Hz tot 50kHz (113dB sinus max SPL). Het sub-laag van dit systeem wordt aangestuurd met een klasse-D versterker, het laag (60-600 Hz) met Pink Faun D-Power techniek, en zowel het midden als hoog wordt aangestuurd met een volledig single-ended klasse A versterker zonder enige vorm van tegenkoppeling. Verder is het systeem opgebouwd met extreme voedingen (220.000 uF per kanaal alleen voor het mid/hoog), teflon condensatoren, Allen-Bradley weerstanden en Cardas Rhodium connectoren.

I2S

De aansturing van dit systeem gebeurt middels de Pink Faun audio PC die is voorzien van de Pink Faun I2S-bridge. Deze bridge genereerd in de audio PC een I2S-signaal en stuurt deze direct, zonder enige bewerking de DAC chip in. Codering/decodering van onder andere USB, SPDIF of Firewire behoord hiermee definitief tot de verleden tijd. De Pink Faun I2S-bridge is niet alleen in staat om een stereo DAC aan te sturen, maar is ook inzetbaar in multichannel systemen. Pink Faun neemt naar de X-fi show hun eerste, in eigen huis ontwikkelde 6-kanaals DAC mee.

En meer…

Triple M audio shop en Pink Faun ontwerpen en bouwen al hun producten in eigen huis. Met een team van inmiddels negen man, produceren zij niet alleen hun eigen merk Pink Faun, maar leveren ook een geweldige service op het gebied van buizen, reparaties en modificaties. Triple M audio shop biedt u de mogelijkheid om tijdens de X-fi show uw buizen te laten testen (maximaal 4 buizen per persoon). Dit is uiteraard zonder kosten. Ook kunt u bij ons terecht voor meer informatie over het modificeren, repareren of afstellen van uw versterker(s).

Update 13 september 2013

Actieve filtering van AudioSense luidspreker met bekroonde Mytek DSD DAC

    

AudioSense neemt mee…

Eerder berichten we hier al uitgebreid over het DEQX systeem, waarvan AudioSense de Nederlandse import verzorgt. Inmiddels heeft AudioSense ook bekend gemaakt wat zij gaan meenemen naar de X-fi show.

Allereerst zijn dat de unieke AudioSense Open Baffle speakers. Het transparante loudspeakersystem uit perspex is voorzien van een Berylium tweeter die samen met twee middentoners in een d’Apolitto opstelling is toegepast. Twee grote woofers zorgen voor een krachtig laag. Daarnaast is er de DEQX HDP4, de meest luxe DEQX, waarvan de optie ‘digital out’ wordt gebruikt. De AudioSense 3-weg luidsprekers worden actief gefilterd, waarbij het hoog, midden en laag elk afzonderlijk worden gekoppeld aan een Mytek 192 DSD DAC! Dit is een prachtige en neutrale DAC, die onlangs nog is bekroond met de ‘Golden Ear Award’ door het toonaangevende The Absolute Sound. Deze DAC’s worden aangestuurd door een set AudioSense 3-kanaals versterkers. De set wordt gecomplementeerd met de PS Audio P5 stroom-regenerator en de PS Audio PerfectWave DAC MKII. Dat is een DA converter van hoog niveau maar ook een geweldige netwerkstreamer. Een echte Music Server dus, die bovendien is te bedienen met de IPad.

Er wordt niet alleen mooie muziek gespeeld vanaf een NAS, maar er wordt ook gedemonstreerd hoe de inregeling van het geluid via de DEQX in zijn werk gaat. Op een apart beeldscherm kan men meekijken wat er op de laptop te zien is van de DEQX software.

Update 13 september 2013

Coaxiale luidsprekers uit natuursteen van Prime Audio

    

Prime

HiVi Amsterdam importeert en distribueert met passie, high end audio en video producten van wereldklasse. Zij vertegenwoordigen onder meer de volgende merken; La Rosita, Jungson, ME Geithain, Prime, Swans.

Op de X-fi show introduceren zij high end van een merk dat voor het eerst in Nederland is te zien en te horen; het luidsprekermerk Prime.

Prime Luidsprekers worden gebouwd in Finland. In de modellen Tone and Impressive is een nieuwe coaxiale driver van Seas toegepast. De luidsprekers zijn uitgevoerd in natuursteen en hebben naast een bijzondere klank ook een unieke verschijningsvorm. Meer informatie over de luidsprekers van Prime vind je hier.

Hivi nodigt bezoekers van de X-fi show uit in haar luisterruimte en te ervaren wat deze luidsprekers zo bijzonder maakt.

Update 12 september 2013

Concept & Design demonstreert nieuwe modellen van Canor Audio op Empire luidsprekers

Canor

Nieuw van Canor zijn de CD-11 cd speler en de TP-134 geïntegreerde buizenversterker. De CD speler heeft drie digitale uitgangen maar ook drie digitale ingangen, waardoor deze ook als DA converter is te gebruiken.

De nieuwe versterker heeft dezelfde kwaliteiten als het topmodel TP-106 maar door toepassing van slimme technieken is de TP-134 een vereenvoudigd model geworden dat klankmatig echter niet onder doet voor zijn grote broer. De prijs is hierdoor extra aantrekkelijk. De TP-134 levert 2 x 35 Watt en is ook voorzien van de bijzondere CMT™ technology (CANOR® PCB Milling Technology), een gepatenteerde techniek voor het vervaardigen van printplaten met een minimum aan signaalverlies.

Concept & Design audio

Concept & Design audio verzorgt de import en distributie van oa. de volgende merken;

- Canor buizen audio

- Cassiopeia audiokabels en filters

- Empire luidsprekers

- Ceratec luidsprekers

Je vind Concept & Design audio op de X-fi show in zaal 110. Zij spelen daar met een formidabele set, samengesteld met oa. buizenapparatuur van Canor en een mediastreamer van Soundaware.

Concept & Design audio brengt ook een uitgebreid programma aan kabelproducten onder de eigen merknaam op de markt, dat binnenkort volledig vernieuwd gaat worden. Momenteel bestaat het assortiment uit bijna 90 verschillende producten en op de X-fi show is er een klein overzicht te zien met wat er allemaal mogelijk is. Daarnaast tonen zij audiomeubels en stands van het merk Cassiopeia.

Update 12 september 2013

Laat gratis uw buizen testen bij Triple M Audio Shop !

Update 12 september 2013

Primeur bij Solosound; ”corner woofers” met hoog rendement

Corner Woofer

Met trots kondigt Solosound een nieuw model subwoofer aan, de ‘no compromise’ Corner Woofer en die wordt op de X-fi show voor het eerst aan het publiek voorgesteld. Deze woofers zijn speciaal ontwikkeld voor plaatsing in de hoeken van de luisterruimte. Het rendement wordt gunstig beïnvloed door de hoornwerking van de hoeken van de luisterruimte, waardoor er niet veel vermogen nodig is voor een overtuigende lagetonenweergave tot 14 Hertz !(-3 dB). Een bijkomend voordeel is dat de vervorming veel lager is dan die van actieve subwoofers die juist veel vermogen vragen voor het weergeven van lage frequenties.

Techniek

De behuizing is gemaakt van gezet staalplaat met een dikte van 6 millimeter. De baffle bestaat uit een 72 mm dikke sandwichconstructie van berkenhout, MDF en HPL. Daarnaast is de behuizing intern voorzien van strategisch geplaatste schotjes met verschillende maten en vormen, waaroor staande golven en resonanties tot nul worden geëlimineerd. Het gewicht is 120 kilogram per kast. De keuze voor staal is ingegeven vanwege de sterkte en de ruimtebesparing die hiermee mogelijk wordt. Er is gekozen voor een forse 32 centimeter woofer van Scan-Speak met extreem lage vervormingscijfers. De Corner Woofers zijn standaard niet voorzien van een versterker, maar Solosound kan op verzoek een 250 Watt versterker inbouwen.

De Solosound 200 Corner Woofers zijn speciaal ontwikkeld voor gebruik in combinatie met de Solosound Solostatic 200 elektrostatische luidsprekers maar zijn ook perfect te gebruiken met andere luidsprekers. Solosound adviseert een Lyngdorf RP1 of DPA1 te gebruiken voor de tijdcorrectie en actieve filtering, bovendien kan dan ook de ruimte akoestiek adequaat gecorrigeerd worden.

Meer informatie en specificaties over de Solosound 200 Corner Woofers vind je hier


Update 12 september 2013

Geavanceerde TENSOR Alpha II van ADAM audio debuteert op X-fi show

    

Primeur

Sonority Audio komt met een primeur van ADAM Audio. Officieel nog niet leverbaar maar nu al te zien op de X-Fi show: de ADAM audio TENSOR Alpha MK2.

Vorig jaar verbaasde Sonority Audio veel bezoekers door de kleine ADAM Artist 5 zónder een subwoofer een grote kamer met muziek te laten vullen. Nu mag zijn grote broer zijn kunsten gaan tonen.

Pro Audio

Adam Audio heeft een enorme hoeveelheid kennis en ervaring opgedaan met het ontwerp en de bouw van hoogwaardige studiomonitoren. Een aantal jaren geleden heeft ADAM Audio ook de consumentenmarkt betreden. Zonder acht te slaan op de traditionele kloof tussen pro audio en ‘normale’ hifi, ontwierp ADAM huiskamer luidsprekers met dezelfde uitgangspunten als de professionele monitoren: de weergave van muziek moest zo authentiek mogelijk zijn.

De toewijding om alleen de best mogelijke weergave te realiseren wierp zijn vruchten af. In een korte tijd zijn ADAM luidsprekers synoniem geworden met een hoge standaard in realistische geluidsweergave en daarmee hebben zij een weg gevonden naar veeleisende audiofielen en muziekliefhebbers over de hele wereld.

Een groeiend aantal beroemde, en prestigieuze studio’s over de hele wereld bezitten en gebruiken ADAM Audio luidsprekers. Maar ook consumenten zijn vol lof, dat bewijzen de vele enthousiaste recensies en de constante stroom positieve berichten op vele internetfora. ADAM Audio luidsprekers hebben een realistische weergave, zijn betrouwbaar en daarmee een onmisbaar in vele studio’s én huiskamers.

TENSOR Alpha

De nieuwe TENSOR Alpha is de grootste en meest ambitieuze luidspreker van ADAM Audio, en technisch de meest geavanceerde huiskamer luidspreker uit het programma. Het is een compromisloos systeem met een ongehoord goede weergave, opgebouwd uit 2 afzonderlijke behuizingen. Twee 12 inch HexaCone woofers vormen de basis voor een adembenemend laag en een verbazingwekkende, lineaire weergave vanaf 22Hz. De bovenste kast beschikt over een indrukwekkende bezetting die de midden- en hoge frequenties voor zijn rekening neemt: twee 9 inch HexaCone woofer midrange drivers, twee X-ART midrange units en een X-ART tweeter.

Vanwege het symmetrische ontwerp (een geavanceerde D’Appolito bezetting) en het bijzondere dispersie patroon van de tweeter, wordt een bijzonder gunstig stralingsgedrag gerealiseerd, waarbij met name hinderlijke reflecties van de vloer of het plafond beperkt blijven. Het gevolg is dat de ruimtelijke informatie in een stereo opstelling uitstekend is en de dynamiek bijna onbeperkt, en vrij van vervorming.

‘Compare our speakers to any other in either similar size or price and you will see why when you listen to ADAM, there is no going back!’

U vind de luidsprekers van Adam Audio bij Sonority in kamer 111.

 

Update 12 september 2013

Live muziek van Bach, Dvořák en Dean Peer!

Live!

Live muziek hoort bij de X-fi show. Is dat niet waar het uiteindelijk allemaal om draait bij onze audio-hobby, het genieten van mooie muziek? Live muziek is ook de referentie waar we onze ervaringen met gereproduceerde muziek aan toetsen. Het is niet voor niets dat veel aanbieders van de betere audio vaak roepen dat hun spullen de ‘live ervaring’ benaderen.

Dit jaar zijn er 3 geweldige acts die een optreden verzorgen tijdens de X-fi Show. Op zaterdag gaan vier ervaren klassieke musici een prachtig strijkkwartet van Dvořák ten gehore brengen.

Op de zondag kan er ‘s ochtends worden genoten van cellist Sander van Berkel, die solo de 1e suite van Bach gaat uitvoeren. De middag is gereserveerd voor meester bassist Dean Peer die zijn vaardigheden gaat tonen in een meeslepende jamsessie.

Op beide show dagen is er drie keer een optreden, dat plaats vind in kamer 42. Hieronder vind je het programma voor de zaterdag en de zondag.

Zaterdag

Het Audio-Live kwartet

1e viool, Casper Donker

2e viool, Gideon Nelissen

Altviool, Wouter Huizinga

Cello, Sander van Berkel

Antonin Dvořák, Strijkkwartet nr. 12 Opus 96 “American

Uitvoering om 11.00 uur, 13.00 uur en 15.00 uur

Zondag

Sander van Berkel, Cello

Bach suite no.1

Uitvoering om 11.00 uur

Dean Peer, Bassist

Jam sessie

Uitvoering om 13.00 uur en 15.00 uur

Update 12 september 2013

Hanze Hifi zet klassieke Thorens TD160 in de spotlights

Hanze Hifi uit Zwolle is uiteraard ook op de 4e editie van de X-fi show aanwezig. Deze “oudgedienden” verbazen ieder jaar weer met hun relatief eenvoudige demonstraties: elpeetje, een platenspelertje en een buizenbakkie met een paar luidsprekers. Stonden vorig jaar nog de klassieke Thorens TD-124 modellen en de H.A.T. versterkers in het middelpunt van de belangstelling, onder het motto “Het kan altijd erger… “, maken ze het dit jaar nóg simpeler!

Hanze hifi is een specialist op het gebied van de klassieke platenspelers van Thorens, en dan met name de TD124 en TD145/TD160 modellen. Belangstellenden en liefhebbers kunnen bij Hanze terecht voor de aanschaf van zo’n klassieke Thorens in een perfecte staat. Deze is dan volledig nagekeken, schoongemaakt en optimaal afgesteld en ingeregeld. Naar wens zijn er voor zowel de TD124 als de TD145/160 modellen nieuwe plinten leverbaar, massief uitgevoerd in fraaie houtsoorten.

Thorens TD160

In de hoogtijdagen van het vinyl-tijdperk was de TD145/160 serie jarenlang een populaire keuze voor iedereen die een platenspeler in het topsegment zocht. In ruim twintig jaar tijd zijn er dan ook vele tienduizenden van gebouwd. Door de simpele en oerdegelijke techniek zijn er ook nu nog vele in gebruik en die wisselen, in een nette staat, soms voor aanzienlijke bedragen van eigenaar. Op vele websites en audioforums is een schat aan (technische) informatie te vinden over deze klassiekers.

Motorsturing

De Thorens TD160 en de daarvan afgeleide typen 145,146,147,165 en 166, zijn geweldige draaitafels. In vergelijking met veel nieuwe modellen is de Thorens niet alleen qua materiaalkeuze en constructie vaak de betere, ook in muzikaal opzicht is het doorgaans nog altijd een superieure platenspeler.

En Hanze Hifi maakt hem nóg beter! De mannen van Het Audio Team hebben een nieuwe motorsturing ontworpen die een bekend probleem oplost waar veel motoren uit deze platenspelers mee kampen. Hoe dat werkt leest u hier en hier.

En hoe dat dan klinkt? Dát kunt u komen beluisteren bij Hanze Hifi in kamer 33 op de X-fi show in Veldhoven! De Thorens TD160 speelt daar samen met randapparatuur van Grado, H.A.T. en Swissonor, en daarmee gaat Hanze Hifi laten horen dat een goede draaitafel niet nieuw en zeker niet duur hoeft te zijn!

Update 12 september 2013

Nieuwe betaalbare versterker en CD speler van Indiana Line te horen op X-fi show

Diva

Indiana Line timmert al geruime tijd aan de weg en geniet inmiddels een behoorlijke bekendheid als producent van betaalbare luidsprekers met een prachtig geluid en een goede afwerking. Dit jaar presenteren zij op de X-fi show de Diva 655, het nieuwe topmodel van Indiana Line. Daarnaast spelen zij met de bekende Tesi 542, die verbazingwekkend ‘groots’ klinkt voor een staande luidspreker van minimale afmetingen en door luisteraars op basis van weergavekwaliteit en afwerkingsniveau altijd fors duurder wordt ingeschat.

Nieuw

Nieuw is dat Indiana Line sinds kort een tweetal versterkers en een CD-speler in het programma heeft opgenomen. Zij demonstreren in Veldhoven voor het eerst met een versterker, de PURO 800 en een CD-speler van Indiana Line. Een fraaie en betaalbare combinatie die tot een bijzonder goede weergave in staat is.

De PURO 800 Versterker is voorzien van een ingebouwde DA-converter en heeft zowel analoge als digitale ingangen. Naast een afstandsbediening, ontbreekt ook een phono voorversterker van goede kwaliteit niet, zodat vinyl liefhebbers direct een platenspeler kunnen aansluiten. Het is een snelle, discreet opgebouwde versterker zonder fratsen, met ruim voldoende vermogen voor een perfecte luisterervaring, zeker in combinatie met een luidspreker van Indiana Line. U vind Indiana Line vind u in kamer 10.

Meer informatie over de PURO 800 versterker vind u hier Voor de PURO CDP cd-speler kijkt u hier

 

Update 8 september 2013

Trinnov Audio presenteert ‘Amethyst’ high end voorversterker met superieure roomcorrection.

    

Trinnov Audio

Trinnov Audio is een jong merk uit Frankrijk en is komend weekend op de X-fi Audioshow te zien met een opzienbarende voorversterker. Trinnov Audio maakt audioprocessoren voor de professionele sector en de consumentenmarkt. Het corrigeren van de negatieve ruimte-akoestiek wordt steeds belangrijker gevonden voor een getrouwe weergave van muziek in de luisterruimte. De techniek van Trinnov is uitstekend geschikt voor deze taak.

Amethyst

Trinnov Audio presenteert de “Amethyst”, een nieuw model high-end voorversterker met ‘s werelds beste roomcorrection, hoog gewaardeerd door vooraanstaande vakbladen. De Amethyst is een high-end voorversterker met DAC en correctie voor ruimte-akoestiek en vormt het hart van een audio installatie. Een vierkanaals apparaat, zodat je voor je stereo luidsprekers actieve crossovers kunt maken. Een prachtig ontwerp, meteen helder OLED display en afstandsbediening. De geavanceerde roomcorrection corrigeert in het frequentie- en tijddomein en corrigeert weergavefouten van de luidsprekers. Met een overvloed aan aansluitingen, zowel analoog, inclusief phono, als digitaal. Een internetaansluiting èn en eigen wifi access point voor bediening via de tablet of smartphone. Met de vier kanalen heeft u diverse weergavemogelijkheden; stereo, 2x stereo, bi-amp, 2.1, 2.2, actieve crossover en meer.

Update 8 september 2013

High End luidsprekers van weleer, welkom bij de Etude Owners Club!

  

Enthousiasme

Enthousiasme kan tot mooie dingen leiden. Zo kan het gebeuren dat je als snotjongen van een jaar of 16 in een ver verleden met open mond en oren voor het eerst een ETUDE luidspreker hoort, waarna het een doel wordt, ooit zelf deze luidspreker te bezitten. Het werd een mooie reis langs verschillende modellen met daarbij veel leuke versterkers en bron-apparatuur. Maar vooral ook het ontdekken en leren waarderen van veel nieuwe, en onbekende muziek .

Een club

Een aantal jaren geleden kwam ik in contact met Marc Van Moerbeke, de geestelijk vader en ontwerper van Etude. Dit leidde kort daarna tot het ontstaan van de Etude Owners Club. Een club zonder commerciële activiteiten maar met enthousiaste mensen die een gemeenschappelijke interesse delen.

Het doel is om met huidige en voormalige Etude bezitters van gedachten te wisselen, ervaringen te delen en eens in de zoveel tijd de muzikale hoofden bij elkaar te steken voor een lekker glas en veel gezelligheid. Ook het bieden van hulp en advies bij reparaties of verbeteringen behoort tot de mogelijkheden. kijk voor meer informatie op de website van de Etude ownersclub

Kom langs!

Bent u in het bezit van Etude luidsprekers en deelt u onze mening, dat het luisteren naar deze luidsprekers nog steeds een bijzondere ervaring is? Zou u (nog) meer uit uw Etude luidsprekers willen halen? Had u in het verleden misschien Etude luidsprekers en lijkt het u leuk ervaringen of informatie uit te wisselen, oude herinneringen op te halen? Of kent u Etude misschien helemaal niet, maar bent inmiddels nieuwsgierig geworden naar wat er in voorbije tijden voor een apparatuur gemaakt werd? Dan nodigt de Etude Owners Club u van harte uit op de komende X-fi show in Veldhoven, waar zij in ruimte 23 een aantal besloten demo’s gaan verzorgen.

Met vriendelijke en muzikale groeten,

Wijtze Postma

Update  8 september 2013

Revolutionaire Antelope Rubicon 384 kHz AD-DA converter met atoomklok en phono voorversterker

Rubicon

Antelope richt zich met de Rubicon op de toenemende interesse in hoge resolutie audio en de specifieke behoefte van high-end consumenten en muziekliefhebbers aan een nauwkeurige en gedetailleerde weergave bij zowel analoge als digitale opnamen.

Het is de eerste DA-converter met een geïntegreerde rubidium atoomklok, die 100.000 keer stabieler is dan een traditionele kristal oscillator. Naast de 384 kHz USB DAC, bevat de Rubicon ook een 384 kHz AD/DA conversie. Deze functionaliteiten in combinatie met de hoge resolutie opnamemogelijkheid via USB, bied gebruikers de unieke mogelijkheid hun favoriete nummers te digitaliseren, met behoud van de diepte en de warmte uit de originele analoge opnames.

Eclipse

Daarnaast wordt de Eclipse 384 kHz AD-DA converter ingezet, die veel in de professionele wereld gebruikt wordt, maar ook onder consumenten op een toenemende belangstelling mag rekenen. De Eclipse wordt gedemonstreerd in combinatie met de 10M clock, de nauwkeurigste digitale clock ter wereld!

John Watkinson luidsprekers

De Rubicon is te horen op prototype luidsprekers van een nieuw merk; de “Legend” van John Watkinson. Dit zijn luidsprekers met een extreem hoge precisie in het tijd-domein en dat maakt ze tot een perfecte match met de uitzonderlijk klokgeneratoren van Antelope Audio. Daarnaast beschikken ze over een uitstekende frequentie respons en zijn ze omni-directioneel.

Het 75 cm hoge driewegsysteem combineert de vervormingsvrije transiënt-reproductie zoals we die kennen van elektrostaten met de tijd-correcte precisie van ‘single driver’ concepten, en de kracht en dynamiek van een klassiek, elektromagnetisch aangedreven drieweg systeem. Het resultaat is een verbazingwekkende transparantie, een indrukwekkende impulsweergave en een hoge precisie in plaatsing, maar met behoud van een grote dynamiek en een brede frequentierespons die zelfs doorloopt tot 35.000 Hz. De Legends zijn daarom ook bijzonder geschikt voor het weergeven van hoge resolutie bestanden, iets waar Antelope Audio ook in uitblinkt.

John Watkinson is een vooraanstaand geluidsspecialist en heeft talloze publicaties omtrent geluidsreproductie op zijn naam staan.

U vind de Antelope Rubicon en Eclipse samen met de Legend Luidsprekers van John Watkinson in kamer 13.

De Legend Luidsprekers van John Watkinson worden in de Benelux geïmporteerd door Kommer Kleijn, tevens Antelope dealer. Tel +32 (0)248 5691170, voor meer informatie kunt u ook mailen naar kommer@kommer.com

Update 7 september 2013

Sonore AC samen met Einstein Audio en Oracle draaitafel te horen op grandioze Blumenhofer Gran Gioia

 

Sonore AC Integra

Sonore AC, voortgekomen uit Sonore Soundsystems, doet dit jaar ook mee aan de X-fi show en gaat een demo verzorgen in kamer 18. Zij spelen daar met een opzienbarende set, waarin de bekende Sonore Epilog- en Antare versterkers samen de grote Blumenhofer Gran Gioia’s gaan aansturen. 

Deze set wordt aangevuld met twee volledige nieuwe componenten die op de X-fi show hun première beleven; de Integra DAC en de Integra Phono voorversterker. Beide apparaten zijn ontwikkeld met het oog (of het oor?) op het neerzetten van een grensverleggende performance.

Einstein Audio en Oracle

Deze analoge en digitale bronnen worden voorzien van muziek door 2 fantastische loopwerken. De legendarische ‘Delphi’ draaitafel van het Canadese Oracle neemt in zijn meest recente vorm het analoge deel voor zijn rekening, terwijl het digitale muzieksignaal word betrokken van een topklasse loopwerk van Einstein audio, dat heel toepasselijk ‘The Source’ is genaamd. Alle bekabeling die in de set van Sonore AC is toegepast is van eigen fabricaat.

Update 7 september 2013

Volop nieuw en oud vinyl bij Polk

  

Polk is in Veldhoven aanwezig met een aanbod van ongeveer 3000 tot 5000 tweedehands en ongeveer 300 nieuwe vinyl titels, waarvan deels eigen import van o.a. Akama, Doxy en Vinyl lovers.

Polk Boeken & Muziek heeft een totaal aanbod van 25.000 boeken, 15.000 platen en 2000 CD’s. Muziek in de genres Pop, Jazz, Blues, Folk, World, Meditative and Movie. Het overgrote deel is gebruikt maar ook nieuwe titels vormen een groeiend deel van het assortiment.

Verkoop vindt plaats in onze winkels in Deventer en Amsterdam maar ook op markten, beurzen en via internet.

Het ruime assortiment is vooral afgestemd op maximaal luister- en leesplezier voor iedere beurs, maar ook de fanatieke verzamelaar zal zeker onder de indruk zijn van ons aanbod van zeldzame titels.

Update 7 september 2013

Verbeter je akoestiek met RivaSono, HVT en ANALOGUE audio products

 

Akoestiek

RivaSono wil bezoekers van de X-fi show laten ervaren hoe je door een verbetering van de akoestiek nog meer van muziek kunt genieten. RivaSono gaat dit demonstreren door de luisterkamer te voorzien van verschillende producten. Daarnaast geeft hoofdredacteur van HVT magazine, Theo Wubbolts, een informatieve en onderhoudende toelichting, ondersteund door muziek uit zijn grote collectie.

ANALOGUE Audio Products

  

Wim van Kraanen van ANALOGUE audio products heeft een passende set samengesteld die goed in staat is veranderingen in de akoestiek hoorbaar te maken. De luidspreker is uiteraard een belangrijk element in de akoestiek. Voor de demo is gekozen voor de Diapason Astera, een compacte luidspreker die een groot lage tonen bereik heeft en bovendien een zeer ruimtelijke weergave. In het laag kunnen ongewenste staande golven ontstaan, wanneer geen akoestische maatregelen zijn genomen. De Diapason Astera heeft een goede spreiding van hoge tonen maar in een onbehandelde ruimte klinken de Astera luidsprekers juist weinig ruimtelijk en soms zelfs hinderlijk en irritant. RivaSono gaat laten horen hoe het wel goed gaat als de juiste akoestische maatregelen zijn getroffen.

Norma

Om de laaggevoelige Diapason Astera in een grote ruimte met veel bezoekers op een passend geluidsniveau muziek te laten maken, is er een versterker met een redelijk hoog uitgangsvermogen nodig. Vanwege de uitstekende technische eigenschappen heeft ANALOGUE audio products gekozen voor een geïntegreerde versterker van het Italiaanse merk Norma, de Revo IPA-140 met een uitgangsvermogen van 2 x 140 Watt. Deze versterker gaat muziek maken samen met een Norma Revo CDP-1BR cd-speler die is voorzien van een Trichord systeemklok en een Trichord Never Connected PSU.

Signaal

Tenslotte de bekabeling. Om de volledige basdruk van de luidspreker aan te spreken, is een luidsprekerkabel met voldoende dikte belangrijk. De Phantom Gold LS is een eigen ontwikkeling van ANALOGUE audio products en in staat het volledige lage tonen-bereik zonder beperking door te geven aan de luidsprekers. Hetzelfde geldt voor de gebalanceerde interconnect, de Phantom Gold XLR. De netkabels zijn van Essential Audio Tools.

In 1996, bij de eerste VAD-show in de Koningshof was ANALOGUE audio products een van de eerste exposanten (misschien wel de eerste!) met een lichtnetfilter tussen het stopcontact en de apparatuur. Sindsdien zijn er bij shows steeds betere lichtnetfilters gebruikt, waarbij de Filtered Multiplier van Essential Audio Tools op dit moment misschien wel de beste lichtnet-conditioner op de markt is.

Diapason Astera met Diapason 4-U stands: € 8790,00 per paar (compleet).

Norma Revo IPA-140 geintegreerde versterker: € 4990,00

Norma Revo CDP-1BR Trichord + cd speler: € 3790,00

Phantom Gold LS luidsprekerkabel: € 2490,00.

Phantom Gold Interconnect: € 1190,00

Essential Audio Tools Current Conductor: vanaf € 129,00

Essential Audio Tools Filtered Multiplier: € 2799,00

De demonstraties van RivaSono, HVT en ANALOGUE audio products vinden plaats in kamer 44

Update 6 september 2013

Geef de nieuwe hoofdtelefoonversterker van Metrum Acoustics een naam en win een Octave DAC !Bedenk een naam en win!

Metrum Acoustics toont op de X-fi show een spelend prototype van een nieuwe hoofdtelefoonversterker. Op dit moment bevind de ontwikkeling van deze versterker zich nog in een pril stadium en heeft het Metrum team nog geen naam aan het product gegeven. Zij hebben besloten deze deze taak over te dragen aan het publiek. De bedenker van de uitverkozen naam wordt beloond met een schitterende prijs in de vorm van een Octave MKII DAC ter waarde van 1075 Euro!


Wat moet je doen?

Natuurlijk zijn er door Metrum Acoustics een paar voorwaarden verbonden aan de naam; hij moet uniek zijn, goed klinken en internationaal toepasbaar zijn. Deelnemers sturen een mail met de door hen verzonnen naam en daarnaast eigen naam, adres en telefoonnummer naar dit speciale e-mailadres; headphone@metrum-acoustics.nl

Inzendingen moeten uiterlijk op 10 september binnen te zijn om voor deelname in aanmerking te komen. De ingezonden namen zullen door het Metrum team worden beoordeeld. De winnaar krijgt bericht en mag zijn prijs komen afhalen bij de Metrum stand op de X-fi Audioshow.

Update 2 september 2013

Streaming Audio van La Rosita op luidsprekers van Dynamics Solutions en ME Geithain

Dit jaar staat de presentatie van Reis Audio vooral in het teken van de streaming audio produkten van La Rosita. Onlangs kreeg La Rosita nog een prachtige recensie van 6moons; “No fuss and truly musical performance”. Het volledige programma van streamers, DAC’s en versterkers is op de X-fi show aanwezig. 

Om de kwaliteiten van La Rosita goed tot zijn recht te laten komen, is gekozen voor een samenwerking met Rick Paap van Dynamic Solutions en te demonstreren met zijn Master-serie luidsprekers die goed bekend zijn bij veel audiofielen in Nederland.

Favoriet

Daarnaast gaat Reis audio een demo geven met een persoonlijke favoriet, een combinatie van een La Rosita streamer, die met een vervormingsvrije passieve volumeregeling is aangesloten op een ​​actieve ME Geithain luidspreker. Reis Audio; “Ik hou van dit concept, vanwege de kortst mogelijke signaalweg en een zeer dynamische en getrouwe weergave van het origineel. Sommige mensen noemen het ‘lekker neutraal’, ik noem het liever een werkelijk muzikale weergave”.

Dan Bellity, de eigenaar en het brein achter La Rosita zal op de show aanwezig zijn. Vorig jaar moest hij op het laatste moment annuleren, dit jaar verwachten zij de bezoeker iets over de interessante techniek achter deze producten te kunnen leren.

Naast de interactie met audio-en muziekliefhebbers, zoekt Reis Audio ook naar geïnteresseerde winkeliers om zo het aantal dealers in de Benelux uit te breiden.

Update 2 september 2013

Live muziek van meesterbassist Dean Peer

Live muziek hoort bij de X-fi show en ook op deze editie besteden wij daar aandacht aan. Dean Peer is een top bassist die eerder dit jaar was te horen op de grote High End show in Munchen. Dean komt speciaal voor de X-fi Audioshow naar Nederland om daar de introductie van Endeavor Audio kracht bij te zetten. 

Flash is required!

Daarnaast gaat hij een aantal optredens verzorgen in de muziekzaal maar hij is dus ook aanwezig bij Musical Reality in kamer 116, waar hij zijn muzikale kunsten gaat vertonen op deze gloednieuwe luidsprekers van Endeavor Audio. Komende dagen meer nieuws hierover op de X-fi Audioshow website!

Update 2 september 2013

Daluso brengt primeurs van iFi Audio en Reimyo naar X-fi show

“Reimyo, meet the best …”

Met deze slogan wil Daluso iedereen uitnodigen in kamer 35 en daar kennis laten maken met een referentie set van wereldklasse. Dit jaar maakt de Reimyo DAC DAP-999EX Limited zijn debuut, een 16-bitter die in muzikaal opzicht de meeste D/A-converters ver achter zich laat. 

Samen met de Reimyo CDT-777, 

CAT-777MK2, 

KAP-777 en de Bravo monitors belooft het weer een bijzondere en muzikale happening te worden bij Daluso Audio.

iFi Audio

Ook een interessante debutant op de X-Fi Show is iFi Audio. Daluso presenteert de volledige iFi Micro-lijn in individuele demo’s onder het motto “High End kwaliteiten voor een prikkie”. Een primeur is er in de vorm van de iTUBE, een combinatie van een voorversterker en tube-buffer. Een bijzonder apparaatje met vele toepassingsmogelijkheden dat te koop is voor slechts € 299,-.

Verder is er de ‘Big-Band’ van Harmonix. Dit is een soort van wikkel die aan de kabeluiteinden wordt aangebracht. Het resultaat is een zeer opmerkelijke geluidsverbetering, die bovendien ook heel redelijk is geprijsd. Daarnaast worden er bekende en enkele nieuwe producten van Harmonix, Enacom en BlackNoise gepresenteerd.

Winkel en adviesbureau

Als klap op de vuurpijl kondigt Daluso aan in het najaar een winkel/adviesbureau te openen in Echt (Limburg), met de naam ‘Exaudi Akoestiek en Geluid’. De verbouwingwerkzaamheden zijn momenteel in een vergevorderd stadium. Het accent van deze nieuwe vestiging komt vooral te liggen bij akoestiekverbetering- en optimalisatie, en is bedoeld voor zowel bedrijven als particulieren.

Het is dus beslist de moeite waard om te komen luisteren, kijken en praten bij Daluso in kamer 35.

Update 1 september 2013

Ludwig Audio presenteert sublieme high end van Tidal en Lawrence.

Ludwig Audio is op de X-fi show aanwezig met twee merken uit de bovenklasse van de High End; Tidal en Lawrence Audio. Ludwig is voor beide merken importeur voor de Belgische markt.

Tidal

Het Duitse Tidal is al 15 jaar een gevestigde naam en het merk wordt gekarakteriseerd door de perfectionistische wijze waarop naar muzikaliteit wordt gezocht. De volledig met de hand gemaakte producten stralen pure klasse uit.

Op dit moment staat nog niet vast welke modellen er precies bewonderd kunnen worden maar Ludwig Audio heeft ons laten weten dat zij in kamer 45 in ieder geval met 2 verschillende systemen van Tidal gaan demonstreren. Vast staat wel dat een van beide systemen een paar luidsprekers van het Taiwanese merk Lawrence Audio mag aansturen.

Lawrence Audio

Lawrence Audio is in 1996 opgericht door Lawrence Liao en heeft een line-up van opvallende en subliem klinkende luidsprekers, waarvan er verschillende zijn gemodelleerd naar muziekinstrumenten. De inspiratie voor het ontwerp van deze unieke speakers is Lawrence’s liefde voor klassieke muziek en instrumenten zoals de viool, mandoline, en de cello.

Lawrence Audio speakers onderscheiden zich door hun unieke, hoekige ontwerpen, die ongewenste resonanties verminderen. Luisteraars kunnen genieten van een compromisloze, pure geluidsweergave, die de live performance benadert. Verder zijn alle Lawrence Audio luidsprekers volledig ontworpen en gebouwd in Taiwan met gebruik van de hoogste kwaliteit materialen.

Ludwig gaat op de X-fi show de Lawrence Audio Cello laten horen. De Cello dankt zijn naam aan zijn verschijningsvorm die uiteraard gelijkenissen vertoont met het silhouet van het gelijknamige muziekinstrument. Het betreft een vloerstaand 3,5 weg ontwerp, voorzien van een paar ribbon tweeters en twee carbonfiber mid-range woofers.

Meer informatie over Lawrence Audio vind u hier: www.lawrenceaudio.com/

Update 1 september 2013

Introductie Blumenhofer Tempesta luidsprekers en Acoustic Signature WOW! draaitafel bij Music2

Op de komende editie van de X-fi Show presenteert Music2 naast vele bekende producten ook een aantal bijzondere high-lights en primeurs. 

Blumenhofer

Zij gaan voor het eerst de nieuwe Tempesta 17 en 20 Hoornluidsprekers van Blumenhofer demonstreren. Deze nieuwe lijn heeft een verrassende prijs-kwaliteitsverhouding en zijn ook in een surround opstelling toe te passen. Music2 audio import gaat dit aan de bezoekers laten horen en zet hiermee haar eerste stappen op het terrein van de meer kanaalsweergave.

Tijdens de show kunt u in verschillende andere kamers ook de grote Blumenhofer luidsprekers aantreffen. Zo speelt STS-Digital in kamer 32 met de FS-1 studiomonitoren en bij Sonore AC treft u de Gran Gioia’s aan, een klassieke hoornluidspreker pur sang!

WOW!

Van Acoustic Signature presenteert Music2 een compleet nieuw model, de WOW! Een zeer betaalbare, echte Acoustic-Signature draaitafel met een waanzinnige kwaliteit en design. De strakke vormgeving van deze tafel is geïnspireerd op het design van de i-Pad en heeft een retailprijs van slechts €1250,- inclusief een gemodificeerde Rega 202 arm.

Tijdens de X-fi dagen gaat Music2 afwisselend demonstreren met maar liefst 3 verschillende draaitafels! Naast de nieuwe WOW! zijn dat de eveneens van Acoustic-Signature afkomstige ‘Storm’ en de alom geprezen Blackbird van dr. Feickert Blackbird. De elementen op deze draaitafels zijn alle van ZYX, waarbij de Blackbird tafel bovendien is uitgerust met een speciale 12 inch REED 3P tonearm.

 

Op de X-fi Show

De basis set-up bestaat uit de Octave V40 SE geïntegreerde versterker die de Blumenhofer Tempesta 20 en FS 2 luidsprekers zal aansturen. 

Streaming Audio gebeurt via de Astin Trew Concord DAC welke het signaal van de computer via de nieuw te introduceren Concord Powered USB kabel naar analoog zal omzetten. Alle overige bekabeling is van Cammino, het nieuwe type Bambino, wederom een introductie van een zeer betaalbaar High-End product. 

Music2 heet u van harte welkom in kamer 40 tijdens de X-fi Show 2013!

Update 1 september 2013

Unieke 432 Hz streaming set met Soul of the Music streamers, Vitus Audio en Marten luidsprekers

Op de aankomende X-fi Show presenteert Klinkt Beter in zaal 112 samen met distributeurs Audioscape, AV4U en HVP Audio een unieke 432 Hz streaming set, samengesteld uit SOtM muziekservers, elektronica van Vitus Audio en Marten luidsprekers. Tijdens de X-fi show wordt alle muziek in 432 Hz gespeeld, een bijzondere primeur.

SOtM – Soul of the Music

Soul of the Music (SOtM) geniet vooral bekendheid met hun high-end USB geluidskaarten maar het merk heeft ook een fraaie muziekserver in het programma. De SOtM sMS-1000 heeft een capaciteit van liefst 2 TB en vormt samen met de bijhorende DSD DAC, de sDP-1000 een uitgekiende muzikale combinatie. De bediening geschied via tablet of smartphone en de sMS-1000 is geschikt voor het afspelen van alle formaten, van CD kwaliteit tot de zwaarste HD bestanden, maar ook DSD. Dankzij het open Linux platform is Klinkt Beter erin geslaagd de streamer uit te breiden, zodat deze alle hedendaagse, westerse muziek op de betere 432 Hz stemming kan afspelen.

432 Hz

De 432 Hz frequentie is één van de mogelijke stemmingen voor de A grondtoon, die wordt gebruikt om instrumenten te stemmen. Uit onderzoek blijkt dat 432 Hz aangenamer, meer relaxed, minder hard, helderder, voller en rijker klinkt dan wanneer de muziek wordt afgespeeld zoals deze origineel op CD stond, namelijk de 440 Hz die lang geleden de standaard is geworden.

De beroemde Stradivarius is gestemd in 432 Hz volgens de zogenaamde ‘Verdi tuning’. 95% van de deelnemers, waaronder beroepsmuzikanten, verkoos 432 Hz boven 440 Hz in de shoot-outs en workshops van Klinkt Beter. Kijk hier voor meer informatie rond het 432 Hz fenomeen en waarom Klinkt Beter enkel nog in 432 Hz afspeelt.

Vitus Audio

Het Deense Vitus Audio introduceerde op de High End beurs in München de nieuwe Reference RD-100 DAC, een high-end DAC met een echte analoge pre-amp functie. Op de X-fi show wordt tijdens de demo’s door Klinkt Beter afwisselend gespeeld met de RI-100 2x300w Class AB versterker uit de Reference lijn, en de SIA-025 2x25w Class A versterker uit de Signature lijn. Beide geïntegreerde versterkers zijn in toonaangevend audio magazine Absolute Sound onderscheiden met een Editor’s Choice en een Golden Ear award.

Marten

In München werd eveneens de nieuwe Marten Django L geïntroduceerd, een volwaardige Marten vloerstaander, compacter dan de populaire Django XL, maar klankmatig zeker geen kleinere broer. 

Naast de nieuwe Django L, worden in Veldhoven ook de nieuwe Duke boekenplank luidsprekers geshowd.

Klinkt Beter vindt u in kamer

Update 1 september 2013

 Sony’s superieure homecinema in 4K, Full HD, en 3D.

Homecinema in 4K, Full HD en 3D

Sony, wereldwijd al decennia lang een toonaangevend vernieuwer in hoogwaardige technologie, heeft een voortreffelijk scala aan Home Cinema projectoren. Deze projectoren zijn voorzien van vele innovatieve functies om zo een ​​echt meeslepende home cinema-ervaring mogelijk maken.

De ’4K technologie’ geeft u meer dan 4x de resolutie van Full HD, vergelijkbaar met de beste projectoren in de bioscoop. Daarnaast brengen de 3D projectoren de sensatie van 3D actie bij u thuis. Geniet van films, sport en games met een projectie vol levendige details en vloeiende, natuurlijke beelden, precies zoals op het grote bioscoopscherm.

Sony is aanwezig op de komende X-fi Show en gaat, in samenwerking met Cinemadream, de nieuwste producten demonstreren in een High End theater. 

Meer informatie over de projectoren van Sony vind u hier : www.sony.nl/hub/1237479990447

Update 1 september 2013

Hepta beursprimeur; nieuwe compacte HeptaTen met bijzonder basreflex systeem.

Hepta maakt al 50 jaar luidsprekers en behoort daarmee tot de oudste hifi-fabrikanten dat ons landje rijk is. Een merk dat zo veel ervaring in huis heeft, is uitstekend in staat om goede luidsprekers te bouwen, wat blijkt uit de grote groep liefhebbers dat zweert bij het merk. Door een uitgekiend ontwerp en de toepassing van topklasse componenten (waaronder Mundorf condensatoren) slaagt Hepta er in voor een aantrekkelijk prijs luidsprekers te bouwen die op een aanzienlijk hoger niveau spelen dan veel van de concurrenten. Hepta speakers kenmerken zich door een natuurlijke, evenwichtige weergave met veel rust en vanzelfsprekendheid.

  (Hepta ten)   (Hepta 1) 

Hepta Design Audio gaat de bezoekers in kamer 118 trakteren op een feestelijke demo. Er wordt namelijk gedemonstreerd met de jongste Hepta modellen, waaronder een echte beursprimeur, de HeptaTen. Een compacte tweeweg vloerstaander uitgevoerd met ‘ground firing’ basreflex. Op een van de foto’s is een snapshot van een van de laatste prototypen te zien. Bijzonder aan deze speaker is dat deze naar wens door de klant zelf kan worden afgebouwd in een luidspreker zelfbouw workshop in Wormerveer. Voor meer info hierover kunt u terecht bij Hepta in kamer 118.

   

Verder heeft Hepta een marktkraam met veel scherp geprijsde aanbiedingen, waaronder nieuwe maar ook demo accessoires van grote en kleinere merken. Een bezoek aan Hepta in kamer 118 gaat beslist de moeite waard zijn!

W: www.hepta.nl

Update 1 september 2013

Happy Sad Records brengt LP’s van audiofiele kwaliteit naar X-fi Show

Happy Sad Records is gespecialiseerd in de in- en verkoop van bijzonder vinyl, voornamelijk nieuw maar ook tweedehands. Zij zijn aanwezig op de X-fi show en brengen een breed assortiment aan LP’s mee, van Adele tot Frank Zappa. De collectie van Happy Sad Records bestaat voor een groot deel uit audiofiele persingen van o.a. Analogue Productions, Audio Fidelity, Classic Records, Diverse Records, Mobile Fidelity, Speakers Corner, Pure Pleasure, Cisco, Impex etc.

Onder de ruim 2500 titels die zij op voorraad hebben bevinden zich ook vele titels die vrijwel nergens meer leverbaar zijn; dat is één van hun specialiteiten. Zij verkopen voornamelijk vinyl in de genres Rock en Pop, Jazz, Funk, Soul, Blues, R&B, Americana en singersongwriters.

Happy Sad Records is te vinden in kamer 34.

Update 1 september 2013

Dé verrassing van de California Audio show als Primeur tijdens X-fi show.

 

De tweede editie van deze X-fi show in De Koningshof staat voor Musical Reality in het teken van   ‘Virtual Reality Music’, pure stereoweergave dus met als bronnen een ‘Music Server’, Red Book CD en uiteraard de analoge Langspeel Plaat.

De demonstratieruimte 116, vlak na de entree, delen we, net als in Alkmaar, met de collegae van Kemp Electronics en HiHat Audio.

Het ‘mainsystem’ bestaat dan ook uit gezamenlijke componenten. 

De weergevers zijn ditmaal van  Endeavor Audio.  Opgesteld wordt de Endeavor E3, de wereldprimeur van de California Audio Show. De E3 was dé verrassing van de show en we besloten spontaan om dit merk een kans te geven naast de gebruikelijke speakers van Von Schweikert Audio. De luidsprekers zullen worden aangestuurd door een set D 500 mk II van CI-Audio in combinatie met de PLC•1 MKII Passive Line Controller eveneens van CI-Audio. De digitale bron fungeert een Custom made Music Server verbonden met de nieuwe USB-Photon kabel van Harmonic Technology. Deze kabel zet het signaal om van USB naar RCA-SPDIF en gaat via een Photon-glasvezelkabel naar de, eveneens nieuwe Autograph van EERA  alwaar het wordt verwerkt tot absolute analoge muziek. De analoge bron is van Acoustic Solid. Uiteraard zullen de componenten ook worden verbonden met de Photon Link en luidsprekerkabels van Harmonic Technology en het geheel zal worden opgesteld op Solid-Tech Audio & Video Support.  Kemp Electronics tekent weer voor een uitgekiende voeding voor het muzieksysteem.

Een tweede systeem wordt gevormd rond de nieuwe VR 22 van Von Schweikert Audio aangestuurd door de VA 350 van KR Audio Electronics. De Tentation, eveneens uit de stal van EERA zorgt voor de muziek vanaf CD. De Prosilway III interconnect is van Harmonic Technology en het geheel staat op het Rack of Silence Formula One van Solid Tech en Ron Kemp levert ook hier een schone voeding.

Van harte aanbevolen dus.

W: www.musicalreality.nl 

Update 20 augustus 2013

Bijzondere techniek bij Temporal Coherence

Temporal Coherence is steeds op zoek naar de beste techniek om een intensere beleving van muziek mogelijk te maken. Zij nemen niet de ‘makkelijkste weg’ wanneer een andere betere resultaten oplevert. Ontwerp en productie worden in Nederland met de grootst mogelijke zorg uitgevoerd om tot de beste kwaliteit te komen.

De exclusieve systemen van ‘Temporal Coherence’ onderscheiden zich op veel punten van traditionele audio componenten. Een aantal belangrijke verschillen zijn:

• De doelgerichte, unieke vormgeving

• Het rondom afstraalconcept

• De ‘systeem’-benadering

• De grote aandacht voor tijdsgedrag van het weergavesysteem

• Het verminderen van de voor het gehoor meest storende vervormingen

Concept

‘Temporal Coherence’ is van mening dat het loslaten van het traditionele concept van versterker en afzonderlijke luidsprekers, audio naar een veel hoger kwaliteitsniveau kan tillen. Dat hogere niveau wordt bereikt door een concept waarin de verschillende componenten samenwerken en zo tot een zo zuiver mogelijke geluidsweergave te komen. Hierin worden de beperkingen van luidsprekerunits gecompenseerd door elektronica met als voordeel dat er minder componenten en kabels nodig zijn.

Een luidsprekerbox van normale grootte is niet in staat voldoende lage en mid-laag frequenties weer te geven zonder concessies te doen aan het tijdsgedrag van het systeem. Door elektronica en mechanica intensief te laten samenwerken wordt dit wel mogelijk.

Design en Techniek

Het rondom-afstraal concept geeft een exclusief design aan deze systemen. De ‘Diamant’ en de ‘Piramide’ luidsprekersystemen hebben een unieke verschijningsvorm en zijn een sieraad voor uw luisterruimte, waarbij een afwerking naar keuze zorgt dat het systeem in uw leefomgeving past.

Een van de oorzaken waarom luidsprekerboxen met eenzelfde frequentiekarakteristiek toch verschillend klinken, is het verschil in tijdsgedrag.

Dit aspect heeft in de systemen van ‘Temporal Coherence’ juist veel aandacht gekregen en die klinken daardoor heel natuurlijk en open.

Essentieel voor een realistische weergave van instrumentklanken is de aanslag of aanzet. Dit uit zich bijvoorbeeld sterk bij percussie en vleugel. Een juiste weergave van dit soort instrumenten is alleen mogelijk bij een correct tijdsgedrag.

Waar het op aankomt

In ieder systeem treden ongewenste vervormingen op. Paradoxaal genoeg zeggen meetwaarden niet alles over hun hoorbaarheid. Daarom is het belangrijk om bij het ontwerp aandacht te geven aan de mate waarin verschillende soorten vervorming door ons als storend worden ervaren.

Bij ‘Temporal Coherence’ is er veel aandacht voor de herkomst van vervorming en zij verminderen de invloed zoveel mogelijk met innovatieve technieken. Ook hier is de holistische benadering essentieel om tot goede resultaten te komen. Een voorbeeld daarvan is de optimalisatie van de interactie tussen eindversterkers en luidsprekerunits, waardoor storende vervorming sterk wordt verminderd en de muziek op de voorgrond treden.

Woorden alleen gaan u niet overtuigen en daarom demonstreren zij deze systemen op de X-fi show, zodat u muziek kunt beleven op een hoger niveau dan U gewend bent.

W: www.temporalcoherence.nl

Update 20 augustus 2013

Spraakmakende en betaalbare GURU Junior, primeur op X-fi show

Er zijn maar weinig producten binnen de High end audio die het afgelopen jaar zoveel tongen hebben los gemaakt als de nieuwe Junior luidsprekers van GURU. Positieve reviews in Hifi+, Absolute Sounds en Hifi Choice, bijzonder enthousiaste reacties van het publiek op bijvoorbeeld de recente Bristol Audioshow maken de GURU Junior tot een absolute ‘must hear!’.

Jason Kennedy in Hifi+: ‘I’ve heard a lot of compact two-ways in my time, but none that have this much low-end power and scale. (…) The musical honesty of the Guru Juniors is impossible to resist’.

GURU Junior

Een strak gelijnde behuizing met een grijs geanodiseerde aluminium baffle maakt de compacte Junior tot een karakteristieke verschijning. De drivers zijn identiek aan die van de grotere en duurdere QM10, een papieren midden-lagetonen weergever en een textiel soft-dome tweeter.

Pure muzikaliteit, dat is de essentie van de Juniors. De weergave kenmerkt zich door een verrassend krachtig laag, een goede timing en een gemak dat je eindeloos van muziek laat genieten.

De Juniors zijn binnenkort leverbaar met een afwerking in wit, zwart of echt notenhout fineer, en kosten slechts 995 Euro per paar.

X-fi Show

Om de bezoekers goed te laten horen waartoe deze toverdoosjes in staat zijn, gaat Hear Everything Audio op de X-fi show demonstreren met een topklasse set waarvan de afzonderlijke componenten stuk voor stuk kostbaarder zijn dan een paartje GURU Juniors!

Muziek wordt er gespeeld vanaf een CEC TL3N loopwerk met DA3N converter, afgewisseld met een fraaie draaitafel van Audio Note. De versterking wordt verzorgd door het Aurora systeem van Music First Audio, dat bestaat uit een MC Step up, een buizen phonostage en de Baby Reference voorversterker. De klasse D eindversterkers zijn van Belcanto.

Eind september start de productie, maar op de aankomende X-fi show zijn de GURU Junior luidsprekers alvast te beluisteren. Importeur Hear Everything Audio nodigt iedereen uit; ‘Kom langs in Kamer 7 van de Koningshof en oordeel zelf of Jason Kennedy gelijk heeft!’

Update 20 augustus 2013

Creaktiv Systems geeft informatieve workshops

Vorig jaar organiseerde Kemp Elektroniks op de X-fi Audioshow een aantal informatieve workshops die steevast goed werden bezocht. Ook dit jaar is specialist Creaktiv Systems in kamer 16 aanwezig om bezoekers van de X-fi show zinvolle informatie te geven over ongewenste verschijnselen die het genieten van muziek op een goede audio installatie kunnen verstoren.

Elektrosmog

Deze keer staat het fenomeen elektrosmog centraal. Er zal uitgebreid worden ingegaan op het ontstaan van elektrosmog, waarom dit de luisterbeleving beïnvloed en wat men er aan kan doen. Door middel van metingen en luistersessies wordt de werking van de diverse Creaktiv accessoires duidelijk en inzichtelijk gemaakt. Uiteraard zijn ook de verschillende stroomproducten van Kemp Elektroniks te zien én te horen!

 

De workshops worden gegeven op beide showdagen om 11:00, 13:00, 15:00 en 17:00 uur. Kemp Elektroniks en Creaktiv Systems nodigen u graag uit deze onthullende workshop bij te wonen.

Update 20 augustus 2013

Marten, Tidal en Grimm Audio ook aanwezig op X-fi Show

Marten Django

We hebben weer een paar nieuwe deelnemers en merknamen aan de X-fi show kunnen toevoegen!

Het Zweedse Marten Audio geniet wereldwijd bekendheid binnen de High end audio en de bijzondere luidsprekers zijn vaak verkozen tot ‘best of show’. De Marten ‘Coltrane’ serie vormt een mijlpaal op het gebied van revolutionaire luidsprekertechnologie. Dit jaar is Marten Audio voor het eerst te horen op de de X-fi show. Deelnemer ‘Beter Geluid’ gaat de nieuwe Django vloerstaande luidspreker laten horen op apparatuur van Vitus Audio.

Tidal 

Tidal is een gerenommeerd Duits merk dat inmiddels al 15 jaar bestaat en vooral aktief is in het topsegment van de markt. Zij zijn bekend geworden met hun fantastische luidsprekersystemen maar inmiddels zijn er ook een aantal versterkers in het assortiment. Alle apparatuur is afgewerkt in de huiskleur van het merk, hoogglans zwart. Zij streven naar perfectie en passen geavanceerde onderdelen en technieken toe maar dat gaat nooit ten koste van de muzikaliteit.

Grimm Audio

Grimm Audio is een jong merk van vaderlandse bodem dat een paar jaar geleden een veel besproken luidsprekersysteem heeft geïntroduceerd. Daarnaast leveren zij ook een aantal andere producten waaronder digitale masterclock modules, DA-converters en kabels, waarvan een aantal specifiek voor professioneel gebruik in de studio is ontwikkeld.

Wij verwachten u de komende dagen meer te kunnen vertellen over wat deze deelnemers precies gaan doen op de X-fi show. Houd daarom de Puresound website in de gaten!

Update 18 augustus 2013

Antelope Audio en Amphion gaan voor de meest transparante, detailrijke en neutrale weergave.

Antelope Audio heeft meer dan 20 jaar ervaring in professionele audio apparatuur.

Deze ervaring is vervolgens ingezet in een huiselijke omgeving.

Precisie en detail zal te horen zijn in de huiskamer, vergelijkbaar met de beste professionele studio's.

Antelope Audio ontwikkelt en produceert audio master clocks, A/D & D/A converters, voorversterkers en hoofdtelefoonversterkers.

Antelope was de eerste die een 384kHz USB DAC op de markt bracht en de eerste die voor de consument een AD/DA voorversterker ontwikkelde met een 10 Mhz atomische klok.

En nu  presenteert Antelope een nieuwe 768 kHz DSD dac met DSD upsampling en een 10M clock input en gebruikmakend van een quad dac ontwerp voor superieure dynamiek.

De naam voor de nieuwe Zodiac: Platinum.

De klanten van Antelope bestaan o.a. uit Grammy Award sound engineers en producers, maar ook vele muziekliefhebbers.

Amphion. Alleen muziek.

Sinds 1998 ontwikkelt en produceert Amphion luidsprekers die een optimale prestatie leveren in gebruikelijke woonsituaties.

Dit komt mede door de innovatieve waveguide technologie en het afstralingsgedrag van de Amphion luidsprekers.

Doordat Amphion luidsprekers weinig last hebben van de omgeving waarin ze staan, is het plaatsen hiervan veel gemakkelijker. Amphion luidsprekers kunnen relatief dicht tegen de muur staan.

Grote of kleine ruimtes, glasoppervlakken, niet symetrische ruimtes, de Amphion is er weinig gevoelig voor.

Muziek draaien op lage volumes geeft nog steeds een goed stereobeeld, wat zeer belangrijk is als achtergrond muziek.

Ze zijn te leveren in volledig wit maar ook zwart, berken en walnoot.

En het mooiste is nog dat de frontjes van de tweeter en mid/laag units te verkrijgen zijn in diverse (RAL) kleuren.

Amphion doet er alles aan om de luidsprekers volledig te integreren in de (moderne) huiskamer, zonder afbreuk te doen aan geluidskwaliteit.

Geavanceerde luidsprekertechniek van Amphion leidt tot:

Perfecte “nearfield” weergave voor in de studio en thuis,

Brede en gelijke luisterweergave om met meerdere mensen te genieten van een concert of film,

Een kamer gevuld met muziek, ook op lage volumes.

Naast vele consumenten die met veel plezier luisteren en genieten van Amphion luidsprekers zijn er ook een aantal bekende studio/masteringstudio’s die gebruik maken van Amphion luidsprekers.

Antelope Audio en Amphion gaan demonstreren met de nieuwe Zodiac Platinum DSD DA-Converter met externe Voltikus voeding.

De Zodiac Platinum is een 768 kHz DSD DA/Converter, voorversterker en een hoofdtelefoonversterker.

Deze heeft diverse digitale in- en uitgangen en ook, uiteraard, een USB ingang. 

Een analoge ingang voor bijvoorbeeld een phono voorversterker is ook aanwezig.

Daarnaast heeft de Zodiac Platinum een stepped relay volumeregeling. Bekend om zijn zeer nauwkeurige regeling en uitmuntende geluidskwaliteit.

Ook wordt (weer) gebruikt gemaakt van 64-bit AFC technologie en van een 'oven-controlled'  oscillator.

Het resultaat is transparantie, openheid, diepte en warmte in het geluidsbeeld.

Amphion maakt gebruik van o.a. de Amphion Pro Two15 en de Amphion 7L vloerstaande luidspreker.

De Two 15 is een professionele serie die in de studio's gebruikt wordt, maar ook in de huiskamer te vinden is.

De 7L luidspreker is een muzikaal neutrale luidspreker. De 7L biedt muzikaliteit en luisterplezier, wat voor muziek er ook afgespeeld wordt. 

De neutraliteit en transparantie zorgen ervoor dat alle details te horen zijn, zonder inspanning.

Er wordt gebruik gemaakt van hoogwaardige componenten en simpele crossover filters.

Het rendement is 93 db en daardoor kan de 7L ook aangestuurd worden door Klasse A en buizenversterkers.

Amphion en Antelope heten u van harte welkom in onze luisterruimte.

Update 11 augustus 2013

Primeur van Lyngdorf speelt op nieuwe hoornluidsprekers van Avantgarde Acoustics

Hifi-Corner gaat de onlangs geïntroduceerde Lyngdorf CD-2 CD-speler demonstreren in combinatie met de nog niet eerder getoonde TDAi-2170 geïntegreerde versterker. Deze TDAi 2170 is de opvolger van de bekende en veelgeprezen TDAI 2200 en vormt daarom een belangrijk nieuw product binnen het programma van Lyngdorf. Dit model is het prototype stadium nog maar net ontgroeid, en er zijn daarom nog geen afbeeldingen beschikbaar van het definitieve productiemodel. We tonen om die reden een foto van het prototype.

De CD-2 is een pure audio cd-speler en de eerste in een reeks van nieuwe producten. Het uiterlijk toont de nieuwe eigentijdse ontwerprichting van het merk. De kennis die Lyngdorf heeft opgedaan met de fameuze digitale versterkers en cd-spelers maakt dit een van de best klinkende, pure audio CD-spelers op de markt.

De ranke CD-2 is geconstrueerd als een zware versterker. Een dik trillingsvrij aluminium chassis met een geïsoleerd deksel geeft het een zeer stabiele constructie.

Het apparaat is uitgerust met Intersample Clipping Correction (ICC), die opgedeelde muziek’samples’ herstelt in hun oorspronkelijke vorm. Speciale ruisarme technieken worden toegepast op de digitale uitgang en de upsampling. De D/A converter sectie is gelijk aan die van de legendarische Millennium MKIV versterker en stuurt een hoge kwaliteit, single-ended en gebalanceerde eindtrap aan.

Lyngdorf met Avantgarde Acoustics

Hifi Corner en Number4 Audio bundelen hun krachten en delen een kamer op de X-fi Audioshow. Zij gaan samen een topklasse set demonstreren die is samengesteld uit de nieuwe componenten van Lyngdorf en een nieuwe hoornluidspreker van Avantgarde Acoustics. Daarnaast vind er een herintroductie plaats van Velodyne Subwoofers.

Number4 Audio en Hifi Corner trading vind u in kamer 3 in de Koningshof.

Update 10 augustus 2013

Avantgarde Acoustic presenteert revolutionaire ZERO 1 en compacte UNO Fino luidsprekers!

Integratie, compact, eenvoudig en toch een volwaardige hoornluidspreker. De ZERO 1 is als een droom die uitkomt, een droom die al meer dan twintig jaar wordt gedeeld door vele liefhebbers van hoornluidsprekers. Zo geboeid, ontroerd en verbaasd als men kan zijn door grote hoornluidsprekers, er heeft altijd een verlangen bestaan naar een compacter model die de bijzondere ervaring van Avantgarde Acoustic toegankelijk maakt voor een grotere groep van audio liefhebbers.

De ZERO 1 slaat nieuwe wegen in met een revolutionaire maatvoering, een vereenvoudigde vorm, probleemloze set-up en volledig geïntegreerde processor en versterker technologie.

Maat, design en integratie

Ondanks de strakke vormgeving en de compacte afmetingen, straalt de ZERO 1 vernuft en verfijning uit en integreert tegelijkertijd naadloos met de leefomgeving van zijn eigenaar. De verzonken bolgolf hoorn is daarbij een lichtend voorbeeld van functionele schoonheid.

Digitale processoren, digitaal-analoog-omzetters, versterkers en luidsprekers, alles ondergebracht in een volledig geïntegreerd systeem met een high-end kwaliteitsniveau dat ongekend is in deze prijsklasse. De luidsprekers communiceren met elkaar via een radioverbinding. Ze hoeven alleen maar te worden aangesloten op het lichtnet en de digitale ingang van de master luidspreker op een muzieksignaal, bijvoorbeeld via AirPort Express. Dat is alles!

UNO FINO

De Uno Fino is een verkleinde versie van het klassieke Uno luidsprekersysteem. De ontwikkeling van dit compacte hoornsysteem had tot doel om dezelfde helderheid en power van “grotere” broer, de UNO, te realiseren in een aanzienlijk compactere behuizing.

De Uno Fino is een passief 2-weg sferische hoornluidsprekersysteem, gecombineerd met een geïntegreerde actieve subwoofer, de SUB221.

Het hart van het systeem wordt gevormd door de opvallende 20 inch (500mm) sferische midrange hoorn, die een bereik heeft tot 300Hz. Deze hoorn wordt aangestuurd door een gepatenteerde 5 inch (127mm) driver.

Compacte techniek

Met het ontwikkelen van een geheel nieuwe en kleinere 8 inch (200mm) bass driver ontstond de mogelijkheid de behuizing van de Uno Fino aanzienlijk te verkleinen in vergelijking met de oorspronkelijke Uno, waarbij de hoorns nu geïntegreerd zijn in de luidsprekerbehuizing.

Strak, zonder franje en tot een minimum teruggebracht in afmeting. Maar toch met behoud van de typische eigenschappen van het merk en dus onmiddellijk herkenbaar als een echt Avantgarde-systeem: De Uno Fino – de perfecte Avantgarde voor in kleinere ruimten.

De hoge gevoeligheid (104dB/W/M) van het hoornsysteem in het hybride concept met een 250 watt actieve subwoofer met een eigen voeding zorgen ervoor dat er aan de versterker geen vermogenseisen worden gesteld. Zo is de UNO Fino in staat ook met een laag vermogende (Single ended) buizenversterker een krachtig, dynamisch en driedimensionaal geluid neer te zetten. Daarbij worden de vermogen vragende lage frequenties weergegeven door de actieve sub SUB221.

Lyngdorf met Avantgarde Acoustics

Hifi Corner en Number4 Audio bundelen op de X-fi show hun krachten en delen kamer 3 in de Koningshof. Zij gaan daar samen een topklasse set demonstreren die is samengesteld uit nieuwe componenten van Lyngdorf met hoornluidsprekers van Avantgarde Acoustics.

Update 10 augustus 2013

Ruime sortering aan LP’s, CD’s en accessoires bij Nutters Audio

Nutters Audio is de specialist op het gebied van geluidsdragers, audio accessoires en advies. Zij hebben kennis van, en leveren van alles op het gebied van aansluitmateriaal, dempers, connectoren, luidsprekerkabels, gereedschap, en uiteraard DVD’s, CD’s en LP’s.

Nutters Audio wil bezoekers van de X-fi Audioshow alvast van harte welkom heten in de prachtige Koningshof. Ook dit jaar brengen zij u uiteenlopende accessoires van verschillende merken als WBT en Kimber. Daarnaast nemen zij uiteraard weer de vertrouwde audiofiele muzikale snoepjes mee, waaronder de nieuwste titels op K2HD en vinyl.

Onlangs hebben zij opnieuw een mooie partij 2de hands vinyl van goede kwaliteit aangekocht, komt u vooral even langs om te kijken of er niet iets voor u bij is.

Het is mogelijk om voor aanvang van de show de gewenste titels te reserveren, zodat U niet teleurgesteld naar huis gaat. Ga naar info@nuttersaudio.nl voor een reservering. Op www.xrcd.de kunt u de uitgebreide collectie alvast bewonderen en is er de mogelijkheid tracks te luisteren.

U kunt Nutters Audio vinden in de Tuinzaal, direct naast de ingang.

Update 10 augustus 2013

Triple M audio toont volledig actief luidsprekersysteem van Pink Faun

 

Triple M audio shop komt dit jaar met een volledig actief stereo systeem van het in eigen huis ontwikkelde en gebouwde merk Pink Faun. Dit referentie systeem telt maar liefst 12 eindversterkers en behoort tot de absolute wereldtop. Op de X-fi high-end audioshow van 2013 wordt dit unieke systeem voor het eerst aan het publiek voorgesteld. Er zijn nog geen afbeeldingen beschikbaar van het productiemodel, daarom tonen wij u alvast een collage met verschillende onderdelen uit het systeem.

Pink Faun I2S-bridge

De aansturing van dit actieve systeem gebeurt middels de Pink Faun audio PC. In deze, speciaal voor audio ontwikkelde PC, zit nog een primeur voor de X-fi 2013: de Pink Faun I2S-bridge. Dit is een PCIe kaart die I2S signalen genereert en deze direct 1 op 1 naar de DAC-chip doorstuurt. USB, Firewire, SPDIF of andere vormen van gecodeerde dataoverdracht zijn hiermee definitief verleden tijd.

Deze ontwikkeling zal niet alleen muziekliefhebbers aanspreken die het beste op het gebied van streaming audio wensen, de Pink Faun I2S-bridge is namelijk ook in te zetten voor multi-channel weergave op een ongekend hoog niveau. Door het ontwerp van de Pink Faun I2S-bridge worden muziek en film beide op hetzelfde kwaliteitsniveau weergegeven, iets dat nog niet eerder is vertoont.

Tijdens de X-fi high-end audioshow gaan we de Pink Faun I2S-bridge demonstreren in stereo-modus. Bent u geïnteresseerd in deze I2S-bridge voor stereo of multi-channel weergave, dan kunt u nu al bij ons langskomen voor een demonstratie.

Update 10 augustus 2013

Harbeth op X-FI 2013 show

Harbeth bestaat sinds 1977 en is beroemd door zijn nog steeds veelvuldig door de BBC gebruikte monitoren. Met hun zeer natuurlijke, warme klank zijn de Harbeth speakers echter ook voor vele consumenten een eindpunt na een soms lange zoektocht. 

Als nieuwe importeur van het merk Harbeth, presenteren wij op de X-Fi de meest geprezen monitor van het afgelopen jaar: de Harbeth M30.1. Paul Seydor van The Absolute Sound noemde de M30.1 “het beste compacte tweeweg speaker-systeem dat ik ooit heb gehoord, ongeacht type, prijs of complexiteit”. Wij hoeven u uiteraard niet te vertellen dat uw showbezoek zonder een luistersessie met deze monitoren niet compleet is! Naast de M30.1 zullen wij uiteraard ook alle andere modellen in levende lijve tonen. En om de muzikaliteit van de Harbeth speakers te onderstrepen, zullen wij tijdens de show voornamelijk vinyl draaien op een Linn Sondek LP12. 

Waar we de Harbeth's mee gaan aansturen, laten we bewust nog even in het midden, maar neem sowieso je mooiste platen mee en kom lekker genieten in onze luisterruimte!

Harbeth zal in kamer 46 door Beter Beeld & Geluid op de X-FI 2013 show gepresenteerd worden. Zij nodigen iedereen uit om vooral zelf ook muziek op LP mee te nemen! 

Update 9 augustus 2013

Wilson Benesch op X-FI 2013

Het in Sheffield gevestigde merk Wilson Benesch blinkt uit door 'cutting edge' technologie op een zinvolle, effectieve en originele manier toe te passen. Wars van trends en met duidelijke ideeën over het gebruik van uitsluitend in huis vervaardigde onderdelen, maken zij luidsprekers en draaitafels die tot de absolute wereldtop behoren.

Sinds kort is Beter Beeld & Geluid de nieuwe trotse importeur van het Britse merk en presenteren zij op de X-Fi vrijwel de hele lijn van het merk. Er zal gespeeld worden met o.a. de Wilson Benesch 'Full Circle' draaitafel en de nieuwe Square Three speakers. Wij zullen de Wilson Benesch speakers demonstreren op de nieuwe Naim SuperNait 2 en zullen naast de Full Circle ook de Naim NDX streamer meenemen. Naim is een perfecte combinatie met Wilson Benesch en speelt in op de sterke punten van deze speakers: dynamiek, snelheid, openheid en muzikaliteit... 

Wilson Benesch zal in kamer 47 door Beter Beeld & Geluid op de X-FI 2013 show gepresenteerd worden. Zij nodigen iedereen uit om een USB stick of LP mee te nemen!

Update 5 augustus 2013

Workshops door RivaSono; Meer beleving met een goede akoestiek!

Workshops

Tijdens de X-fi show verzorgt RivaSono op zowel zaterdag als zondag 3 keer een workshop met uitleg en praktische tips over akoestiek. Tijdens iedere workshop wordt onder de deelnemers een akoestische meting met persoonlijk advies t.w.v. €250 verloot. Daarnaast geeft RivaSono doorlopend gratis advies over de akoestiek van uw woonkamer, studio of luisterruimte.

De Workshops zijn er op beide dagen om 11:00, 13:30 en 15:00 uur.

Tijdens de X-Fi show geeft Theo Wubbolts, hoofdredacteur van HVT magazine, een lezing waarin hij vertelt over “de kunst van het luisteren”. Hij gaat dieper in op het ‘luisteren naar opnames’, waarbij hij aan de hand van vele voorbeelden specifieke kenmerken en verschillen laat horen en hoe wij die beleven.

De RivaSono aanpak

De kamer waarin u naar muziek luistert bepaalt voor een groot deel de beleving van de muziekweergave. RivaSono heeft een methode ontwikkeld om een akoestische meting uit te voeren in uw kamer, waarna samen met u het resultaat wordt geanalyseerd en geheel vrijblijvend, tips en advies over de mogelijke verbeteringen worden gegeven.

In het advies vormen akoestische metingen het uitgangspunt, maar wordt er ook gezocht naar de optimale verhouding tussen uw wensen en de gewenste geluidsverbetering. Vaak kan deze verbetering, door het tijdelijk plaatsen van RivaSono akoestische producten, ook gelijk vrijblijvend worden gedemonstreerd in uw eigen ruimte. De expertise van RivaSono maakt het verschil tussen het lukraak ophangen van een gordijn of het experimenteren met schuimblokken van de bouwmarkt en een werkelijke verbetering. Het bespaart u teleurstelling, tijd en geld en levert meer luisterplezier op. Het verschil is direct en ondubbelzinnig hoorbaar.

RivaSono app

Naast 2 nieuwe akoestische producten introduceert RivaSono een speciale app tijdens de X-fi Show. De RivaSono app geeft informatie over het belang van akoestiek voor HiFi weergave, de mogelijke verbeteringen hierbij en de akoestische oplossingen van RivaSono. Daarnaast geeft de app de mogelijkheid zelf een eerste analyse te doen van de eigen kamer. Afhankelijk van het resultaat geeft de app een passend advies.

De RivaSono app voor iPad en iPhone is binnekort gratis beschikbaar via de Appstore.

Apparatuur van gepast niveau wordt beschikbaar gesteld door Wim van Kraanen van Analogue Audio. De gebruikte set is samengesteld uit topklasse producten van Norma Audio en Pathos die worden gekoppeld aan de fantastische luidsprekers van Diapason.

W: www.rivasono.nl

Update 5 augustus 2013

Primeur: Daudio W1 dipool design luidspreker

Daudio dipool design audio is een jong Nederlands bedrijf dat bestaat sinds 2012. Zij hebben hebben een nieuwe luidspreker van het ‘dipool’ type ontwikkeld die een high-end weergave combineert met een fraai design. Daudio gaat deze nieuwe dipool design luidspreker op de X-fi Audioshow voorstellen aan het publiek.

De Daudio luidspreker is een full-range 3-weg luidspreker die niets toevoegt en geen kleuring of kast resonanties heeft. De luidspreker wordt gekenmerkt door een gemakkelijk en natuurgetrouw geluid waar je eindeloos naar kunt luisteren. Dit wordt bereikt door een optimale combinatie van de beste drivers voor een levendige en natuurgetrouwe weergave en topklasse elektronische componenten om deze drivers te filteren en te versterken. Daarnaast is er veel aandacht besteed aan het ontwerp, zodat de ‘WAF factor’ ook hoog is. De speaker is symmetrisch opgebouwd, slechts 1 meter hoog en heeft een open, moderne vormgeving en is afgewerkt met RVS.

Techniek

Het eerste model van Daudio is gebaseerd op een dipool W-Frame gecombineerd met SEAS woofers voor de lage frequenties met daarboven een vrij hangende Mundorf AMT tweeter en een super snelle AudioTechnology middentoner. Stuk voor stuk top componenten. De AMT is een nieuwe ontwikkeling waarbij intensief onderzoek heeft geleid tot een nog fraaiere weergave, vooral in combinatie met de specifieke ophanging. Ook de middentoner van AudioTechnology is bijzonder en is speciaal afgestemd op het dipool gebruik in deze speaker. Deze unit is verantwoordelijk voor de belangrijke middentonen en wordt gekenmerkt door grote mate van natuurlijkheid in de weergave. Ook het laag van het dipool W-frame, zeker met deze speciaal voor dipool ontwikkelde units, gaat diep, is snel en zeer gedetailleerd.

Daudio op X-fi Show

De luidsprekers worden aangestuurd met een eigen lijn van elektronica bestaande uit de Daudio ASP (Analoge Signaal Processor) het actieve filter, de Daudio 4 x 250 watt versterker en de Daudio DAC met analoge volumeregeling en bronkeuze. Het systeem is ook als 3-weg actief systeem leverbaar, met zowel analoog als digitaal(DSP) filter.

Maatwerk en service

Een nieuw concept, een dipool luidspreker met een modern design en top drivers, leverbaar in verschillende uitvoeringen of als zelfbouwkit. Daudio levert haar producten direct en op maat, waardoor zij een maatwerk product voor een scherpe prijs kunnen aanbieden. Daarnaast maken de zelfbouwkits deze hoogwaardige luidsprekers voor een grotere doelgroep bereikbaar.

Om de luidspreker in uw woonkamer optimaal tot haar recht te laten komen, heeft Daudio ook een inregel-service. Hierbij wordt de luidspreker in uw luisterruimte optimaal ingesteld op basis van metingen en een luistersessie. Naast het instellen kunnen zij u ook adviseren over akoestische aanpassingen aan de luisterruimte.

Daudio vind u in Kamer 117 op de X-fi High-End Audioshow

W: www.daudio.nl

Update 4 augustus 2013

AudioSense presenteert actief wisselfilter DEQX

AudioSense is importeur van het Australische DEQX, Mytek en leverancier van PS Audio. Daarnaast ontwerpt AudioSense een hele serie luidsprekerssystemen die met DEQX aangestuurd worden, van eenvoudig tot high-end systemen. Daarnaast is het mogelijk bestaande luidsprekers naar een actief systeem om te bouwen .

DEQX

DEQX, uit te spreken als [deks], is een extern brein in een geluidsketen. De naam is een acroniem voor Digital, EQuilisation en cross(X)over. Dit apparaat zorgt ervoor dat alle muziek thuis klinkt zoals het bedoeld is bij de oorspronkelijke opname.

Met de speciale software en gekoppeld aan een meetapparaat, functioneert DEQX als een faselineair actief wisselfilter. Daarnaast is DEQX ook een voorversterker, een DAC en heeft het een zeer uitgebreide ‘roomcorrection’. Passief gefilterde luidsprekers zijn met DEQX actief te maken op een high-end niveau en het is ook perfect toepasbaar in combinatie met zelfbouw speakersystemen. DEQX zorgt voor correctie in het frequentiedomein maar ook in het fasegedrag, oftewel het tijdsdomein. Duizenden frequentiegebieden worden in tijd gecorrigeerd om ervoor te zorgen dat het gehele audiospectrum tegelijkertijd je oor bereikt. Het resultaat is een 3D stereobeeld. DEQX zorgt voor maximale grip op de luidsprekers, op de kamerakoustiek (staande golven!) en op persoonlijke wensen aan het geluid. Kortom grip op de muziek­weergave.

Maatwerk

De DEQX is leverbaar in twee uitvoeringen: de HDP4 en de Express II. AudioSense heeft een heel scala aan verschillende luidsprekersystemen beschikbaar die met DEQX aangestuurd worden: een 3-weg open baffle met 5 luidsprekerunits, een 2 weg open baffle met de Manger MSW en sub, een gesloten 3 weg systeem en een gesloten 2-weg systeem met ingebouwde eindversterkers. Deze zijn op afspraak te beluisteren. Bij AudioSense kunt u terecht voor complete high-end systemen, voor ombouw van bestaande hoogwaardige passieve luidsprekersystemen naar actief met DEQX, maar ook voor advies hoe de DEQX te gebruiken. AudioSense is hét adres voor de zelfbouwer die met DEQX aan de slag gaat.

AudioSense weet nog niet precies wat zij gaan meenemen naar de X-fi Show maar bezoekers kunnen rekenen op een aantal van de volgende producten;

DEQX HDP4 en Express II (primeur!)

AudioSense Open Baffle speakers of Audio Sense Active-3

AudioSense 3-channel amps

PS Audio P5 en Perfect Wave DAC mkII

Mytek 192 DSD DAC

W: www.AudioSense.nl

Update 3 augustus 2013

Volop primeurs bij Musical Reality

Musical Reality deelt een ruimte met KEMP Elektroniks en Hi Hat Audio.

KEMP Elektroniks

KEMP Elektronik ia gespecialiseerd in het optimaliseren van de kwaliteit van het lichtnet voor audio/video toepassingen. De technologie van audio/video apparatuur wordt met de dag beter, de kwaliteit van de stroom op het lichtnet niet.

KEMP heeft een uitgebreid programma met tientallen unieke, hoogwaardige en in eigen beheer ontworpen producten. Een specialiteit van Kemp Elektroniks is het aanleggen van een specifieke stroomvoorziening voor de audio/video installatie; de audio-stroomgroep.

HiHat Audio

HiHat Audio is de Benelux importeur voor audioapparatuur van LUA, Symphonic-Line, Acoustic Solid, Lumen White en ELCO Audio. Zij streven er naar hoogwaardige audio-producten met een hoge kwaliteit/prijs verhouding op de markt te brengen. Op hun site vind u meer informatie aan het bedrijf en de producten van deze merken.

Musical Reality

Musical Reality is een uniek, dynamisch en veelzijdig bedrijf dat is gespecialiseerd in hoogwaardige opname en weergave van beeld en geluid. Met gedegen kennis en ruim 35 jaar ervaring zijn zij in staat om voor vrijwel elke situatie een passende oplossing te bieden.

Met de import van wereldmerken als Von Schweikert Audio, KR Audio Electronics, Anthem Statement, Eera, Harmonic Technology en Solid-Tech hebben zij een uitgekiend programma aan topmerken in huis. Duurzaamheid, muzikaliteit, effectiviteit en eenvoud staan hoog in het vaandel.

De fameuze KR konzilla versterkers mogen binnen de audiowereld gerust klassiekers genoemd worden. De enorme T1610 ‘high vacuüm’ buizen van de Kronzilla versterkers zijn een eigen ontwikkeling van Ricardo Kron en zijn team.

Von Schweikert is een Amerikaanse luidsprekerbouwer die ook geen introductie meer behoeft. Met een groot programma aan modellen is Von Schweikert ruim vertegenwoordigd in de markt voor high-end luidsprekersystemen. Eraa is een Franse merk dat voornamelijk bekendheid geniet vanwege hun bijzonder muzikale CD-spelers.

Musical reality licht alvast een tipje van de sluier op en laat weten een groot aantal nieuwe producten op de X-fi Show te presenteren, waaronder een belangrijk middelgroot model van Von Schweikert Audio. Andere primeurs zijn er van KR Audio Electronics, EERA en Harmonic Technology.

Daarnaast heeft Musical Reality nog een bijzondere verassing in petto waarover we u binnen een paar dagen meer vertellen!

W: www.musicalreality.nl
W: www.kempelektroniks.nlhttp://www.kempelektronics.nl
W: www.hihataudio.nl

Update 3 augustus 2013

CinemaDream, Sony en Bryston presenteren een ”Reference” Home Cinema

High End Homecinema

De X-fi show is op de eerste plaats een evenement voor muziekliefhebbers en audiofanaten en daarom vooral gericht op (Stereo) geluidsweergave met high end audio.

Dit jaar hebben we besloten om naast de vele topklasse audio installaties ook ruimte vrij te maken voor een uniek filmtheater. CinemaDream presenteert samen met Sony een (thuis)bioscoop waar bezoekers kunnen kennismaken met beeldprojectie en meerkanaals geluidsweergave van ongekende klasse. Hiermee willen zij bezoekers laten ervaren dat het kijken van een film of een concert in een high end ‘home theater’ een een ware belevenis kan zijn, die zeker niet onderdoet voor een uitje naar de bioscoop.

Primeurs van Sony en Bryston

Sony presenteert voor het eerst in Europa een paar spraakmakende nieuwe producten tijdens de X-fi show, waar we op dit moment nog niet zo veel over mogen vertellen. Vast staat wel dat daar een belangrijke primeur bij zal zijn!

CinemaDream is “de” specialist voor high end home cinema en is op de show verantwoordelijk voor het beeld en geluid. Zij zijn als enige THX gecertificeerd en als officieel Sony dealer aanwezig om het beeld en het geluid volledig volgens specifieke THX normen in te regelen.

Het 7 kanaals geluidsysteem wordt verzorgd door Bryston en zal bestaan uit een topklasse 7.4 home cinema systeem. Bryston is een gerenormeerde naam binnen de high end audio en sinds een paar jaar zijn ook actief op het terrein van de multikanaals geluidsweergave. Naast versterkers van Bryston worden in het geluidsysteem voor het filmtheater ook de nieuwe luidsprekers van Bryston gebruikt, een primeur voor Nederland en ook voor het eerst te zien op de X-fi Show!

We nodigen iedereen uit tijdens de X-fi Show vooral even een kijkje te komen nemen in dit unieke ‘Reference Theater’.

W: 

Update 2 augustus 2013

Beter Beeld & Geluid brengt Harbeth en Wilson Benesch naar X-Fi Show

Beter Beeld & Geluid maakt bekend trots te zijn op de 2 grote demonstratieruimtes die zij hebben weten te bemachtigen op de aankomende X-Fi Show in Veldhoven. Zij willen de bezoekers maximaal laten ervaren wat de luidsprekers van Harbeth en Wilson Benesch in hun mars hebben.

Harbeth en Wilson Benesch lijken op het eerste gezicht twee tegenpolen: Harbeth is sterk geworteld in de BBC-traditie en maakt traditioneel uitziende vierkante ‘boxen’ in de meest prachtige houtfineren, hoewel sinds kort ook hoogglans zwart en grijs leverbaar zijn. Wilson Benesch maakt juist gebruik van de meest high-tech materialen en productiemethoden denkbaar en fabriceert veel van hun behuizingen uit koolstofvezel en metaal en ogen daardoor juist erg modern. Verder gebruikt Harbeth veelal complexe wisselfilters (met goede redenen overigens) en gelooft Wilson Benesch (ook terecht) juist in het gebruik van een zo minimaal mogelijk aantal componenten of zelfs het volledig weglaten van enige filtering, zoals in het middengebied van veel van hun nieuwere modellen.

Nader beschouwd zijn er echter ook duidelijke overeenkomsten: beide fabrikanten maken hun eigen drivers en beide hebben tot doel luidsprekers te maken die, volgens de woorden van Max Delissen “geen haarbreed op elkaar toeleggen als het gaat om snelheid, neutraliteit, timing, dynamisch gedrag en muzikaliteit”.

Aangezien Harbeth en Wilson Benesch dit ieder op volstrekt eigen wijze doen, zit er niets anders op dan, desnoods met uw eigen muziek, zelf uw oordeel te vellen. Zien wij u dan op 14 of 15 september?

W: www.beterbeeldengeluid.nl

Update 1 augustus 2013

Gratis CD’s van STS Digital voor bezoekers van X-fi Show.

Ook dit jaar geven we gratis CD’s weg aan bezoekers van de X-fi Show. Op zowel zaterdag als zondag zijn er maar liefst 500 exemplaren van deze CD beschikbaar voor iedereen die vroeg naar Veldhoven komt.

Perfecte opnamen

Deze keer gaat het om de veel geprezen 14e editie van de Marantz Test en Demo SACD met een winkelwaarde van maar liefst 21 Euro!

Hierop is een gevarieerde selectie aan mooie muziek te vinden, van pop naar Jazz, van klassiek tot wereldmuziek. Alle tracks zijn door STS Digital perfect opgenomen en zo is deze CD uitstekend geschikt om uw audio installatie aan de tand te voelen. Gewoon lekker genieten van de muziek kan natuurlijk ook!

Meer informatie over deze CD is te vinden op de website van STS Digital.

W: www.sts-digital.nl