Archief

17 april 2014 |  <   > |
TAGS: Nieuws |

19 april Gydotron Audio’s luisterdag

Grimm en CEC, deze 2 merken staan centraal op Gydotron Audio’s luisterdag op 19 april van 13h tot 21h

Grimm LS1

Grimm Audio is een samenwerkingsverband van vier van Nederlands meest bekende audio ingenieurs. Drie Electrical engineers en een sound engineer. Bruno Putzeys, wiens AES convention paper `Design techniques for high-performance discrete A/D converters` uit 2003 het startpunt vormde voor de oprichting van het bedrijf. Peter van Willenswaard, eigenaar van het bedrijf Audiomagic dat gespecialiseerd is in modificatie en reparatie van zowel buizen apparatuur als digitale apparatuur en in het ontwerpen en bouwen van analoge en digitale audio apparatuur. Guido Tent van Tentlabs ontwikkelt, vervaardigt en levert modules en kits voor zelfbouw en upgrade van cd-spelers, DACs en buizenversterkers.

Eelco Grimm is de enige sound engineer. Hij is onder andere eigenaar van Fairytapes, een bedrijf voor recording and acoustic consultancy. Audiofielen kennen hem veelal van zijn boek (met test cd’s) Checkpoint Audio. Grimm Audio ontwikkelt en vervaardigt professionele audioproducten die specifiek gericht zijn op het audiofiele deel van de markt, zoals High-End recording en mastering. Producten zijn bijvoorbeeld de AD1 waarmee sacd masters gemaakt kunnen worden van digitale bronnen en de power supply voor buizen microfoons; de MP1.

Grimm is uniek, uniek in zijn technische ontwikkeling als in de klank weergave. De LS1 is een actieve luidspreker met een innovatief akoestisch ontwerp met de beste elektronica. Het resultaat is super fase rein en in timing correct. Het mooie van de LS1 is dat je er alleen maar een cd-speler of music server ervoor hoeft te zetten om een compleet systeem te hebben.

CEC TLO 3.0 CD-Loopwerk

Voor deze speakers hebben we speciaal het CD loopwerk CEC TLO 3.0 gekozen, een primeur voor België en volgens ons zowat het beste te verkrijgen qua loopwerken.

C.E.C. bestaat zestig jaar en dat vond de fabrikant een prima aangelegenheid het cd-loopwerk TLO flink te updaten. Ook in de derde generatie - vandaar dat het apparaat TLO 3.0 is gedoopt - zijn de belangrijkste handelsmerken van C.E.C. gebleven: dubbele snaaraandrijving voor loopwerk en lasersturing. Verder zit de TLO 3.0 boordevol technische verbeteringen die alle tot één doel moeten leiden: precisie om muzikale weergave op het allerhoogste niveau te realiseren.

Informatie

Gydotron Audio

Turnhoutsebaan 241

2110 Wijnegem

België

0032 (0)473 11 65 13

gydotron@gydotron.com

www.gydotron.com