Archief

Onno Kiviet | 20 augustus 2014 |  <   > |
TAGS: Nieuws |

Beter Beeld & Geluid nieuwe importeur Resolution Audio

Met trots meldt BeterBeeld&Geluid dat men vanaf heden opnieuw de importeur is geworden van Resolution Audio in Nederland en Vlaanderen. Resolution Audio werd enige tijd gerepresenteerd door Mafico, maar in goed overleg is de import weer overgenomen. Het Amerikaanse merk Resolution Audio is het geesteskind van de zeer begenadigde ontwerper Jeff Kalt. Door een combinatie van high tech en ongelooflijk slimme oplossingen, weet hij uit zijn producten een buitengewoon verfijnd en muzikaal geluid te toveren. Hierbij blijven design en bruikbaarheid nimmer achter.

Cantata Music Center

De Cantata Music Center mag worden beschouwd als de beste en meest flexibele digitale bron in zijn klasse en ver daarboven. Het is naast een CD-speler ook een DAC met 3 digitale ingangen (Toslink, S/PDIF en AES/EBU), asynchrone USB ingang en een mogelijkheid om de USB uitgang van uw computer over uw netwerk met de Music Center te verbinden (Pont Neuf). De mooiste manier om muziek te streamen naar de Music Center is echter via de UPnP ingang.  

iOS app

De Cantata Music Center is volledig te bedienen met een iOS App. 

Cantata C50

De perfecte aanvulling op de Music Center is de Cantata c50 versterker, die specifiek is ontworpen voor het aansturen van relatief gevoelige speakers die de meest pure elektronica vereisen. Dit betekent kleinere voedingen, een lagere warmtedissipatie en een simpeler signaalpad, die de versterker in staat stellen de essentie van een muziekuitvoering beter naar de luisteraar te communiceren. Binnenkort zal de versterkerlijn worden uitgebreid met de m100 monoblokken, die het mogelijk maken een veel breder palet aan speakers te gebruiken.

Pont Neuf

De Cantata Pont Neuf maakt het mogelijk een USB-bron te gebruiken zonder de fysieke limiet van USB kabels. De maximale lengte van een USB kabel mag 5 meter zijn en als uw USB bron niet binnen die afstand staat, zijn complexe oplossingen nodig. De Cantata Pont Neuf overbrugt deze limiet letterlijk door een "virtuele" USB connectie te maken over uw bestaande thuisnetwerk naar de Cantata Music Center.

Informatie en Prijslijst

Meer informatie over deze producten vindt u op de website van de fabrikant: http://www.resolutionaudio.com

Voor een prijslijst en het laatste nieuws over dit merk, kijk op http://resolutionaudio.blogspot.nl/