Archief

Onno Kiviet | 10 december 2014 |  <   > |
TAGS: Nieuws |

CEC lanceert multifunctionele usb dac CD5

Een muziekspeler die via de usb-ingang alle mogelijke muziekbestanden aankan, waar je ook cd’s in kunt afspelen, dat is de nieuwe CEC CD5. Hét antwoord van CEC op de behoefte aan een hoogwaardig streaming device waarin ook de cd nog relevant blijft. De CD5 kost € 2.995,00 maar t/m 31 januari geldt een introductie korting van 10%.

De ESS Hyperstream DAC chip in de CD5 verwerkt via de usb-ingang PCM muziekbestanden tot 32-bit/384kHz en DSD128/5.6MHz in een volledig gebalanceerd circuit. De coaxiale en toslink digitale ingangen accepteren PCM muziekbestanden tot 24-bit/192kHz. De CD5 heeft bovendien een snaaraangedreven cd-loopwerk zodat de gebruiker ook zijn vertrouwde cd’s kan blijven afspelen. En dat alles op het allerhoogste niveau!

Een digitaal filter biedt de mogelijkheid te schakelen tussen FLAT en PULSE (DSD alleen FLAT). De CD5 heeft RCA en XLR analoge uitgangen en twee digitale uitgangen, coaxiaal en toslink. Aan de voorzijde vinden we daarnaast nog een hoofdtelefoonuitgang.

CEC is sinds 1954 toonaangevend producent van snaaraangedreven loopwerken, eerst voor platenspelers, sinds 1991 ook voor cd-spelers. De CD5 is de eerste usb dac waarin deze hoogwaardige cd-loopwerk-technologie is geïntegreerd.

De speler  is uit voorraad leverbaar en al te beluisteren bij Chattelin Audio Systems in Den Haag en TG Acoustics in Midden-Beemster.

Meer informatie

Hear Everything Audio Import
W: www.heareverything.eu