Archief

Onno Kiviet | 02 juli 2014 |  <   > |
TAGS: Nieuws |

iFi Micro DSD en de WOOOOOOOW-factor...

De nieuwe iFi micro iDSD: Absoluut geen gadget, zoals het formaat zou doen vermoeden, maar een serieus 'Meisterstück’ met een vooruitstrevende technologie van ’Tonmeister' Thorsten Loesch van iFi Audio.

Het is wow, je kunt hem gebruiken als hoofdtelefoonversterker. Wooow, je kunt hem inzetten als een D/A-converter die alle digitale formaten in true native kan converteren. Wooooow, het kan dienen als voorversterker in een (high-end)systeem,  maar ook direct te sluiten op actieve luidsprekers. Weer wooooow, kan het dienen als portable oplader voor het onderweg tot 2x opladen van USB-compatibele mobiles en apparatuur.

Maar veruit de langste WOOOOOOOW is dat de iFi micro iDSD s’wereld eerste DAC is die al octa-speed DSD-files via USB in true native kan verwerken. Dit alles is samengebald in een slank attractief aluminium kastje, net iets groter dan een pakje shag. Met alle bijgeleverde accessoires is het dan, zoals met alle andere iFi's, gewoon plug&play.

Highlights

- DSD512-conversie in single, double, quad- en octa-speed en maximaal PCM786kHz en 2xDXD via een Dual-Core DAC Burr Brown True Native Chipset.

- Hoofdtelefoonversterking tot 8V/4.000mWatt en instelbaar voor de meest gevoelige in-ears en de meest ‚hongerige’ hoofdtelefoons zoals de Hifiman HE6.

- SPDIF coaxiaal/optisch in- en uitgang, 3.5mm lijn-ingang en 6.3mm uitgang.

De micro iDSD is portable met een on board lithium- polymeer batterij van 4800mAh.

Voor wie is de iFi micro iDSD een interessant apparaat: voor de particuliere gebruiker die hifi/high-end gebruikt maakt van streaming audio-, digitale audio-, computer/laptop/tablet-, mobiele-, hoofdtelefoon-, en actieve luidsprekertoepassingen.

In de ProAudio voor onder andere DeeJays, en voor opname/mixing/mastering studio’s die ook met DSD-formaten werken en archiveren. 

Op dit moment, en het zal ook nog wel even duren, kent de iFi micro iDSD geen concurrenten die een dergelijk apparaat aanbieden dat zoveel functionaliteiten herbergt en een daarbij niet misverstane geluidskwaliteit heeft, voor de uitzonderlijke en zeer toegankelijke prijs van €499.

De eerste 512 exemplaren van de iFi micro iDSD zijn wereldwijd beschikbaar in een Limited Edition (ook voor €499).

Informatie

Daluso
T: +31(0)611354725
W: www.daluso-audio.nl