Archief

Onno Kiviet | 26 maart 2014 |  <   > |
TAGS: Nieuws |

Introductie Chord Signature Reference luidsprekerkabel

The Chord Company, de Britse fabrikant van audio- en videokabels en ontwerper van het Tuned Aray tuning concept heeft een nieuwe versie gelanceerd, van hun inmiddels 10 jaar geleden geïntroduceerde Signature Luidsprekerkabel.

De nieuwe kabel is de opvolger van de zeer succesvolle Signature speaker kabel die ook in de Benelux zeer populair is. De opvolger heet Signature Reference en is ingrijpend vernieuwd en bouwt voort op het succes van de Chord Company’s hoogwaardige lijn afgeschermde kabels. 

De gloednieuwe Signature Reference is gefabriceerd met kennis die is opgedaan tijdens het ontwerpen van Chord Company’s top speakerkabel, Sarum. Deze ontwikkeling heeft ervoor gezorgd dat de ontwerpers bij The Chord Company de originele Signature luidsprekerkabel konden verbeteren met het implementeren van nieuwe afscherming, een gewijzigde opbouw van de geleiders en nieuw materiaalgebruik in de afscherming. 

De nieuwe Signature Reference is net als zijn voorganger op dezelfde wijze afgewerkt met ongekend oog voor detail. Elke set wordt ‘made to order’ voor de klant met de hand gefabriceerd in de fabriek in Wiltshire. De twee hoogwaardige geleiders in de kabel worden bij elkaar gehouden door een aluminium klem met ingegraveerd CHORD logo. Vervolgens worden ze met de hand getwist (twisted-pair configuratie) voor een betere flexibiliteit. Overigens is de nieuwe Signature Reference kabel merkbaar flexibeler dan zijn voorganger. 

De speciale aluminium klem is ontworpen om de kabel goed bijeen te houden zonder uitzonderlijke druk uit te oefenen op de buitenmantel – Onderzoek van The Chord Company heeft uitgewezen dat druk op de afscherming of isolatie negatieve uitwerkingen heeft op de geluidskwaliteit. 

De nieuwe Signature Reference neemt de prestaties van de originele Signature naar een beter niveau, met ongelofelijk detail en dynamische prestaties. De kabel is extreem neutraal, muzikaal transparant en biedt bewezen verbeteringen in een variëteit aan verschillende muzieksystemen. De toepassing van de technieken die in de Sarum speakerkabel zijn gebruikt zijn duidelijk terug te horen. 

Bijna 10 jaar geleden introduceerde The Chord Company het concept van goede kabelafscherming, iets wat op dit moment algemeen wordt gezien als een goede manier om de prestaties van kabels te verbeteren. De originele Signature luidsprekerkabel speelde een belangrijke rol in de geschiedenis van The Chord Company: Het was Chord’s eerste afgeschermde kabel en leidde tot de introductie van inmiddels bekende modellen zoals Epic, Carnival Silverscreen, Epic Reference en uiteraard ons vlaggenschip de Sarum. Net als de originele Signature luidsprekerkabel is de Signature Reference verkrijgbaar in rood/zwart of als stealth versie in volledig zwart. Belangrijkste kenmerken 

De geleiders Signature Reference heeft 10 AWG multi-draads geleiders net als Signature. Hoewel deze bij de Signature gemaakt waren van zuurstofvrij Koper zijn de nieuwe geleiders gemaakt van Verzilver zuurstofvrij Koperen geleiders. Hiermee volgt de kabel dezelfde ontwerpprincipes als de Epic Reference en Sarum. 

Isolatie
De isolatie is ook aangepakt. Signature Reference heeft PTFE isolering in tegenstelling tot Polyethyleen bij de Signature. 

Afscherming
Hier zijn twee vernieuwingen toegepast: Een braid met een hogere dichtheid en de afstand tussen geleiders en afscherming zijn geoptimaliseerd voor betere prestaties. 

Buitenmantel
Zowel Signature als Signature Reference zijn voorzien van een PVC buitenmantel. Echter de Signature Reference heeft een PVC mantel met een hogere dichtheid waardoor mechanische noise wordt geminimaliseerd.

Ontwerp
Standaard wordt de Signature Reference uitgevoerd met Chord Company’s zelf ontworpen vergulde banaanpluggen. Deze worden voor Chord geproduceerd in het Verenigd Koninkrijk en zijn verguld met 24-karaat goud. Chord kan op verzoek de Signature kabel ook uitvoeren met spade connectoren en BFA Camcon connectoren. Zoals al eerder gesteld kan de kabel worden uitgevoerd in rood met zwart of volledig in zwart. 

Specificaties
• Geleiders: 2 x10 AWG multi-draads Verzilverd zuurstofvrij Koper 

• Configuratie: individueel afgeschermd twisted-pair 

• Isolatie Geleiders: PTFE 

• Afscherming: Dubbel uitgevoerde braid met zeer hoge dichtheid. De braid is vervolgens omhuld in folie voor optimale hoogfrequente afscherming 

• Buitenmantel: Doorzichtig PVC buitenzijde om mechanische noise te minimaliseren 

• Diameter 2 x 9mm 

• Kleur: Rood/Zwart of Zwart/Zwart 

De nieuwe Signature Reference is per direct verkrijgbaar bij uw Chord Company specialist. 

Prijzen: 

2 x 1.5m 750,00 € 

2 x 2m 1000,00 €

2 x 3m 1500,00 €

Extra meters (enkel) 250,00 €

Meer informatie: 

Latham Audio
T: +31 (0)13 508 2 411
W: www.lathamaudio.nl
E: info@latham-ci.com
Twitter: @lathamaudio