Archief

Onno Kiviet | 24 mei 2014 |  <   > |
TAGS: Nieuws |

WBT-nanoGen™ – The first organic connector series of the world

Sinds 1985 ontwikkelt en vervaardigt WBT uitsluitend in Duitslandl ektromechanische connectoren van de hoogste kwaliteit. Vanaf het begin werden de connectoren dankzij intelligent design toegespitst op maximaal contactvermogen. Met de nextgen™-serie bood WBT als eerste onderneming high-tech connectoren aan volgens de hybride vervaardigingsmethode.

Uit eenvoudige connectoren ontstonden exact gedefinieerde verbindingen – met een breed bereik en geoptimaliseerd qua

wervelstromen en massageheugen, maar tegelijkertijd efficiënt bij het gebruik van hulpbronnen. De nieuwe nanoGen™-koolstofconnectoren gaan als eerste met nanotechnologie vervaardigde exemplaren consequent door op de ingeslagen weg – quasi massaloos dankzij moderne dunfilmtechniek. Zij onderstrepen de aanspraken op het technologisch marktleiderschap van WBT.

Met WBT-nanoGen™ creëert WBT een technologisch geheel nieuwe kwaliteitsklasse voor connectoren. Sinds 1985 werkt WBT intensief aan het optimaliseren van signaalgeleiders in connectoren om het ideaal van de volmaakte elektrische geleider te benaderen. Na de moderne en internationaal erkende WBT-nextgen™-connectoren is nu een technologische doorbraak bereikt.

WBT presenteert de eerste connectoren met nanotechniek: WBT-nanoGen™.

Voor het eerst wordt „kristallijne koolstof“ als signaalgeleider in industriële massaproductie gebruikt. Kristallijne koolstof biedt ongekende mogelijkheden en overtreft qua overdrachtssnelheid, bandbreedte en betrouwbaarheid conventionele geleiders als metaal in hoge mate.

De WBT-nanoGen™-connectoren benaderen het „volmaakt“ geleidende grafeen zo dicht als nog geen enkele signaalgeleider ooit heeft gedaan.

Op basis van de WBT-nextgen™-serie hebben wij een innovatief proces ontwikkeld* om zuiver koolstof via PVD-techniek (physical vapor deposition) op een elektrisch geneutraliseerde drager (geanodiseerd aluminium) te schieten.

Daarmee is het ons mogelijk gemaakt een vrijwel massaloze oppervlaktegeleider met al zijn voordelen in dunfilm-uitvoering te laten groeien.

WBT-nanoGen™ – dat is hightech nanotechnologie

Voordeel
Koolstof overtreft in zijn tweedimensionale vorm qua fasebetrouwbaarheid en snelheid bij de signaaloverdracht alle andere materialen. Door de hexagonale kristalstructuur van de koolstofmoleculen is signaalgeleiding in slechts twee dimensies mogelijk. Wevelstromen / skin-effecten en de daaruit voortvloeiende faseproblemen alsmede massageheugeneffecten kunnen in het geheel niet voorkomen.

Prestaties
Kleine en grote connectoren met een bandbreedte in het hoge gigahertz-segment, met daardoor tot nu toe ongekend betrouwbare signaaloverdracht. Bijzonder belastbaar – 10 ampère duurbelasting, 120 ampère piekbelasting (grote connectoren).

Bijzonderheden
Het oppervlak is extreem glad en toch elastisch. De smelttemperatuur ligt bij 1.500˚ Celsius. Zodoende kunnen koolstofcontacten niet worden gesoldeerd. Ze zijn wel uiterst geschikt voor krimptechniek.

Uiterlijk
Gewoonlijk is een contact goud- of zilverkleurig. Koolstof is antracietgrijs, overeenkomend met titaan.

Van af nu zijn de grote connectoren in de vorm van banaanstekkers, kabelschoenen en poolklemmen verkrijgbaar; vanaf september 2014 volgen verschillende kleine connectoren.

Informatie

www.nuttersaudio.nl